Reisplannen: nieuwe bestemming bekend

by DutchieontheRoad
12 comments

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik op zoek was naar een nieuwe reisbestemming. Ik twijfelde tussen Nepal, India, Japan en Peru. De meningen waren verdeeld, maar over het algemeen waren jullie vrij eensgezind 😉 . Inmiddels heb ik een keuze gemaakt en is mijn nieuwe reisbestemming bekend.

Nieuwe reisbestemming bekend

De kogel is door de kerk. Ik ga naar Nepal 🙂 . Ik stond op het punt om een combinatiereis India/Nepal te boeken (alweer) maar toen las ik dat de Taj Mahal in de steigers staat. Ergens dit jaar krijgt de Taj Mahal een modderbad/pakking en het zou echt iets voor mij zijn om net op dat moment in India te zijn. Aangezien de Taj Mahal een van de redenen is dat ik naar India wil, vond ik dit toch best zonde. India viel af van het lijstje.

Nepal stond al jaren in mijn top drie en nu ga ik eindelijk naar Nepal. Ik heb er echt zo’n zin in!

In mijn uppie of georganiseerd?

Ik heb lang getwijfeld of ik alleen of georganiseerd zou gaan. Beide opties hebben voor- en nadelen. Vorig jaar reisde ik drie weken alleen door Thailand en dat beviel prima. Ik vond alleen het eten zo ongezellig en ik ben echt een gezelligheidseter 😉 . Dat is echt een van de grootste nadelen vind ik persoonlijk. Alleen eten is niet leuk.

Uiteindelijk heb ik besloten om dit jaar weer eens georganiseerd op reis te gaan. Ik zag een mooie reis door Nepal voorbij komen met veel vrijheid dus dat vond ik een prima oplossing. Op 5 oktober vertrek ik met Shoestring naar Nepal 🙂 . Ik heb iemand gesproken die deze reis gemaakt heeft en zij was erg te spreken over deze rondreis. Tot op heden zijn we maar met z’n drieën (ja, de reis staat al op gegarandeerd vertrek) dus dat is een heel klein clubje. Wie weet komt er nog iemand bij.

De kans is aanwezig dat ik toch veel alleen zal ondernemen, maar dat zie ik daar wel. Zolang ze mij van A naar B brengen en ik een schone accommodatie heb, vind ik het wel prima. Ik ben niet zo moeilijk. Voor de rest vermaak ik  mij wel.

Twee vakanties in één vakantie

Huh? Twee vakanties in één vakantie? Een tijd geleden gaf ik aan dat ik ook nog graag een stedentrip wilde maken. We stelden het iedere keer weer uit wegens verplichtingen of het lukte niet op mijn werk. De komende drie maanden zal ik erg veel werken dus komt het er ook niet van. Toen ik mijn reis naar Nepal boekte, bleek dat ik nog een aantal dagen over had 🙂

Mijn plan is dus om eerst een weekend weg te gaan met mijn moeder, een of twee dagen thuis te zijn en dan vervolgens door te vliegen naar Nepal. Twee vliegen in één klap. We hebben nog niet geboekt, maar ik acht de kans aanwezig dat we naar Berlijn gaan. Mijn moeder maakt het niets uit. Zolang ik alles maar regel, vindt zij het wel prima 😉 .

Ik heb dus eindelijk een vakantie in het vooruitzicht. Heerlijk! Eerst gezellig een weekend weg met mijn moeder en vervolgens naar Nepal.

Wat zijn jullie vakantieplannen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

12 comments

Eva 5 juli 2017 - 10:36

Nepal, tof! De plannen voor de aankomende vakantie staan al een tijdje vast (Bali), voor het najaar nog geen concrete plannen, maar wellicht een paar dagen/weekje naar Portugal. Geniet van de trip met je moeder. Bratislava is ook erg leuk, trouwens

Reply
Antoon Tychon 5 juli 2017 - 20:05

Nepal een mooie keuze. 2x eerdergeweest, heb de combinatie India-Nepal gedaan en enkele jaren later een reis van Beijing via Tibet de Himalaya over naar Nepal.
Tel zelf af voor mijn zijderoute reis in september en bezoek Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië.
In Nepal ga je veel mooie mensen fotograferen ?

