Recept: Vietnamese springrolls

by DutchieontheRoad
6 comments

Wie mij een beetje kent, weet dat de Vietnamese keuken mijn favoriete keuken is. Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en geen enkel land heeft tot nu toe de Vietnamese keuken verslagen, zelfs de Thaise keuken niet 😉 Vietnamese springrolls zijn toch wel mijn grote favoriet. Waan je zelf in Vietnam en maak deze gezonde lekkernij eenvoudig thuis.

Benodigdheden Vietnamese springrolls

Wij kennen de loempia alleen gefrituurd, maar in Vietnam eten ze deze rauw. Gefrituurde loempia’s vind ik ook heerlijk hoor, maar op deze manier proef je ook echt de knapperige groenten. Heerlijk! Je kunt deze springrolls met kip of garnalen maken, maar vegetarisch is ook een goede optie. Ik maakte springrolls met garnalen.

Recept voor twee personen
  • Vier ronde rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko of AH)
  • Een kopje gekookte rijstnoedels/mihoen
  • 100 gram gekookte garnalen
Gebruik qua vulling wat je zelf lekker vindt. Zelf gebruikte ik onderstaande ingrediënten.
  • Een bosuitje, in dunne reepjes gesneden
  • 1 handje taugé
  • 1 handje rucola
  • 1 wortel, geschrapt en in dunne reepjes gesneden
  • Een kwart courgette, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • Een paar blaadjes koriander, fijngehakt
  • Een paar blaadjes munt, fijngehakt
Hoi Sin saus
  • 1 el gehakte pinda’s
  • 2 el Hoi Sin saus (kant en klaar)
  • 2 tl sojasaus
Dipsaus Nuoc cham (deze dipsaus gebruiken ze overal in Vietnam)
  • 1 tl suiker
  • 2 tl limoensaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el water
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden

Zo ga je te werk

  • Kook de noedels en zorg dat alle groenten gesneden zijn.
  • Zet een diep bord of schaal met warm water klaar voor je rijstvellen.
  • Zoals je gezien hebt, zijn je rijstvellen hard en lijkt het op plastic. No worries. Komt helemaal goed. Houd een vel rijstpapier ongeveer een minuut in warm water. Haal het rijstpapier uit het water leg dit op een schone snijplank.
  • Leg je groenten, rijstnoedels, kruiden en garnalen vrij onderaan op je rijstpapier, vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens verder.
  • Snijd desgewenst de springrolls in tweeën en serveer met Hoi Sin saus, Nuoc cham of sojasaus.
  • Serveer desgewenst met gebakken noedels. Ik maakte bovenstaande springrolls met Thaise Pad Thai (ook een grote favoriet, maar dan uit een andere keuken 😉 )

Smakelijk eten!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂 

 

You may also like

6 comments

Laura 21 september 2018 - 22:15

Net terug uit Vietnam en wij hebben een hebben daar een super leuke kookworkshop gedaan. In deze workshop maakten we ook deze springrolss! Heerlijk en leuk dat je ze ook gewoon nog in NL goed kunt maken met de ingrediënten.

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2018 - 17:10

Ik heb ook een kookworkshop in Vietnam gedaan. Zo leuk!

Reply
Diana 22 september 2018 - 22:26

Als ik op een travelblog een artikel zie over eten, blijf ik altijd daar hangen. Bizar toch ;). Vooral deze springrolls zien er heerlijk uit.
Diana onlangs geplaatst…Bezoek de gezellige groene huisje van Marken + 10 tipsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 september 2018 - 17:08

Ik ben ook dol op foodblogs 😉 Een mens moet toch eten, haha.

Reply
Lizzie 23 september 2018 - 20:57

Oh yes wat ziet dit er lekker uit zeg!!

Reply
Martin 28 september 2018 - 20:44

Zo lekker he! En ook nog gezond!! Ik ben gek op nuoc cham saus…ook bij gefrituurde vietnamese loempia’s. Het Vietnamese eten is inderdaad ontzettend lekker!
Martin onlangs geplaatst…Chili con carne, met lekker veel groentenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.