Reisroute Japan: een prachtige rondreis van 3 weken vol tegenstellingen

by DutchieontheRoad
15 comments

Het inmiddels al ruim anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst op reis was. Wat ben ik blij dat ik eind 2019 nog naar Japan geweest ben. Japan stond al jarenlang torenhoog op mijn bucketlist en ik heb dan ook drie weken lang met volle teugen genoten. Japan is fantastisch! Ik maakte een prachtige reis vol tegenstellingen want dat is wat Japan is. Dit was mijn reisroute door Japan.

Reisroute Japan dag 1 t/m 4: Niet is te gek in metropool Tokyo

Japan ligt niet bepaald om de hoek en het is maar liefst twaalf uur vliegen. Na talloze films te hebben gekeken, kom ik dan ook kapot aan in Tokyo. De lange vlucht heeft er flink ingehakt en op dag 2 ben ik eerlijk gezegd tot weinig in staat. Dat is toch wel iets om rekening mee te houden de volgende keer. Ik heb een flinke jetlag en het duurt bijna een week voordat mijn wattenhoofd weer een beetje bij de les is. Geen idee waarom…maar het tijdsverschil hakt er deze keer behoorlijk in.

Maar goed…dat neemt natuurlijk niet weg dat ik zo veel mogelijk van Tokyo wil zien. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld in Japan, maar het complexe metrostelsel in Tokyo is de eerste dagen best een uitdaging. Als je het eenmaal snapt, werkt het perfect.

Ik bezoek het traditionele stadsdeel Asakusa waar ik de prachtige Senso-Ji tempel bezoek, bewonder de enorme wolkenkrabbers in de hypermoderne wijk Shinjuku, geniet van het uitzicht vanaf het Metropolitan Goverment Building, steek het drukste kruispunt ter wereld over, geniet van de rust in de prachtige Japanse tuinen, maak een cruise over de Sumida River, bezoek de toffe wijk Harajuku, eet sushi van de lopende band, maak mijn eerste pasfoto’s in een Japanse photobooth, bezoek het meest toffe museum ter wereld en lig helemaal dubbel om de Japanse wc’s. Ik ben helemaal om…Tokyo is echt een super toffe stad. Hier wil ik zeker een keer terug!

Tokyo

Reisroute Japan

Dag 5: Uitstapje naar Kamakura

Ik ben nog lang niet uitgekeken in Tokyo, maar ik wil toch graag iets meer van de omgeving zien. Daarom besluit ik mijn railpass te activeren en met de trein naar Kamakura te reizen. Deze bekende tempelstad ligt op ongeveer 1,5 uur reizen met de trein ten zuiden van Tokyo. Ik maak hier een prachtige wandeling en bezoek diverse mooie tempels. Het hoogtepunt is echter de beroemde grote boeddha.

Kamakura Japan

Dag 6 & 7: Sneeuwapen in Yudanaka

Op dag 6 stap ik in Tokyo op de trein richting Yudanaka, in het berggebied Nagano. Na ongeveer vier uur maak ik voor het eerst kennis met een traditionele ryokan. Hier kijk ik heel naar uit en het is zo tof om mee te mogen maken. Twee dagen lang laat ik mezelf in de watten leggen, eet ik de meest fantastische maaltijden, struikel ik meerdere malen op mijn houten slippers en kom ik tot de ontdekking dat een futonbed best prima slaapt. De traditionele onsen laat ik aan mij voorbij gaan. Ik ben veel te preuts voor een openbare onsen en als ik mijn grote teen in de privé onsen steek, weet ik niet hoe snel ik hem er weer uit moet halen. Jeetje…wat is dat belachelijk heet. Niet mijn ding!

