Reisplannen najaar 2020: ik weet het even niet meer

by DutchieontheRoad
22 comments

Begin dit jaar maakte ik mijn reisplannen van 2020 bekend. Ik wilde een jaartje in Europa blijven want er valt immers nog zo ontzettend veel te ontdekken. Dat twee maanden later heel de wereld op slot ging, had ik natuurlijk nooit verwacht. Ik maakte mij nog niet heel veel zorgen over mijn eventuele vakantie want in oktober zou alles grotendeels wel weer opgelost zijn toch? Lekker naïef blijkt nu. Daar gingen mijn reisplannen voor het najaar 2020 🙁

Disneyland Parijs werd geannuleerd, maar ik prijsde mij nog gelukkig met drie weken vakantie in het najaar. Bestemmingen die op mijn wishlist stonden waren Kroatië (code oranje), Slovenië (inmiddels ook code oranje), Italië (doe maar even niet), Spanje (steeds meer gebieden krijgen code oranje) en de omgeving van Lissabon (tja…ook oranje).

Nederland, België, Luxemburg en Duitsland stonden niet bepaald op mijn lijstje, maar inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet wil vliegen. Ik heb geen zin om hutjemutje op elkaar in een vliegtuig te zitten. Mijn kleine boodschappenauto zal daarom dit jaar mijn vervoersmiddel zijn. Wie had dat begin 2020 gedacht? Ik niet in ieder geval.

Reisplannen 2020, Eindhoven, Reisplannen najaar 2020: naar België of toch niet?

“Kelly, waar gaat de volgende reis naartoe?” is zo ongeveer de meest gestelde vraag aan mij. Iedereen wil altijd weten wat mijn volgende bestemming is. De laatste maanden stellen de mensen deze vraag met twijfelende grote ogen en haast vol medelijden, wat overigens niet nodig is. Ik ben immers heel nuchter ingesteld want als het niet goed voelt, blijf ik gewoon thuis. Punt. Dat neemt echter niet weg dat ik natuurlijk baal als een stekker. Het is echter niet anders en dit is de uitgelezen kans om meer van de Benelux en eventueel Duitsland ontdekken. Ik ben namelijk geen type die in haar uppie lange afstanden gaat rijden. Mijn reisplannen voor het najaar 2020 moest ik dus enigszins aanpassen.

Twee maanden geleden bestonden mijn reisplannen daarom uit cityhoppen in België en vervolgens richting de Ardennen. Dat vind ik nog een prima afstand en ik ben nog nooit in Gent, Brussel en de Ardennen geweest . Antwerpen en Brugge isl wat jaartjes geleden dus die steden kwamen ook op mijn lijstje.  Ik schrok daarom ook enigszins toen Antwerpen en Brussel code oranje kregen. Nou ja…dat was niet de planning. De besmettingen in België bleven maar oplopen en ik ging steeds meer twijfelen. Ga ik nou naar België of toch niet? Op dit moment weet ik het echt niet.

staycation in NederlandMisschien toch maar roadtrippen door Nederland?

Ik wil al jaren een keer roadtrippen maar zoals ik al eerder aangaf, ben ik geen held in het rijden van lange afstanden. Met klotsende oksels over Duitse snelwegen rijden, is niet mijn ding. Roadtrippen door Nederland klinkt niet heel spannend, maar ik besef mij maar al te goed dat ik bizar weinig van ons kleine kikkerlandje gezien heb. De kans is dus heel aanwezig dat ik een Nederland blijf, een staycation dus.

De Waddeneilanden staan al jaren op mijn wishlist dus ik vind echt dat ik daar dit jaar naartoe moet gaan. Ik wil ook een keer zeehondjes spotten en wadlopen. Verder zou ik graag de Zaanse Schans bezoeken, net zoals de Veluwe, Giethoorn, Amsterdam, Rotterdam en nog veel meer. Ik schrok ervan toen ik een lijstje maakte met dingen die ik in Nederland wilde zien en doen. Daar heb ik serieus veel langer vakantie voor nodig dan drie weken, haha. Over Rotterdam en Amsterdam twijfel ik heel erg aangezien de besmettingen daar behoorlijk oplopen de laatste weken. Het wordt er niet gemakkelijker op en iedere dag ga ik meer twijfelen. Wat ga ik in hemelsnaam doen in oktober?

