Reisroute Jordanië: alle hoogtepunten in slechts 8 dagen

by DutchieontheRoad
9 comments

Jordanië is geen bekend vakantieland. Velen willen het wel bezoeken, maar zijn huiverig gezien alle onrust in het Midden-Oosten. Begrijpelijk maar neem van mij aan dat Jordanië een veilig land is. Ook is het een heel divers land en ideaal voor een korte vakantie. De afstanden zijn namelijk klein waardoor je erg veel kunt zien in een korte tijd. Ik was jaren geleden in Jordanië en zag alle hoogtepunten in slechts 8 dagen. Kan dat? Jazeker! Dit was mijn reisroute door Jordanië.

Reisroute Jordanië: dag 1

De hoofdstad Amman is nog geen 5 uur vliegen en alleen daarom al heeft Jordanië een streepje voor 😉 In een hele korte tijd, vlieg je naar een totaal andere wereld. Ik vloog met Royal Jordanian, een prima vliegmaatschappij. Wij arriveerden laat in de avond en reden vervolgens in 30 minuten naar het sfeervolle Madaba, een uitstekend alternatief voor het hectische Amman.

Reisroute Jordanië Dag 2: Madaba, Amman en Jerash

Gezien de hoge temperaturen in Jerash, is het raadzaam hier vroeg in de ochtend naar toe te gaan. Ooit woonden er 20.000 mensen in Jerash, maar door een aardbeving werd de stad in de achtste eeuw met zand bedekt. Pas rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties. Er zijn prachtige stadspoorten, theaters, tempels en een enorm plein met zuilen te bewonderen. Ik was erg onder de indruk van Jerash en niet snel zal ik iets vergelijken met Rome, maar Jerash kwam toch erg dicht in de buurt. Aangezien Rome mijn favoriete stad is, zegt dat genoeg 😉

In de middag bezoeken de enorme stad Amman. Aangezien deze stad moeilijk te bezichtigen is per auto of bus, maken we een stadswandeling. We sluiten ons bezoek aan Amman af met een bezichtiging aan de Citadel, waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad.

In de namiddag bezoeken we de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba en struinen we door de sfeervolle stad. Ik maak voor het eerst kennis met de Oosterse keuken en het heerlijke drankje lemon-mint. Yum 🙂

Reisroute Jordanië

Reisroute Jordanië Reisroute Jordanië dag 3: Dode Zee, Mount Nebo en Little Petra

De Dode Zee is toch wel een bucketlist dingetje 😉 Iedereen vraagt zich of het nou ‘echt’ is. Jazeker. Het is onmogelijk om te zwemmen in de Dode Zee. Degene die zo eigenwijs zijn om te het proberen, zien eruit als een fladderende vogel. Ik was zo’n eigenwijs ding, haha.

De Dode Zee ligt op ruim 400 meter beneden zeeniveau en het water is zo zout, dat je vanzelf blijft drijven. Heel bizar om mee te maken. Een modderbad mag uiteraard niet ontbreken. Na deze schoonheidsbehandeling vervolgen we onze weg naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofd land zag. Wat een prachtige plek en bij helder weer zie je zelfs Jerusalem.

We rijden over de spectaculaire King’s Highway, drinken een drankje bij één van de vele nomaden en rijden vervolgens verder richting Petra. We bezoeken archeologische site Little Petra. Absoluut de moeite waard en ik kan niet wachten om morgen hét hoogtepunt van Jordanië te bezoeken.

Reisroute Jordanië Dag 4: Petra

Petra is absoluut de mooiste bezienswaardigheid van Jordanië, zo niet van het hele Midden-Oosten. Deze prachtige stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is bereikbaar via de siq (kloof). Petra is een eeuwenoude stad, gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Zo bijzonder om te zien!

Wandel door de 1,2 kilometer lange siq en aan het eind staat de ‘Schatkamer’. Dit eeuwenoude monument is bekend uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. Tijdens de wandeling door de siq, voel je de opbouwende spanning van iedereen. Iedereen wacht op dat ene moment…wanneer is de ‘Schatkamer’ zichtbaar?!

Neem ruim de tijd om Petra te bezoeken en sla vooral het klooster Al Deir niet over. Dit enorme klooster, bereik je na een klim van 900 treden. Persoonlijk vond ik het klooster nog indrukwekkender dan de ‘Schatkamer’. Dwaal door de enorme stad en bezoek de vele rotstempels, offerplaatsen en graven. Je kijkt je ogen uit.

Als je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent, breng dan ook vooral een bezoek aan Petra by Night. Deze avondvoorstelling vergeet je nooit meer! Wat een sprookje  Wil je meer tips over Petra? Bekijk dan deze 7 tips over je bezoek aan dit wereldwonder.

Reisroute Jordanië

Reisroute Jordanië Dag 5: Wadi Rum

‘s Ochtends hebben we nog de mogelijkheid om Petra te bezoeken, maar eerlijk gezegd ben ik zo ontzettend moe dat ik het niet kan opbrengen. Ik besluit de ochtend vrij te nemen want dat heb ik écht even nodig. In de middag rijden we verder naar Wadi Rum. Je kunt het bedoeïenkamp bereiken per jeep of per kameel. Ik kies de laatste optie en tref uiteraard een zandstorm en regen in de woestijn. Ik heb daar blijkbaar patent op 😉

Ondanks het slechts weer is de kamelentocht zeker de moeite waard. Wat een prachtige omgeving! In het bedoeïenkamp worden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd, zang, dans en een prachtige zonsondergang. Ik rol mijn slaapzakje uit en bewonder de prachtige sterrenhemel. Dit is pas genieten!  Welterusten.

