Reisinspiratie: waar naar toe in 2017?

by DutchieontheRoad
26 comments

Een paar weken geleden publiceerde ik een artikel over stedentrips. Verschillende Europese steden stonden op mijn wishlist en ik kan jullie vertellen dat ik nog steeds geen beslissing heb genomen waar ik dit jaar naar toe ga, haha 😉 . Natuurlijk wil ik ook nog een mooie rondreis maken. Maar waar naar toe? Geen idee. Er staan een aantal landen op de bucketlist. Het is tijd voor een beetje reisinspiratie. Waar zou ik naar toe willen in 2017?

#1 Wapperende gebedsvlaggen in Nepal

Nepal staat al jaren in mijn top 3 van droombestemmingen. Ieder jaar komt deze bestemming weer voorbij en toch kies ik steeds weer voor iets anders.  Nepal trekt aan mij en waarom…geen idee eigenlijk. Is het vanwege de vriendelijke bevolking, de overweldigende natuur, boeddhistische kloosters, de wandelmogelijkheden, de Himalaya of de wapperende gebedsvlaggen.

Mijn voorkeur gaat uit om Nepal te bezoeken met een georganiseerde rondreis en daar komen vaak meerdaagse trekkingen bij kijken. Ik wandel graag maar heb wel moeite met wandelen/klimmen op grote hoogte en krijg dan snel last van mijn luchtwegen. Dat betekent dat ik snel zou moeten gaan sporten (alweer) om mijn conditie te verbeteren.  De meerdaagse trekkingen weerhouden mij dan ook al jaren om toch voor deze bestemming te kiezen. Misschien dit jaar toch maar doen?

Reisinspiratie

#2 Hectisch India

India…you love it or you hate it. Vorig jaar had ik serieus al een optie genomen op een rondreis door India, maar koos er uiteindelijk toch voor om op eigen houtje door Thailand te reizen. India lijkt me een prachtige mooie bestemming, maar het is natuurlijk niet het schoonste land ter wereld. Daarnaast kunnen de mannen erg vervelend/opdringerig zijn en daar kan ik niet zo goed tegen. Laten we het erop houden dat ik dan een minder aardig persoon kan worden 😉 (waarschijnlijk ben ik daarom nog vrijgezel, haha ).  Daarentegen kijk ik altijd ‘kwijlend’ naar alle kleurrijke foto’s van India. Dat wil ik ook zien! India lijkt mij ook erg mooi in combinatie met Nepal omdat je dan ook het rustige Nepal ervaart na het hectische India. Mijn familie is overigens niet zo blij met deze bestemming, maar India blijft hoe dan ook hoog op mijn lijstje staan.

Reisinspiratie

#3 Sushi eten in Japan

I’m a major sushi addict! Alleen voor de sushi wil ik al naar Japan. Super modern, prachtige Japanse tuinen, kleine traditionele dorpjes, rijstvelden en uiteraard een geweldige keuken. Iets aan Japan intrigeert mij. Ik kan niet wachten om het moderne Tokio te verkennen, sushi te eten, te overnachten in een ryokan, de bekende sneeuwaapjes te zien baden, een theeceremonie mee te maken, geisha’s in hun prachtige zijden gewaden te zien en het prachtige Kyoto te ontdekken. Moet ik nog meer zeggen? Japan lijkt me echt geweldig en is makkelijk bereisbaar per trein. Nadeel: het is geen goedkope bestemming en ik reis ook nog eens alleen dus kan geen accommodatie delen. Wil ik Japan enigszins betaalbaar houden, zal ik voornamelijk gebruik moeten maken hostels en ook in dorms verblijven. Tja, je moet er iets voor over hebben.

Reisinspiratie

#4 Machu Picchu in Peru bezoeken

Peru staat ook al jaren hoog op mijn wishlist. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest dus een nieuw continent bezoeken is natuurlijk altijd leuk. Peru is de bakermat van het Incarijk en alleen daarom al een bezoekje waard. Regenwoud, kleurrijke stadjes, de Colca Canyon, indianenstammen en natuurlijk Machu Picchu. Wie wil dat nou niet zien!? Ik spreek alleen geen Spaans, haha. Ach ja, kleinigheidje 😉 .

Reispinspiratie

Deze vier bestemmingen staan dus momenteel op mijn wishlist voor 2017. Welke bestemming het gaat worden…geen idee. Jaren geleden wilde ik graag naar Zuid-Afrika en ging opeens toch naar Jordanië dus wie weet verandert het weer 😉 .

