Reiswensen 2019

by DutchieontheRoad
13 comments

Hoppa, het nieuwe jaar is weer van start gegaan. De feestdagen zijn achter de rug, alles is weer normaal en iedereen begint vol goede moed aan een nieuw jaar. In februari zijn de meeste mensen alle goede voornemens weer vergeten, maar dat even terzijde. Goede voornemens ben ik ook niet zo goed in, maar wensen heb ik natuurlijk wel…met name reiswensen. Dit zijn mijn reiswensen voor 2019.

Uit in eigen land

Als ik ergens slecht in ben, dan zijn het wel uitjes in eigen land. Ieder jaar maak ik weer goede voornemens  en toch komt het er niet van. Mijn weekenden zitten vaak zo vol gepland met onafgemaakte klusjes, huishoudelijke taken, bloggen en andere verplichtingen dat er van leuke uitjes weinig terecht komt. De boel even de boel laten is nou eenmaal niet mijn ding. Ook het Hollandse weer werkt niet altijd mee. Zodra ik eindelijk iets gepland heb in het weekend, komt de regen met bakken naar beneden of ben ik (of de persoon met wie ik iets wil gaan doen) ziek. Daar heb ik blijkbaar patent op. Vrij onhandig maar ik ben het inmiddels gewend 😉 Maar goed…wensen genoeg dus ik zet ze even voor jullie op een rijtje.

 • De Waddeneilanden
 • Den Bosch
 • Rotterdam
 • Amsterdam (+ museum)
 • Fietsen door de bollenstreek (ik was vorig jaar eindelijk bij de Keukenhof en dat smaakte zeker naar meer)
 • Efteling
 • Dierentuin
 • De Veluwe
 • De Amsterdamse Waterleidingduinen
 • De Oostvaardersplassen

Ik ben heel benieuwd welke uitjes ik aan het einde van 2019 van mijn lijstje heb kunnen afstrepen. Hopelijk vier of vijf…daar zou ik al heel blij mee zijn!

Reiswensen 2019Stedentrip

Ik ben toch wel een liefhebber van stedentrips. Even lekker er tussenuit, al is het maar voor twee/drie dagen. Ook dit jaar hoop ik één of misschien wel twee stedentrips te kunnen maken. Mijn wensenlijstje is behoorlijk lang en wat het uiteindelijk gaat worden, is natuurlijk de grote vraag. Daar ben ik zelf ook nog niet uit. Ik ben namelijk niet zo goed in lange termijn plannen. Met name de volgende steden heb ik in het vizier:

 • Sevilla
 • Lissabon
 • Londen (blijft een toffe stad)
 • Praag

Een Belgische stedentrip sluit ik echter ook niet uit want dat roep ik ook al jaren. Met name Gent staat al jaren bovenaan. Toch komt het er iedere keer niet van, terwijl het zo ontzettend dichtbij is. Shame on me. Een (dag)trip naar Disneyland Parijs staat misschien ook wel op de planning. Dat is nog even afwachten 🙂 Ik ben een groot fan van Disney dus dat zou geen straf zijn!

Reiswensen 2019

Dé grote reis

Jaja…daar komt ie dan. Dé grote reis. Ik heb vanaf half oktober drie weken vrij en ben al aan het oriënteren. Ik twijfel nog of ik georganiseerd of alleen ga. Dat ligt een beetje aan de bestemming. Dit zijn in ieder geval de bestemmingen die op mijn lijstje staan:

Japan

Dit is een oude bekende. Japan staat al jaren torenhoog op mijn wishlist. Het lijkt mij zo’n bizar land en met geen enkel land vergelijkbaar. Een vreemde eend in de bijt in Azië. Aan de ene kant ben ik wel een beetje bang dat ik wat natuur ga missen, maar ik ben gewoon heel nieuwsgierig naar dit voor mij onbekende land. Omdat Japan niet bepaald goedkoop is, zal ik wel gaan backpacken. Ik heb al gelezen dat backpacken in Japan erg eenzaam kan zijn, dus dat is ook nog een dingetje. Hebben jullie ervaring met backpacken door Japan in je uppie?

Reiswensen 2019Costa Rica

Als je natuur zegt, denk ik aan Costa Rica. De natuur in Costa Rica lijkt mij écht geweldig en die groene kikkertjes ook! Die wil ik gewoon een keer in het echt gezien hebben. Ik spreek echter geen woord Spaans (Hola 😉 ) dus waarschijnlijk zal het dan wel een georganiseerde reis worden. Wel een korte reis want ook Costa Rica is niet bepaald goedkoop. Het lijkt mij in ieder geval een prachtig land, alleen is de kans wel aanwezig dat ik daar weer wat cultuur ga missen. Het is ook nooit goed, haha. Ook is oktober niet echt de meeste ideale maand, maar de seizoenen zijn tegenwoordig zo van slag dat je daar ook meer op kunt vertrouwen.

Reiswensen 2019Peru

Peru lijkt me ook super tof! Iedereen wil natuurlijk Machu Pichu zien en je kunt er natuurlijk geweldig wandelen. De hoogte blijft wel een dingetje met mijn luchtwegen, maar ik heb het Tibetaanse plateau ook overleefd 😉 Peru zou ik overigens ook georganiseerd doen want ik zou het niet prettig vinden om alleen te reizen in Zuid-Amerika.