UItjes in NederlandWat zijn jullie tips?

Ik heb de laatste maanden natuurlijk de nodige reisverhalen binnen Europa gehoord en gelezen maar nu iedereen weer terugkeert van vakantie, lopen de besmettingen zoals verwacht weer op en vallen er steeds meer bestemmingen af. Vooralsnog wil ik nog niets vastleggen. Ik heb een lijstje met wat ik zou willen zien, maar deze loopt behoorlijk uiteen, haha. Het moet natuurlijk wel een logische route worden.

Dus…mijn vraag aan jullie? Wat zijn jullie tips? Heel veel Nederlanders zijn immers al druk bezig geweest met het ontdekken van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Hebben jullie nog nieuwe pareltjes ontdekt, leuke musea, mooie nationale parken waar je kunt fotograferen, street-art, lekker (vegetarisch) eten en ga zo nog maar even door. Ik wil maximaal 3 uur rijden (vanaf Zuidoost-Brabant) en ik wil ongeveer twee weken weg. Wie weet hebben jullie wel hartstikke goede tips die ik in mijn route kan opnemen.

Ik heb serieus heel veel zin om weer op pad te gaan en ben erg benieuwd naar jullie aanraders 🙂

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

 

You may also like

22 comments

Lizette 24 augustus 2020 - 11:02

Ik struggle met precies hetzelfde. We hebben in september een camper en vinden lange afstanden rijden geen probleem, maar met de steeds nieuwe ontwikkelingen wijzigt de route continu en hebben we nog niks geboekt. Volgens mij is Luxemburg wel “ok” qua situatie en ik vind het een schitterend land met natuur en de kastelen. België is voor ons geen optie meer, ik verwacht wel uitbreiding van de code oranje (nergens op gebaseerd hoor, een gevoel). Ik wil zo graag maar vind het zo lastig. Nederland is ook mooi, alleen de weersvoorspelling is niet goed de komende weken helaas. Ik ben benieuwd waar je uiteindelijk terecht komt.
Lizette onlangs geplaatst…De Zuidelijke Staten van de VS: steden, natuur èn heerlijk eten!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 augustus 2020 - 11:31

Ik verwacht eerlijk gezegd ook een uitbreiding van code oranje in België (en nog meer landen), maar dat is inderdaad puur op gevoel. Het was te verwachten dat er opnieuw landen ‘op slot’ zouden gaan na de zomervakantie. Ik vind het niet erg om in Nederland te lijven, maar zou wel balen als ik drie weken stromende regen heb 🙁 Die kans is natuurlijk aanwezig in de herfst. Een kleine beetje zomers weer is natuurlijk wel prettig op vakantie en dat zal dit jaar niet gaan lukken. Ach ja…gezondheid is belangrijker en dan genieten we de volgende keer gewoon extra.

Reply
Elisa 24 augustus 2020 - 20:14

Ik snap je struggle! Ik zou naar Florida, Disneyland en Sevilla gaan. Dat wordt nu Duitsland & Oostenrijk. Ook leuk, maar net ff anders. Als ik jou was zou ik voor Luxemburg of Duitsland gaan. De Eifel is erg mooi (Monschau en Aken zijn leuke plaatsen) of misschien een roadtripje met een paar stops?

Reply
DutchieontheRoad 25 augustus 2020 - 11:28

Balen dat jullie plannen voor Florida, Disneyland en Sevilla in het water zijn gevallen. Wij hebben Disneyland Parijs geannuleerd en eigenlijk zouden we in november naar Centerparcs gaan, maar dat gaan we waarschijnlijk ook niet doen. Je mag namelijk maar 1,5 uur in het zwembad en dat vinden wij echt te weinig. Daar gaan we geen honderden euro’s voor betalen. Dan wachten we wel. Monschau lijkt me erg tof dus misschien dat ik die kant nog wel op ga.