Feit is dat ik drie weken vakantie heb in oktober 🙂 . Hebben jullie nog aanraders?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

26 comments

Sieds | Sieds My Travels 27 februari 2017 - 09:04

Stuk voor stuk mooi bestemmingen op je wishlist! 🙂 Ik heb ook al twee keer eerder overwogen naar India te gaan, toch heb ik die twee keer weer voor een andere bestemming gekozen. Ik kan je Nepal echt aanraden, zelf ben ik hier in oktober 2013 geweest met reisorganisatie Baobab. De bevolking is zooo vriendelijk en gastvrij en het eten is goddelijk! Het was een prachtige reis. Wij hebben toen een 5-daagse trektocht door de Madi-vallei gemaakten. Dat ligt vlakbij Pokhara. Voordeel hier van was dat je niet op grote hoogte wandelde, waardoor deze wandelingen prima te doen waren. En we hebben gewoon alle bergtoppen kunnen zien. Ik heb de route van deze rondreis op mijn site staan. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust! 🙂

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:49

Een kennisje van mij is jaren geleden ook naar Nepal geweest met Baobab en vond het ook geweldig. Inmiddels is Baobab overgenomen door Sawadee (ben ik wel bekend mee 🙂 ) en bieden zij een andere reis aan. Goed om te weten dat de vijfdaagse wandeling goed te doen is. Ik wel echt een slechte conditie, haha 😉 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 27 februari 2017 - 09:51

Toffe bestemmingen, ik ben benieuwd welke het gaat worden! Peru lijkt mij ook geweldig, samen met Bolivia. Ook Nepal zou ik heel graag nog een keer bezoeken!
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…DE SCHOONHEID VAN SALZBURGMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:53

Peru lijkt mij echt geweldig in combinatie, maar ik heb sinds vorig jaar een nieuwe baan en kan ‘maar’ drie weken aaneengesloten weg (ben ik nog heel blij mee hoor, haha 🙂 ). Dat maakt de combinatie iets moeilijker want je komt dan tijd tekort. Je hebt echt 3,5 tot 4 weken nodig om deze landen te combineren en dan moet je nog haasten. Dan maar splitsen.

Reply
Denise - Follow my footprints 27 februari 2017 - 22:15

Wat heerlijk dat je in het najaar drie weken hebt! Dat wordt vást een mooie reis, wat je ook kiest. Nepal vond ik in elk geval erg mooi. India staat ook hoog op mijn lijstje!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Walvissen spotten bij het eiland TerceiraMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:55

Jaa…ik ben ook super blij met mijn drie weken vakantie in oktober. Het najaar is echt een ideaal reisseizoen 🙂 .

Reply
Rowan 2 maart 2017 - 21:12

Wat een mooie bestemmingen! Ik ben heel benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden.

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:56

Ik ook, haha 😉 . Ik zal vast nog een tijdje twijfelen maar als het zover is, zal ik er zeker een blogpost over schrijven 🙂 .

Reply
Jenny - IkReis 6 maart 2017 - 08:43

Oktober is echt zo ongeveer het ideale seizoen voor Nepal!

Ik vond het echt een prachtig land. Helaas heb ik er veel te weinig van gezien, mijn focus lag meer op Tibet tijdens die reis.

Nepal is trouwens prima individueel te bereizen.

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:57

Daarom ben ik ook zo blij met oktober 😉 . Tibet lijkt me trouwens ook geweldig! Goed om te weten dat Nepal ook individueel is te bereizen. Ik had begrepen dat het openbaar vervoer wat minder goed geregeld is.

Reply
Martin - Indenvreemde.nl 6 maart 2017 - 18:52

Gave bestemmingen hoor! India is trouwens niet alleen maar hectisch…er zijn ook rustigere plakken te vinden….met name de grote steden zijn hectisch….maar bijvoorbeeld in Munnar in het zuiden is het heel relaxed tussen de theeplantages! Varanasi in de vroegeochtend is heel rustig…
Martin – Indenvreemde.nl onlangs geplaatst…Homestay in Longji, ChinaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:59

Er zijn heel veel vooroordelen over India. Wie weet kan ik ze ooit overboord gooien 😉 . Een kennisje van mij heeft ooit drie maanden stage gelopen in Kerala en daar was het ook lekker rustig.

Reply
Sanne 9 maart 2017 - 10:04

Jaaa!! Nepal! Heerlijk land. Kan je ook prima individueel bereizen hoor. Peru staat ook heel hoog op mijn wishlist. Ik kom dagen te kort voor al die te gekke bestemmingen. India ben ik nog nooit geweest. Lijkt me een vreselijk hectisch land, maar wel heel bijzonder!
Sanne onlangs geplaatst…Thailand & Cambodja, fotoverslag van onze reis!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 maart 2017 - 19:43

Is Nepal ook goed te bereizen als vrouw alleen?? Ik kom ook dagen tekort, haha…en geld 😉 . India lijkt me inderdaad erg hectisch, maar inderdaad heel bijzonder en erg fotogeniek.

