Recept: vegetarische ramen

by DutchieontheRoad
0 comment

Ik vind het erg leuk om nieuwe gerechten te proberen en de laatste weken ben ik dan ook lekker aan het koken…iets met meer tijd 😉 Toen ik naar Japan ging wilde ik zo graag vegetarische ramen proeven want ik eet namelijk erg graag soep. Vreemd genoeg ben ik slechts één keer een vegetarische variant tegengekomen. Het zal vast en zeker pech geweest zijn want ik weet dat er mogelijkheden zijn…ik heb ze alleen niet gezien, laat staan geproefd. Oké, ik heb één keer geproefd maar eerlijk gezegd had ik verwacht meer dan eens ramen te eten. Niet dus.  Daarom ging ik zelf aan de slag. Benieuwd naar mijn recept vegetarische ramen? Lees dan snel verder.

Ingrediënten vegetarische ramen

Ik ben trouwens niet van de kleine kopjes soep en maakte een flink bowl, want zo worden ze immers ook geserveerd in Japan.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Go-Tan Ramen Noodles (ongeveer 60 gr per persoon)
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 0,5 rode peper
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sesamolie om de paddenstoelen in te bakken
  • 0,5 paksoi
  • 100 gram taugé
  • 150 gram gemixte paddenstoelen
  • 2 lente uitjes
  • 2 gekookte eieren
  • Eventueel 2 eetlepels gebakken uitjes of rode peper als extra garnering

Liefhebbers van tofu kunnen dit uiteraard ook nog gebruiken, maar ik kan tofu na vele pogingen nog steeds niet waarderen 😉 Tofu wordt echter ontzettend veel gegeten in Japan en leent zich perfect voor een vegetarische ramen.

recept vegetarische ramenRecept vegetarische ramen

  • Doe een beetje sesamolie in een soeppan en bak de gemixte paddenstoelen op laag vuur bruin. Haal de paddenstoelen uit de pan, maar laat de sesamolie in de pan voor extra smaak.
  • Voeg vervolgens water toe, een bouillonblokje en breng aan de kook. Pel de knoflook en snijd deze in grove stukken en doe dit ook met de gember. Snijd de rode peper in ringetjes. Desgewenst kun je de zaadlijsten verwijderen, maar ik heb ze laten zitten voor meer pit. Voeg de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en vissaus toe aan de bouillon en laat deze ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen voor meer smaak. Als deze klaar is, vis dan de stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon.
  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat en spoel de noodles na met koud water.
  • Kook de eieren gaar, pel ze en halveer ze.
  • Was de paksoi en snijd het witte gedeelte in reepjes en het groene gedeelte in grove stukken. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.
  • Verdeel de noodles, paksoi, lente uitjes, paddenstoelen en taugé over twee kommen. Giet vervolgens de hete bouillon op de groente en noodles.
  • Voor wat extra pit kun je de soep nog garneren met gebakken uitjes of rode peper.

Smakelijk eten 🙂 Benieuwd naar meer recepten? Probeer dan vooral deze Japanse Japanse okonomiyaki…zo lekker! Sowieso is het eten in Japan onwijs lekker en ik ben dan ook van plan om thuis vaker Japans te gaan koken.

Hebben jullie al trek in een grote kom Japanse ramen?

 

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.