Reply
Marcella Molenaar 24 augustus 2020 - 20:48

Lastig lastig! Wij gaan over 2 weken op pad met een camper in Duitsland en Oostenrijk. Zoals het er nu voor staat inmiddels, want het blijft nog even spannend met alle ontwikkelingen…. Ik denk dat je de waddeneilanden (Terschelling) zeker fijn vindt. Je bent er ook echt even los van het vasteland. En de Veluwe blijft ook erg fijn en de achterhoek is ook top en dan vooral rondom de Sallandse Heuvelrug. In Duitsland zou je voor de Eifel en/of de Moezel kunnen gaan. Succes met uitzoeken en kiezen!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Drentsche Aa – Wandelen in de Gasterse duinenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 augustus 2020 - 11:26

Ik hoop voor jullie dat Duitsland en Oostenrijk nog geel blijft. Eigenlijk was het wel te verwachten dat na de zomervakantie diverse landen weer ‘op slot’ zouden gaan. De Waddeneilanden en Veluwe staan hoog op het lijstje, maar Monschau lijkt me ook heel tof. Mocht ik nog tijd hebben, kan ik daar ook een weekendje naar toe.

Reply
Anouk 26 augustus 2020 - 10:12

Het is lastig he! Ik heb er toch voor gekozen om de lange reis van Costa Rica naar Nederland te maken om even bij familie te zijn. Ik ben vooral thuis bij mijn ouders en plan verder niet zoveel. Het lijkt alsof hier veel dingen ‘gewoon’ weer doorgaan terwijl het in Costa Rica in veel gevallen verplicht is om een mondkapje te dragen. Daar is trouwens ook al veel weer open terwijl de besmettingen nog steeds oplopen… Het reizen viel voor mij wel mee, maar je blijft toch afhankelijk van andere personen. Letten zij wel op de afstand en wassen zij ook vaak hun handen? Als het niet hoeft zou ik het toch niet doen.

De Veluwe is inderdaad mooi om te bezoeken, ik vond het heerlijk om er te fietsen. Nijmegen en Maastricht zijn leuke steden, maar misschien wil je die nu liever ook wel vermijden. Ik zou lekker de natuur in gaan en kiezen voor mooie wandelingen.
Anouk onlangs geplaatst…Reizen tijdens corona: van Costa Rica via Spanje naar NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:18

Ik hoop ook de Veluwe te bezoeken tijdens mijn vakantie want ik wil de bronst graag meemaken. Dat is al jaren geleden en dat vond ik echt heel erg tof.

Reply
Esther 26 augustus 2020 - 20:16

Ik snap je probleem!! Wij gaan naar Ameland… maar de prijzen… wat belachelijk!! (Voor dat geld hadden we 2 wk naar Kroatië oid gekund…) Mss gewoon beter even geld in de zak houden en sparen voor iets spectaculairs voor als het weer kan!!
Esther onlangs geplaatst…Mini-break in Nederland: ZierikzeeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:17

Klopt…de prijzen zijn echt belachelijk. Ik baal ook een klein beetje dat ik nu vakantie heb tijdens de herfstvakantie want de prijzen zijn dan toch een stuk hoger. Daar heb ik normaliter buiten Europa geen last van, maar in Nederland natuurlijk wel. Ik wil echter niet veel later vakantie want dan is de kans op slecht weer ook veel groter.

Reply
Yvonne van der Laan 27 augustus 2020 - 10:21

Lastig is dat hè?! Zeker omdat alles nog 10 keer kan veranderen. Landen die nu oranje zijn kunnen zo weer geel worden, of andersom. Luxemburg lijkt me vooralsnog best een veilige keus en niet al te ver weg. Het is daar ook echt heel mooi in de herfst. Je kunt er korte wandelingen door de kleurrijke bossen combineren met mooie kastelen en leuke stadjes. Dus dat is mijn tip. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:15

Luxemburg lijkt me hartstikke mooi en helemaal in de herfst. Ik wacht echt tot het laatste moment. Kastelen bezoeken lijkt me heel tof en ik wil zeker naar Kasteel de Haar tijdens mijn vakantie.

Reply
Rowan 27 augustus 2020 - 14:34

Heel herkenbaar. Wij hebben ook binnenkort vakantie en weet gewoon echt niet wat we moeten doen. Ik wil er graag eventjes tussenuit, maar vind het lastig knopen door te hakken. Mijn tips: Luxemburg is erg mooi! Maar de Waddeneilanden zijn ook ALTIJD goed wat mij betreft.