Reply
Esther 9 maart 2017 - 15:51

Dat is een hele mooie wishlist! Zelf heb ik de wapperende gebedsvlaggen in Nepal en de Machu Picchu ook op de bucketlist staan, maar niet voor dit jaar. India trekt mij dan wat minder, vanwege de hectiek en viezigheid. Dit jaar heb ik al een aantal mooie bestemmingen op de planning: in april ga ik naar IJsland (een lang gekoesterde droombestemming) en in juni naar Slovenië en Kroatië. Ik ben vooral heel benieuwd naar Slovenië. Voorlopig heb ik dus niks te klagen.
Ik ben benieuwd welke bestemming het wordt voor jou!
Esther onlangs geplaatst…Zuid-Afrika | Een rondrit over het Kaapse SchiereilandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 maart 2017 - 19:46

Wat heerlijk dat je naar IJsland gaat! Het is daar zo ontzettend mooi…Nieuw-Zeeland om de hoek 🙂 . Slovenië ben ik nog nooit geweest, maar Kroatië is ook erg mooi.

Reply
Yvonne 9 maart 2017 - 21:03

Ik ben heel benieuwd of het dit keer India gaat worden! Ik kan het je van harte aanraden, haha. Fijn dat je in oktober vrij bent, dat is wel een “betere” periode vrij qua weer in India dan vorig jaar… maar voor Nepal is het ook perfect. Wij waren er in oktober. Combineer ze anders gewoon en plak er nog 3 weken aan vast, haha
Yvonne onlangs geplaatst…Aan Chiang Rai kan Chiang Mai niet tippenMy Profile

Reply
Diana | Stripe Away 9 maart 2017 - 22:36

Wat een toffe locaties maar word lastig – zijn allemaal vet tof. Ik zou voor Nepal gaan, dit wil je al zo lang dus doen – even die sportschool in en dan gaat het je echt wel lukken.
Dream Believe ACHIEVE ?
Diana | Stripe Away onlangs geplaatst…Blunderen op reis | de verlopen IDMy Profile

Reply
ivonne 10 maart 2017 - 10:54

Allemaal prachtige bestemmingen. Ik was al in Nepal en Tibet en wil graag nog eens terug om meer van Nepal te zien en te wandelen in de bergen. Oktober is daar een prima maand voor. In India is het dan trouwens ook niet verkeerd. India en Nepal combineert goed. Was je al eens in Rajasthan?
ivonne onlangs geplaatst…Wandelen van Bondi naar Coogee, SydneyMy Profile

Reply
Sanne 10 maart 2017 - 11:04

Als ik uit dit rijtje moet kiezen, kies ik Japan. 🙂
Sanne onlangs geplaatst…VLOG: Hoe leuk is Leuven voor een minicitytrip?My Profile

Reply
Dasja 10 maart 2017 - 11:35

Hahaha het is bijna onmogelijk om hier uit te kiezen, het zijn allemaal pracht bestemmingen. Persoonlijk lijkt mij de Machu Picchu bezoeken wel echt waanzinnig. Dus mocht je dat gaan doen hou me op de hoogte van je ervaringen 😀

Reply
Jessica 10 maart 2017 - 16:24

Allemaal mooie bestemming, keuzestress haha! Ik zou in oktober ook opletten in welke landen het weer oké is 😉 Japan lijkt mij ook geweldig (SUSHI LIEFDE!), al houden de prijzen van het land me wel een beetje tegen ;p Voor 2 weken in Japan kun je ook 6 weken op een andere bestemming leven ;p Ik ben benieuwd waar de keuze uiteindelijk op gaat vallen, gelukkig heb je nog even de tijd!
Jessica onlangs geplaatst…Scootertrip op het perfecte Siquijor, FilipijnenMy Profile

Reply
Carolien | Dream the World 10 maart 2017 - 16:40

Mooie bestemmingen! Alleen India spreekt me niet aan, voro mij te vies en hectisch. Japan staat hoog op 1 bij mij, hoewel Nepal en Tibet me ook echt wel aanspreken. Benieuwd waar je heen gaat.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Wandelen in Zeeland: van Middelburg naar Sint LaurensMy Profile

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 10 maart 2017 - 20:00

Vooral Machu Picchu staat gigantisch hoog op mijn bucketlist maar voor mij als student (nog) niet te betalen. Ik ga in de zomer naar Thailand dus daar heb ik erg veel zin in. Andere tips voor 2017 zijn: Göteborg, Ghana en IJsland 🙂
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Budget stedentrips april 2017My Profile

Reply
Marcella 10 maart 2017 - 21:46

Mooie wishlist! Vooral Japan en Peru lijken me echt te gek. Mijn aanraders voor jou? Ik kwam er net achter dat we in oktober eigenlijk nooit op reis zijn 😉 Ik zou zelf graag naar Mexico willen, lijkt me perfect in die periode!
Marcella onlangs geplaatst…7x De mooiste natuur van AlbertaMy Profile

Reply
Judith 11 maart 2017 - 10:22

Allemaal mooie bestemmingen al trekt India mij helemaal niet. Als ik uit dit lijstje moest kiezen zou het Japan worden. Maar net als jij zou ik zonaar weer kunnen veranderen. Dit jaar wilde ik namelijk naar IJsland maar ik ga naar Indonesië. Scheelt niks…
Judith onlangs geplaatst…The art of BanksyMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.