Reply
Carolien 5 juli 2017 - 20:45

Gaaf Nepal, wil ik ook ooit nog eens heen! En georganiseerd heeft inderdaad zo zijn voordelen. Ik heb eigenlijk nog nooit alleen gereisd, lijkt me best saai, alhoewel alles alleen kunnen bepalen is dan wel weer fijn. En een stedentrip is ook fijn. Lekker veel voorpret ☺
Carolien onlangs geplaatst…De leukste festivals en evenementen in Middelburg ZeelandMy Profile

Reply
Marcella 6 juli 2017 - 00:01

Wat een gave plannen! Nepal lijkt me een erg bijzonder land met geweldige natuur. Daar wil ik zelf ook wel eens een kijkje nemen! Jouw foto deed me trouwens denken aan Kerid, een kratermeer in IJsland. Maar ik heb ook wel eens foto’s van zo’n soort meer gezien in Ecuador. Waar is het?
Marcella onlangs geplaatst…De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #2My Profile

Reply
Jessica 6 juli 2017 - 00:59

Heerljk dat je naar Nepal gaat, leuk! Berlijn is altijd leuk en tegenwoordig zie ik steeds meer mooie dingen voorbijkomen van Belgische steden zoals Gent en Leuven, ook altijd nog een optie? 😉

Reply
Kirsten | travelaar.nl 6 juli 2017 - 04:40

Gaaf! Nepal is prachtig!
Kirsten | travelaar.nl onlangs geplaatst…Reisverzekering: Welke reisverzekering past bij jou?My Profile

Reply
Sanne 6 juli 2017 - 23:08

Mooie reis in het vooruitzicht! Berlijn is altijd een goed idee.

Reply
Denise 6 juli 2017 - 23:18

Wat leuk! Mooi vooruitzicht! Nepal is prachtig en Shoestring prima en zeer betaalbaar. En dat van dat alleen eten snap ik heel goed, dat vind ik ook het minpuntje van soloreizen. Soms maakt het me niks uit en andere momenten voel ik me ineens heel zielig, ha ha. Goede keuze dus!
Denise onlangs geplaatst…Privéreis langs hoogtepunten Sri LankaMy Profile

Reply
Martin 7 juli 2017 - 21:28

Gaaf…Nepal! Goeie bestemming hoor. Ik vond het een heel bijzonder land! Ik ben in 2004 ook met Shoestring geweest…wel een groepsreis(mijn laatste), maar als je gewoon je eigen plan trekt heb je je vrijheid om te doen en laten wat je wilt en als je met de groep gaat eten is het ook gezellig!
Martin onlangs geplaatst…Maleisische rendang van rundvleesMy Profile

Reply
Judith 8 juli 2017 - 23:44

Mooie plannen! In Nepal ben ik niet geweest, in Berlijn wel. Heerlijke stad, een van mijn favorieten. Ik vind het nooit erg om alleen te eten als ik op reis ben maar kan me wel voorstellen dat je dat minder prettig vindt. Ooit wil ik ik ook nog eens een georganiseerde reis doen. Er zijn namelijk een aantal landen waar ik liever niet in mijn uppie naartoe ga.

Reply
Rowan 9 juli 2017 - 11:44

Wat een gave plannen heb je gemaakt, ik zou ook graag een keer naar Nepal willen. Ik ben heel benieuwd naar je foto’s. Ik was vorige maand in Berlijn, ik kan het heel erg aanraden hoor, echt een leuke stad!

Reply
Shamira | Kompas 24 14 juli 2017 - 10:02

Stiekem ben ik een beetje jaloers! Al mag ik met mijn reizen de afgelopen maanden niet klagen (A), maar Nepal staat steeds hoger op mijn lijstje. Ik kende je blog nog niet zo goed, maar ik zal je zeker blijven volgen en ben benieuwd naar je Nepal reis. Veel plezier alvast!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.