Maar ik ging natuurlijk voor de sneeuwapen naar Yudanaka. Jaren geleden zag ik prachtige foto’s voorbij komen van dit bijzondere gebied en ik wist meteen dat ik hier ooit naartoe zou gaan. Ik had echter geen rekening gehouden met stromende regen, maar dan ook écht stromende regen. Dat was natuurlijk een beetje erg balen (ik was serieus heel erg chagrijnig!) maar uiteindelijk heb ik toch heel veel apen kunnen zien. Deze zaten helaas niet in het water, maar dat snap ik volkomen. Ze waren immers al nat genoeg van de regen…en ik ook, haha. Ik trakteerde mezelf op de duurste chocolademelk ooit, maar hij was dan ook nog nooit zo welkom 😉 Ondanks de regen was het erg tof en ik kan dan ook zeker aanraden om Yudanaka in je reisroute Japan op te nemen.

Reisroute Japan

Reisroute Japan

Reisroute Japan dag 8: de prachtige Kiso vallei

Het is tijd om de Japanse Alpen te bezoeken. Veel mensen denken bij Japan alleen aan drukke steden met zijn wolkenkrabbers, maar Japan heeft ook prachtige natuur te bieden. De treinrit is echt schitterend en na ongeveer vier uur, arriveer ik in het kleine dorpje Tsumago.

Tsumago is een traditioneel dorp aan de oude postroute van Tokyo naar Kyoto, de Kyu-Nakasendo. Dit kleine dorpje in de Japanse Alpen wordt vooral bezocht door Japanners en de hoofdstraat bestaat uit traditionele houten huisjes, schattige tuintjes met bonsai bomen, tempels en heiligdommen. Die avond slaap ik voor het eerst in een minshuku, een traditionele Japanse herberg. Een minshuku heeft veel weg van een ryokan, maar is minder luxe. Een superleuke ervaring!

Japanse Alpen

Dag 9: Via een prachtige wandeling naar Magome en vervolgens richting Hiroshima

Het belooft een prachtige, maar wel een pittige dag te worden. Ik sta vroeg op en wandel vanuit Tsumago naar Magome. De trail van Tsumago naar Magome is 7,8 kilometer en duurt ongeveer drie uur, afhankelijk hoe vaak je stopt om te eten/drinken of foto’s te maken. De route staat goed aangegeven (in het Engels en Japans) en zo nu en dan kom je een bel tegen die je moet rinkelen om zwarte beren af te schrikken. Gelukkig heb ik geen beer gezien, maar ik zou voor de zekerheid niet in je uppie gaan wandelen. Je weet maar nooit. Gelukkig is deze wandelroute erg populair en zijn er voldoende wandelaars op de trail.

Magome is een onwijs schattig, maar druk bezocht dorpje. Na een tijdje is het tijd om de Japanse Alpen achter mij te laten en stap ik op de trein richting Hiroshima, waar ik tegen de avond arriveer.

Japanse Alpen

Reisroute Japan

Dag 10: het verrassend leuke Hiroshima

Bij Hiroshima denk je waarschijnlijk als eerste aan de atoomboom die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel. Ik was bang dat Hiroshima een grimmige stad zou zijn door het verleden, maar niets is minder waar. Hiroshima is een verrassend leuke en relaxte stad waar een hele prettige sfeer hangt.

Achteraf baal ik als een stekker dat ik niet langer de tijd heb in Hiroshima want ik had hier graag twee tot drie dagen willen blijven. Helaas was dat niet mogelijk en moeten er keuzes gemaakt worden. Ik kies ervoor om Miyajima te bezoeken en dat blijkt de juiste keuze te zijn. Miyajima eiland is zonder enige twijfel een van de hoogtepunten van Japan. Dit eiland is namelijk ook een prachtige plek voor natuurliefhebbers. Ik ga met de kabelbaan naar de top van Mount Misen en loop vervolgens in ruim drie uur naar beneden en sluit mijn wandeling af met een bezoek aan de indrukwekkende Daisho-in tempel.