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:14

Luxemburg staat ook nog op het lijstje, maar ik acht de kans groter dat ik in Nederland blijf. De Waddeneilanden wil ik heel graag naartoe en wie weet combineer ik dat wel met een midweekje Noord-Holland enz. Er is nog zo ontzettend veel te ontdekken in Nederland. Ik heb echt bar weinig gezien. Eigenlijk een goede reden om in Nederland te blijven. Mijn bazin gaf al aan dat mijn blog niet voor niets ‘Dutchie on the Road’heet, haha. Dutchie blijft daarom misschien wel in Holland.

Reply
Jenny Smit 28 augustus 2020 - 17:02

Ow, zo herkenbaar! Ik heb genoten van mijn roadtrip door Duitsland en Tsjechië afgelopen zomer. Ik heb elke dag maar een kleine afstand afgelegd, maximaal 3-4 uur per dag.

Maar nu? Ik wil dit najaar eigenlijk weer naar Duitsland, maar ik kan me er niet echt toe zetten iets te boeken, Ik vind het ook spannend of mijn geplande trip met kerst doorgaat. Eigenlijk reken ik er niet op….

Hoe dan ook. Nederland is natuurlijk prachtig!

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:10

Nederland is inderdaad ook erg mooi en ik acht de kans aanwezig dat ik ook in Nederland blijf. Misschien nog een klein uitstapje naar Monschau of Gent als ik geluk heb. Ben ik nog even over de grens geweest. Ik haal het in 2021 of 2022 wel weer in 😉

Reply
Linda 28 augustus 2020 - 20:58

Zo lastig he! Ik ben wat dat betreft blij dat wij een huis gekocht hebben en daardoor gewoon het budget niet hebben om in de zomer en herfst we te gaan, uitgerekend in dit jaar 😉 Ik zou het anders ook echt niet weten namelijk. Ik denk dat ik zou afwachten en last minute zou besluiten. Je hebt een auto, dus je hebt in principe alle vrijheid. Je hebt echt geen idee hoe de situatie in oktober is, wie weet veel beter, maar wie weer veel slechter. Met de kerst zouden wij naar New York, ik ga er al vanuit dat dat niet doorgaat
Linda onlangs geplaatst…En dan ineens ben je reismoe + tips om reisvermoeidheid te voorkomen!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2020 - 19:08

New York in december zal inderdaad lastig worden…balen!Ik wacht af tot het laatste moment want de situatie kan zo weer anders zijn.

Reply
Diana 2 september 2020 - 12:35

Heel herkenbaar. Ik kijk een beetje op tegen het najaar en de winter. Ik ben content met Nederland maar mis de avonturen van het buitenland. Over twee weken ligt Denemarken voor de deur en ik hoop echt dat dit door gaat. Ook in het najaar Luxemburg, dus wel blijven vooral heel hard duimen.
Diana onlangs geplaatst…Piscine du Mosq, het verlaten zwembad | Urbex BelgiëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 september 2020 - 11:36

Ik ben ook geen fan van de winter, ondanks dat ik het knusse en huiselijk wel weer heel prettig vind. Heerlijk dat je nog even naar Denemarken gaat. Ik mis de avonturen van het buitenland ook heel erg, maar het is helaas niet anders. Laten we hopen dat er meer mogelijkheden zijn in 2021.

Reply
Esther 13 september 2020 - 08:39

Ja wat een vreemd jaar ja het geworden hè? Ik ben uiteindelijk een paar dagen in de Moezelstreek geweest (Monschau en omgeving Cochem). In de zomervakantie twee weken naar Oostenrijk. Nu overweeg ik toch te vliegen in oktober en naar Italië te gaan. Ik wacht het af tot een week voor vertrek. Ik ben benieuwd.

Reply
DutchieontheRoad 20 september 2020 - 15:00

Ik heb ook nog even overwogen om te vliegen, maar ik zie het eerlijk gezegd niet zitten. Toch kriebelt het. Monschau en Cochem trekt mij ook heel erg dus wie weet ga ik nog wel een weekendje die kant op. Ik start op de Veluwe en ga waarschijnlijk met een vriendin naar Texel. Verder kijk ik wel.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.