Reisroute Nepal: de hoogtepunten in slechts zestien dagen

by DutchieontheRoad
8 comments

Het is inmiddels al weer twee jaar geleden dat in Nepal was. Een prachtige reis die al heel erg lang op mijn wishlist stond. Nepal maakte zo’n verpletterende indruk dat ik graag nog eens terug zou willen gaan. Ik bezocht de hoogtepunten in slechts 16 dagen en dat is voldoende om een goede indruk te krijgen. Langer is natuurlijk altijd beter 😉 Dit was mijn reisroute door Nepal.

Reisroute Nepal: dag 1 t/m 3…kennismaken met Kathmandu

Na een hectische vlucht arriveer ik in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. We hebben twee dagen om deze hectische stad te verkennen en dat is eigenlijk te weinig. Velen vinden Kathmandu helemaal niets, maar ik vind het serieus een geweldige stad. Na de verwoestende aardbeving in 2015 was er natuurlijk veel verwoest, maar inmiddels hebben ze weer het nodige opgebouwd en gerestaureerd. Met name de tempels Swayambunath, Boudhanath en Pashupatinath wil je niet missen.

Reisroute NepalDag 4 & 5: Geniet van de mooie zonsopkomst in Nagarkot

We laten Kathmandu achter ons en ik ben blij dat ik aan het einde van de reis hier nog twee dagen zal vertoeven. Halverwege de middag arriveren we het bergdorpje Nagarkot. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten over de Kathmanduvallei op het Himalaya massief. Je kunt hier ook uitstekend wandelen in de omgeving. Ik kan jullie overigens adviseren om Hotel Viewpoint links te laten liggen. Ze hebben inderdaad een mooi ‘viewpoint’ maar dat is dan ook alles. Zonder enige twijfel één van de smerigste hotels waar ik ooit geweest ben. Wil je hetzelfde uitzicht…ga dan bij de buren slapen want dat zag er meer dan prima uit (ik ging namelijk plassen bij de buren omdat ik liever niet in mijn badkamer wilde komen…zegt genoeg) Maar goed…super mooie omgeving wel, haha.

reisroute NepalDag  5 t/m 6: Homestay in Panauti en wandelen naar Bhaktapur

We vervolgen onze weg naar Panauti waar we rond de middag arriveren. Hier maken we kennis met onze gastfamilie voor de komende twee dagen. Een super lieve familie waar we van harte welkom worden geheten. We verblijven in het oude centrum van Panauti en hebben de bovenverdieping voor onszelf en delen de badkamer met de familie. Onze ‘gastmama’ vraagt ons wat we willen doen/zien en wij vragen of ze ons momo’s kan leren maken. Ze is blij verrast want dat verzoek heeft ze nog nooit gehad. De rest van de middag zijn we dan ook druk in de weer met het bereiden van heerlijke momo’s en krijgen we nog een korte rondleiding door het oude Newari-stadje.

’s Avonds worden we in sari gehesen en dansen we tot laat in de avond met de lokale bevolking. Een avond om nooit te vergeten. Helaas is het de volgende dag weer tijd om afscheid te nemen van deze lieve mensen. Ik kan een verblijf in een Homestay absoluut aanraden!

Het is tijd voor een mooie dagwandeling Panauti naar Sanga, een trekking van ongeveer 10 kilometer door de voetheuvels van de Himalaya. We worden op prachtige uitzichten over de omgeving met zijn rijstvelden getrakteerd. Onderweg passeren we diverse dorpjes waar de mensen vriendelijk naar ons zwaaien. Wat een prachtige wandeling! Halverwege de middag arriveren we in Sanga en reizen we met de bus naar Bhaktapur.

Reisroute NepalDag 7: De prachtige Koningsstad Bhaktapur

Bhaktapur is de kleinste van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei en deze stad doet middeleeuws aan. Er is geen druk verkeer en je kunt hier heerlijk door de straatjes en steegjes slenteren. Er zijn diverse tempels en pleinen die écht meer dan de moeite waard zijn. Ik vond Bhaktapur een hele prettige stad. Zorg dat je binnen de oude stadsmuur verblijft want dan wordt je tijdens de  zonsondergang op onderstaande plaatje getrakteerd 🙂

Reisroute NepalDag 8 t/m 9: Op safari in Chitwan National Park

Oké, het is geen Afrika maar je kunt in Nepal ook prima op safari. We hobbelen 10 uur lang over de slechtste weg ooit voordat we pas s’avonds laat bij onze accommodatie arriveren nabij Chitwan National Park. Ook hier verblijven we weer in een homestay maar we hebben deze keer wel de beschikking over een eigen huisje 🙂

De volgende dag verkennen we eerst de omgeving met de fiets en we krijgen complimenten dat we zo goed kunnen fietsen, haha. Hollanders en fietsen is nou eenmaal een gouden combinatie. Halverwege de middag is het tijd voor onze jeepsafari! We gaan op zoek naar de bekende neushoorn en deze hebben we al binnen tien minuten te pakken. Verder zien we nog olifanten, zwijntjes, herten en nog een neushoorn met een jong. Een meer dan prima dag in een prachtige omgeving!