In Hiroshima maak ik voor het eerst kennis met Okonomiyaki, een traditionele Japanse pannenkoek. Zo ontzettend lekker en ik ben dan ook meteen groot fan.

miyajima eiland

Reisroute Japan

Dag 11 t/m 13: even bijkomen in Nagasaki

Ik start rustig op dag 11 en bezoek nog een aantal bekende bezienswaardigheden in Hiroshima die ik echt heel graag wil zien. ‘s Middags is het tijd om op de trein naar Nagasaki te stappen. Ik merk dat het hoge reistempo zijn tol begint te eisen want ik ben moe…heel erg moe. Het is tijd om even een stapje terug te nemen. Ik besluit om twee dagen rust te nemen en geen gekke dingen te gaan ondernemen. Gewoon lekker tempelhoppen, genieten van het lekkere eten en het mooie Glover Garden te bezoeken. Nagasaki vond ik persoonlijk niet de meest bijzondere stad van Japan, maar ik heb wel even lekker kunnen bijkomen. Dat had ik even nodig.

Zien en doen in Nagasaki

Reisroute Japan dag 14 & 15: Wandelen naar Mount Aso

Het is tijd voor een beetje actie. Ik neem de trein richting het kleine stadje Aso om de grootste actieve vulkaan van Japan te bezoeken. Dit gebied is minder bekend bij het grote publiek en dat maakt het juist zo interessant.

Mount Aso is de grootste actieve vulkaan in Japan en heeft één van de grootste kraters ter wereld. De krater is maar liefst 16 kilometer breed en 32 kilometer lang. De laatste uitbarsting was in 2016 en deze vulkaan is nog steeds erg actief. Ik was eigenlijk van plan om de kabelbaan naar de kraterrand te nemen en daar te gaan wandelen. Het weer en de vulkaan gooide echter roet in het eten…er was te veel activiteit en kraterrand was gesloten. Terecht natuurlijk, maar ik baalde stiekem behoorlijk.

Ik blijf uiteraard niet lang bij de pakken neer en besluit een andere wandeling in het gebied te gaan maken. Een super toffe wandeling met prachtige uitzichten op de vulkaan. Mocht je van de gebaande paden willen, neem dan Mount Aso op in je reisroute door Japan.

Reisroute Japan

Dag 16 t/m 21: Prachtige tempels en geisha’s in Kyoto

En dan is het eindelijk tijd voor Kyoto. Mijn favoriete stad in Japan. Een stad waar ik nog steeds geen blogartikel over heb geschreven omdat ik tot op heden, nog niet weet waar ik moet beginnen. Er is zo ontzettend veel te zien in Kyoto.

Ik heb vier volle dagen in Kyoto te besteden en dat blijkt lang niet genoeg te zijn. Er zijn ontelbaar prachtige tempels te bezoeken zoals de De gouden tempel Kinkaku-ji, De rode torii-poorten van Fushimi Inari-taisha en Ginkaku-ji met zijn prachtig aangelegde tuin. Ik wandel over het beroemde filosofenpad en bezoek het bekende bamboo forest. Natuurlijk mag het traditionele Gion niet ontbreken, waar ik met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk toch een geisha weet te spotten. Ik koop een traditionele kimono en geniet uiteraard ook de laatste dagen van de Japanse keuken.

De allerlaatste dag trakteer ik mezelf op een uitje naar Universal Studios Osaka. Iets totaal anders waar ik ontzettend veel zin in heb. In Universal Studios Japan vind je namelijk het themagedeelte ‘The Wizarding World of Harry Potter’. Als Harry Potter fan, moet ik dit uiteraard gezien hebben. Wat ben ik misselijk geworden die dag van de attracties, maar wat was het tof!

Universal Studios Japan

Reisroute Japan

Japan: See you again

Helaas komt aan alles een eind…ook aan deze fantastische reis. Dit was een prachtige kennismaking met Japan en ik wil dolgraag weer terug. Deze reisroute door Japan is zeker een aanrader door de goede combinatie van steden en natuur. Nog nooit bezocht ik zo’n schoon land en dat was toch fijn, haha. Ik ben groot fan van de Japanse toiletten en wil dolgraag wc-bril met verwarming. Helemaal top!

