Recept: Pad Thai Kung

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik ben dol op de Thaise keuken!  Thailand is niet voor niets erg geliefd bij reizigers, je kunt er namelijk geweldig eten. Het bekendste Thaise gerecht is zonder enige twijfel Pad Thai. Ik heb dit gerecht dan ook ontelbaar keer gegeten en ik kon daar zo van genieten. Een goede Pad Thai wordt altijd geserveerd met taugé, limoen en geroosterde pinda’s mogen ook niet ontbreken.

Pad Thai met kip is de populairste versie, maar mijn grote favoriete is ongetwijfeld Pad Thai Kung (met garnalen). Aangezien ik geen vlees eet, bestelde ik altijd Pad Thai Kung. Een aantal weken geleden had ik gewoon zo’n zin in Pad Thai en daarom dook ik snel de keuken in. Een super snel en eenvoudig gerecht, maar o zo lekker!

Benodigdheden voor 2 personen

  • 125 gram rijstnoedels
  • 250 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lenteuitjes
  • 100 gram taugé
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s grofgehakt
  • koriander (garnering)
  • 1 limoen in partjes (garnering)
  • Halve rode peper zonder pitjes (fijnsnijden en eventueel toevoegen als garnering)
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Recept

  • Kook de rijstnoedels gaar, spoel ze af met koud water en laat de noedels uitlekken.
  • Verwarm de tamarindepasta, bruine suiker en vissaus in een pannetje op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
  • Verhit twee eetlepels plantaardige olie in een wokpan en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen kort.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en gesneden lenteuitjes toe. Wok het geheel tot de garnalen bijna gaar zijn.
  • Voeg vervolgens 50 gram taugé en de noedels toe en roerbak het geheel kort.
  • Maak een kuiltje in het midden en breek twee eieren. Laat de eieren licht stollen en schep deze door de Pad Thai.
  • Voeg de saus van tamarindepasta, bruine suiker en vissaus toe en schep alles goed om zodat de noedels goed voorzien zijn van een laagje saus.
  • Schep de Pad Thai Kung op een bord en garneer met de overgebleven taugé (rauw), geroosterde pinda’s, fijngesneden rode peper, koriander en partjes limoen.

Smakelijk eten…

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Lizzie | Globalizious 28 mei 2018 - 16:34

oohh wat goeddd! Ik vond het zo goddelijk in Thailand! Misschien ook maar eens elf proberen te maken. Ik ga dit iig onthouden, zalig!
Lizzie | Globalizious onlangs geplaatst…Studeren in the StatesMy Profile

Reply
Diana 1 juni 2018 - 22:21

Pad Thai 😍 mis dit echt zo erg hè. Heb toen tijdens een kookcursus in Thailand dit leren maken. Serieus nog nooit na proberen te maken. Wel hier in Breda een restaurant gevonden met heerlijke Pad Thai.
Diana onlangs geplaatst…Mijn 5 populairste foto’s op Instagram #mei 2018My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.