Reiswensen 2019Interrailen door Europa

Iets totaal anders: interrailen. Eigenlijk iets wat veel jongeren doen dus noem het een verlate puberwens, haha. Het lijkt me eigenlijk best gaaf om met de trein door Europa te reizen. Diverse landen, verschillende steden en misschien afsluiten aan het strand? Dat lijkt me wel wat. Ik heb namelijk ontzettend veel niet gezien in Europa. Ook is het natuurlijk vele malen beter voor het milieu om met de trein te reizen.

Ik heb tot op heden eigenlijk dus vier opties hoewel Afrika natuurlijk ook nog steeds lonkt. Dat blijft toch wel mijn favoriete continent als ik eerlijk ben. De tijd zal het leren want er moet dit jaar ook het nodige gebeuren in mijn huis. Een kleine verbouwing sluit ik niet uit. Zodra er meer bekend is over mijn vakantieplanning, zal ik jullie natuurlijk op de hoogte stellen

Reiswensen 2019

Wat zijn jullie vakantieplannen dit jaar?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik.

You may also like

13 comments

Maaike 18 januari 2019 - 18:55

Toffe lijst! Van je stedentrips kan ik vooral Lissabon aanraden, hele fijne stad. Japan ben ik afgelopen oktober geweest en ik kan je vertellen: het is echt een prachtig en fantastisch land! Natuur is er overigens zeker, dus dat kan je echt wel opzoeken. Costa Rica is ook geweldig. Ben daar in juli geweest. Veel mensen spreken ook wel Engels hoor, dus je hoeft niet per se om die reden op een georganiseerde reis te gaan!

Reply
DutchieontheRoad 19 januari 2019 - 19:40

Gaaf dat je in Japan geweest bent! Is het qua taal ook een beetje te doen? Ik hoor tegenstrijdige verhalen.

Reply
Janet 18 januari 2019 - 20:14

Heerlijk lijstje! Ik zou het lijstje zo van je kunnen overnemen! Ik wil ook graag meer van ons eigen land ontdekken. Costa Rica lijkt me een prachtig land!

Reply
DutchieontheRoad 19 januari 2019 - 19:39

We zijn altijd zo druk, dat we vergeten meer te genieten in eigen land. Een goed voornemen voor 2019 🙂

Reply
Jenny 18 januari 2019 - 20:50

Haha, die Waddeneilanden. Die blijven ook maar op mijn lijstje staan. Om de een of andere reden komt er steeds wat tussen.

Mooie plannen verder. Je ideeën voor je reis in oktober liggen ver uit elkaar, dat maakt kiezen best lastig. Japan in de herfst lijkt me geweldig!

Reply
DutchieontheRoad 19 januari 2019 - 19:38

Die Waddeneilanden blijven inderdaad een ding, haha 😉

Reply
sanne 20 januari 2019 - 14:53

Van de Waddeneilanden moet ik Texel en Schiermonnikoog nog afstrepen ;). Mijn grote reis gaat 13 weken duren en omvat: Hong Kong, Australie, Nieuw-Zeeland, Fiji en Singapore. En een weekendje Londen staat nog in de planning en ik ga nog een weekje terug naar Ibiza om daar m’n 30e verjaardag te vieren. En verder komt er vast nog wel wat bij, even afhankelijk wat het werk gaat toelaten.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:16

13 weken!! Zo gaaf! Ik ben wel een beetje jaloers hoor, haha. Ik ga je zeker volgen 🙂

Reply
Linda 21 januari 2019 - 10:51

Wat een leuk lijstje! Ik vind Londen geweldig voor een citytrip en Praag vind ik ook prachtig. Zelf zou ik ook wel eens een Belgische stad willen bezoeken, het is inderdaad zo dichtbij en zo mooi! Peru lijkt me heel mooi
Linda onlangs geplaatst…Wat te doen in Beijing? 10 leuke en handige tips!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2019 - 11:16

Londen ben ik al geweest, maar iedere keer slechts één dag. Hoog tijd om eens langer de tijd te nemen. Of toch Praag? Haha…ik weet het gewoon nog niet 😉

Reply
Denise 27 januari 2019 - 15:00

Leuk! Ideeën en wensen zijn er altijd genoeg hè? Ik wil ook nog zoveel!
Dat interrailen moet je echt doen! Ik vond het afgelopen zomer zó leuk! In Europa vond ik het 1 van de leukste reizen sinds tijden.
Denise onlangs geplaatst…30 graden in de winter: landen waar het warm isMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 8 februari 2019 - 18:32

Mooie bestemmingen! Ik ben heul erg benieuwd naar Japan en Costa Rica, dus ik hoop dat je daar naartoe gaat 😉 Qua stedentrips ben ik ook benieuwd wat je gaat kiezen, het wordt vást een gaaf (reis)jaar! Leuk dat je Nederland ook wat meer wilt ontdekken. Ik doe dat bij vlagen ook. In januari waren we in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en het is daar prachtig! Ik hoop nog wel meer te kunnen ontdekken dit jaar!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Doen op Schiermonnikoog – Even helemaal los van het vasteland!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 februari 2019 - 19:46

Mijn eerste stedentrip is inmiddels bekend…daar zal ik aankomende vrijdag meer over vertellen 😉

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.