Reisroute Jordanië

Dag 6: van Wadi Rum naar Aqaba

We maken een spectaculaire jeeptocht door de woestijn en bezoeken meerdere uitzichtpunten, kleine bedoeïenkampen, en hoge duinen. We zien prachtige wadi’s en grillig gevormde rotspartijen. Jordanië is zo ontzettend mooi! Na de lunch is het tijd om Wadi Rum te verlaten. Ik werd helaas ziek door de lunch en heb niet veel meegekregen van de rit naar Aqaba. Helaas pindakaas…die dingen gebeuren op reis.

Dag 7: Aqaba

Aqaba is een heerlijke plek om te luieren aan de Rode Zee, te wandelen, te eten of zelfs te snorkelen. Terwijl mijn reisgenoten gaan snorkelen, lig ik nog steeds ziek in bed. Ik kan jullie dan ook helemaal niets vertellen over deze stad 😉 Aan het einde van de middag begint (voor mij) de lange terugrit naar Amman, waar we in de avond arriveren.

Dag 8: terug naar Amsterdam

Het is tijd om weer terug te reizen naar Amsterdam. Deze vlucht bewijst maar weer dat ook een korte vlucht erg lang kan duren 😉 Ik ben zelden zo blij geweest om Amsterdam te zien vanuit de lucht. Vliegen en een salmonella-infectie gaan niet samen! Gelukkig knap ik na een flinke antibioticakuur weer goed op 🙂

Reisroute Jordanië

Jordanië is echt een fantastisch land! De natuur is overweldigend mooi, de mensen zijn onwijs vriendelijk en het eten is echt zo lekker (jazeker, ook na mijn infectie zeg ik dat nog steeds).  Ik vond Jordanië absoluut de moeite waard en hoop ooit nog een keer terug te gaan. Deze reisroute door Jordanië was echt ideaal. Niet te lang en niet te kort. Even een korte vakantie tussendoor. Heerlijk! Benieuwd naar nog meer verhalen over de mooiste plekken van Jordanië?  Denise bezocht ook de hoogtepunten van Jordanië en vond het een betoverend land. Ik kan dit alleen maar beamen.

Zien jullie een korte vakantie in Jordanië ook wel zitten en wat vinden jullie van deze reisroute door Jordanië?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen maar 🙂

Reisroute Jordanië

You may also like

9 comments

Naomi 28 september 2018 - 18:56

Wat een geweldig land! Prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 29 september 2018 - 17:45

Absoluut een prachtig land. Zeker een bezoek waard 🙂

Reply
Sanne 28 september 2018 - 20:31

Wat een prachtige route. Ik zou morgen in het vliegtuig stappen. DIt staat zeker op mn lijstje!

Reply
DutchieontheRoad 29 september 2018 - 17:46

Volgens mij staat Jordanië bij velen op de lijst, maar de meeste haken af ivm de onrust in het Midden-Oosten. Nergens voor nodig 🙂

Reply
Diana 29 september 2018 - 12:32

Mijn reis naar Jordanië was precies het zelfde 🙂 ben toen met een organisatie gegaan. Eigenlijk wil ik nog wel terug en dan op eigen houtje.
Diana onlangs geplaatst…Van Kinglochleven naar Fort William | West Highland Way | Wandeldag 8My Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 september 2018 - 17:47

Ik was er ook met een organisatie (Sawadee) en zou een eventuele volgende keer ook weer georganiseerd gaan 🙂 Ik vond het meer dan uitstekend georganiseerd en we hadden een gezellige groep.

Reply
Rowan 4 oktober 2018 - 11:46

Jordanië staat heel hoog op mijn verlanglijstje, het lijkt mij echt een heel mooi land! De onrust houdt mijzelf niet tegen, maar mijn vriend wel. Hij is wat voorzichtiger. Ik moet hem nog even overhalen dus, ik ga hem denk ik deze blog maar even laten lezen. 😉

Reply
Linda 5 oktober 2018 - 10:39

Jordanië staat hoog op mijn lijstje, het lijkt mij heel bijzonder. Leuk dat je veel kunt zien in een korte tijd, maakt het toch wat makkelijker om Jordanië een keer te kiezen als bestemming. In de dode zee zou ik er ook uitzien als een fladderende vogel, haha, ik zou namelijk ook proberen of het niet toch gewoon kan. Jammer dat je ziek bent geworden, maar misschien een goede reden om nog eens terug te gaan? Ziek worden kan inderdaad overal, maar is vooral op reis altijd heel jammer en vervelend.
Linda onlangs geplaatst…Waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is!My Profile

Reply
Janet 19 maart 2019 - 18:38

Leuk om te lezen. Ik heb net twee dagen geleden een ticket geboekt naar Jordanië. Ik ga in juli heen. Jij hebt een auto gehuurd? Wat was ongeveer je budget voor deze reis? Ik ben benieuwd! 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.