Reisroute NepalDag 10 t/m 12: Relaxen in Pokhara

We hobbelen weer over dezelfde weg terug richting Pokhara en ik ben blij dat het nu een beetje gedaan is met de slechte wegen. Niet prettig als je last van wagenziekte hebt. Pokhara blijkt een hele relaxte stad te zijn waar het meer dan prima toeven is. Dit bergstadje is gelegen in een subtropische vallei vanuit waar je, al varend in het Phewa Lake, prachtig uitzicht hebt op de Himalaya. Je kunt hier heerlijk zwemmen, roeien, fietsen, wandelen en heel erg goed shoppen. Ook niet geheel onbelangrijk 😉 Ik maakte een geweldige ultralight vlucht in Pokhara…absoluut een aanrader!

Reisroute Nepal: dag 13 t/m 15 nog een paar daagjes in Kathmandu

Jeejjj…ik mag mijn reis afsluiten in Kathmandu. We verblijven in de wijk Thamel en ik breng mijn dagen door met shoppen, lekker eten, tempels bezoeken, wandelen door de smalle steegjes en genieten van het prachtige Diwali festival. Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om dit festival mee te maken…DOEN!!!!!

Helaas komt er ook weer een einde aan deze mooie rondreis en is het tijd om terug naar Nederland te vliegen. Ik vond het een prachtige reis en Nepal heeft echt mijn hart gestolen. Ik vond deze reisroute door Nepal echt ideaal en zag in een hele korte tijd de hoogtepunten van dit prachtige land.

Wat vinden jullie van bovenstaande reisroute?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

Reisroute Nepal

You may also like

8 comments

Kim 20 september 2019 - 13:09

Gaaf! Nepal lijkt me een hele bijzondere bestemming. Grappig ook dat de meningen over Kathmandu zo uiteenlopen. Fijn dat het jou in ieder geval wel heel goed is bevallen! En wat gaaf dat je neushoorns hebt gespot!

Reply
Janet 20 september 2019 - 19:07

Wat mooi zeg, het ziet er prachtig uit op de foto’s. Het lijkt me een prachtige bestemming, ik kan niet wachten om daar een goed te hiken. En zo te zien heb je ontzettend veel gedaan in zo’n korte tijd, heel gaaf.

Reply
Aniek 20 september 2019 - 21:47

Ik twijfelde even over Nepal voor dit jaar, maar het werd toch India. Dan maar in 2020, of later. In ieder geval ga ik er zeker nog een keer naartoe 😉
Aniek onlangs geplaatst…Getest! Met de Osprey drysack houd ik mijn spullen droogMy Profile

Reply
Jenny 20 september 2019 - 22:33

Mooie route! Een aantal van deze plekken heb ik overgeslagen vanwege het regenseizoen. Ik zou ooit graag terug willen gaan in een andere maand. Voor Pokhara en Nagarkot lijken me tof.

Reply
Patricia 22 september 2019 - 21:10

Gaaf Kelly, voor jou dan haha, Niets voor mij zo ver weg. Maar jij gaat vast nog meer van de wereld zien. Deze plek is in ieder geval super mooi en fijn dat je zo hebt genoten 😀

Reply
Linda 23 september 2019 - 17:08

Wat een leuke route! Leuk om te zien dat Nepal ook de moeite waard is als je geen meerdaagse trekking gaat doen. Toch zou ik dat wel eens willen doen en toch opnemen in de route. Helaas heb ik nooit vakantie of vrij als je de kans hebt op goed uitzicht in de bergen van Nepal.

Reply
Marcella Molenaar 27 september 2019 - 20:48

Ik word steeds meer nieuwsgierig naar Nepal. De natuur, de lieve mensen: ik hoor er niets dan goeds over. Onze wishlist is nog langgg en Nepal staat nog niet bovenaan, maar komt zéker hoger op de lijst. Ik ga jouw blog met route dan ook zeker bewaren!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Weetjes van Finland – Onze roadtrip in Fins LaplandMy Profile

Reply
Ech Wel 4 mei 2020 - 13:08

En ik maar denken dat Nepal niets anders was dan bergen en kloosters, lees ik ineens over een safari met neushoorns. Haha. Ik was dus in de war met Tibet….😃😃

Mooi hoor die rondreizen in verre landen. Het zit er voor ons zelf voorlopig niet in maar het blijft natuurlijk fijn om over te lezen.
Ech Wel onlangs geplaatst…Een nieuwe samenleving, een nieuw blogMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.