De volgende keer zou ik graag meer tijd willen in Tokyo en Kyoto. Ook wil ik graag Mount Fuji, Hokkaido, Koya-san en Osaka willen bezoeken.

Staat Japan ook op jullie wishlist?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Reisroute Japan

You may also like

15 comments

Jacoba 16 maart 2021 - 10:07

Japan stond nooit zo hoog op mijn bucket list, maar je hebt me toch nieuwsgierig gemaakt! Ik dacht vooral aan de steden, maar de natuur is mooier dan ik dacht! Dank voor de inspiratie 🙂
Jacoba onlangs geplaatst…Overzicht: alle langeafstandswandelingen in Nederland (LAW’s)My Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:07

Japan heeft gelukkig veel meer te bieden dan steden. De natuur is echt prachtig daar en dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

Reply
Kirsten 17 maart 2021 - 14:07

Jeetje, wat een bijzondere reis! Japan lijkt me zo’n apart land om te bezoeken, maar ook heel gaaf. De trail van Tsumago naar Magome lijkt me erg mooi!
Kirsten onlangs geplaatst…Reactie op Overnachten bij B&B de Bommelier in de kop van Drenthe door JacobaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:06

Die trail was inderdaad erg mooi en een welkome afwisseling na het drukke Tokyo. Ik was echt positief verrast dat de natuur in Japan zo mooi is. Had ik niet verwacht.

Reply
Cindy 19 maart 2021 - 15:09

Ik had het er gisteren nog over met mijn lief; ‘wij moeten echt een keer naar Japan’. Het lijkt me zo’n gaaf land, zo divers en met zulke grote contrasten. Na het lezen van jouw blog weet ik dat wel zeker! We gaan echt een keer naar Japan. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:06

De contrasten zijn inderdaad enorm en dat maakt het zo interessant. Zeker een keer naartoe gaan hoor…echt een aanrader.

Reply
Yvonne 19 maart 2021 - 21:07

Toch maar mooi meegenomen, nog even voor de Corona-toestand. Lijkt me een geweldig mooie en indrukwekkende reis. Wat onwijs balen van de regen bij de sneeuwapen trouwens. Soms zit het mee… en soms… haha

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:05

Ik baalde echt als een stekker van die regen. Ik keek er zo naar uit…al jaren. Sta je daar in de stromende regen. Maar goed…die dingen gebeuren.

Reply
Lisette 19 maart 2021 - 23:23

Ik ben er ruim 20 jaar geleden geweest met een uitwisseling van schook. Een bizarre gewaarwording want ik was als 15-jarig meisje nog nooit in het buitenland geweest em kwam daar in een gastgezin…
Maar wát een fantastisch lang en wat een belevenis! Zou het graag weer doen maar dan met m’n kinderen…

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:04

Wat tof dat je met school naar Japan geweest bent. Lijkt me een hele ervaring.

Reply
Linda 20 maart 2021 - 13:55

Wij willen heel graag naar Japan, het lijkt me prachtig en heel bijzonder. Vooral de Kiso vallei spreekt mij heel erg aan, prachtig die natuur!

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:04

Japan echt heel bijzonder en zo veelzijdig. Geen goedkope bestemming, maar dan heb je ook wat.

Reply
Janet 20 maart 2021 - 21:03

Oh wat maak me je weer jaloers met deze prachtige foto’s! Japan lijkt me een prachtige bestemming, maar ook heel bijzonder. Ik wil het land graag eens bezoeken (als we weer mogen).
Janet onlangs geplaatst…15x zien en doen in Asten en omgeving, Noord-BrabantMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:03

Ik zou heel graag weer terug willen…als we weer mogen, haha.

Reply
Ilse 24 maart 2021 - 16:00

Wat een leuke blog zeg. Een aantal jaar geleden ook naar Japan geweest en het was inderdaad een bijzonder land om mee te maken. Het eiland Hokkaido wil ik ook graag nog een keer zien. Altijd een reden om nog een keer terug te gaan. Haha

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.