Recept: Zuid-Afrikaanse malvapudding

by DutchieontheRoad
4 comments

Behalve reizen, fotograferen en creatief bezig zijn, ben ik ook dol op koken en bakken. Ik ben een echte zoetekauw en sta in het weekend graag in de keuken. Doordeweeks heb ik amper tijd om uitgebreid te koken en daarom vind ik het leuk om in het weekend nieuwe recepten uit te proberen. In Zuid-Afrika maakte ik al snel kennis met de overheerlijke malvapudding. Wat een heerlijke zoete traktatie . Eenmaal thuis schotelde ik onderstaand recept voor aan mijn familie en ook zij waren positief verrast. Vorige week had ik een erg drukke week en daarom trakteerde ik mezelf in het weekend 😉 . Hebben jullie al trek? Lees dan snel verder voor het recept.

Recept malvapudding

Ingrediënten malvapudding
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel baksoda (ik was vergeten baksoda te kopen en gebruikte daarom 3 theelepels bakpoeder. Het eindresultaat was er niet minder om)
  • Snufje zout
Ingrediënten vanillesaus
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Zoals jullie kunnen lezen, is het een zoete bedoeling 😉 . Maar lekker is het wel .

Bereidingswijze malvapudding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren en de suiker luchtig. Voeg vervolgens de jam en de melk toe.
  • Smelt de boter met de azijn in een pannetje en voeg dit toe aan bovenstaand mengsel.
  • Zeef de bloem en voeg dit samen met de baksoda en het zout toe aan bovenstaand mengsel.
  • Schenk het mengsel in een ovenschaal (niet vergeten in te vetten en bakpapier te gebruiken)
  • Bak de malvapudding in 40 minuten gaar.
Bereidingswijze vanillesaus
  • Verwarm alle ingrediënten in een pan, zonder het geheel te laten koken. Makkelijker kan niet.
Klaar en malvapudding gaar?
  • Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en schenk de vanillesaus eroverheen. Laat dit staan totdat de saus helemaal ingetrokken is.
  • Nog niet zoet genoeg? Serveer de malvapudding met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom. In Zuid-Afrika schenken ze er vaak ook nog warme custardsaus bij. Yum .
  • Eet smakelijk!

In Zuid-Afrika at ik ook een chocoladeversie van de malvapudding. Deze was zo goddelijk lekker dat het verboden zou moeten worden. Van deze variant heb ik nog geen recept kunnen vinden, maar dat is waarschijnlijk ook beter zo 😉 . Bovenstaand recept heb ik gevonden op Kaapstad Magazine.

recept malvapudding

recept malvapudding

recept malvapudding

Hebben jullie al zin om malvapudding te maken?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

4 comments

Bianca 22 maart 2017 - 19:53

Ik heb ook erg genoten van dit toetje tijdens mijn rondreis. Wat leuk dat jij een recept hebt gevonden. Ik ga het zeker uitproberen.

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2017 - 20:13

Het is een eenvoudig recept. Ik heb echt zo ontzettend veel malvapudding gegeten in Zuid-Afrika. Heerlijk 🙂 .

Reply
Eva 27 maart 2017 - 18:32

Een woord: #nomnomnom
Reizen & Spijzen een gouden combinatie!
Eva onlangs geplaatst…National Geographic & Lonely Planet hebben gelijk: Taiwan is top!My Profile

Reply
Sanne 28 maart 2017 - 20:59

Oh wat goddelijk! Het lijkt wel op cake. En daar ben ik dol op. 🙂 En dan met custard…o boy!
Sanne onlangs geplaatst…De origineelste manier om Barcelona te verkennen is… per kabelbaan!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.