Recept: Marokkaanse Harira soep

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik ben dol op maaltijdsoepen! Lekker snel klaar en je hebt een goed gevulde maaltijd. In Marokko maakte ik voor het eerst kennis met Harira, een overheerlijke maaltijdsoep met linzen en kikkererwten. Dit heb ik altijd in huis en daarom maakte ik in het weekend deze lekkere soep…vegetarisch uiteraard. Je kunt desgewenst natuurlijk ook vlees toevoegen.

Marokkaanse Harira is erg makkelijk om te maken. Ondanks dat ik alleen ben, maak ik altijd een grote pan met soep en de rest vries ik gewoon in. Ideaal!

Ingrediënten (4 tot 6 personen)

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • twee eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • twee stengels bleekselderij
  • een paar takjes peterselie en koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • twee eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 400 gram voorgekookte kikkerwten
  • 200 gram rode linzen
  • 2 grote wortels, fijngesneden
  • sap met een halve citroen
  • 1 1/2liter groentebouillon
  • desgewenst fetakaas
  • desgewenst kookroom of yoghurt

Bereiding

  • Snipper de ui, snijd de bleekselderij en wortel en fruit dit aan in een scheutje olijfolie.
  • Hak de knoflook en voeg dit toe, samen met ras el hanout, paprikapoeder, kurkuma, komijnpoeder en kaneelpoeder. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en fruit dit aan.
  • Voeg vervolgens de tomaten uit blik, de rode linzen en de groentebouillon toe en laat dit 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg na 15 minuten de kikkerwten toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en laat deze nogmaals 15 minuten pruttelen.
  • Indien gewenst kun je de soep (gedeeltelijk) pureren met een staafmixer. Ik pureer meestal de helft van de soep, maar dat is een persoonlijke keus.
  • Garneer de soep met citroensap, peterselie, koriander en fetakaas. Desgewenst kun je er ook nog wat yoghurt door de soep doen.

Bon appétit!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Jessica 20 november 2018 - 21:57

Wat een lekker recept en wat fijn dat het vegetarisch is! Ik vind het inmiddels echt weer tijd om soepen te maken, smaakt nog beter met dat winterse weer 🙂

Reply
Beauty Treasures 10 december 2018 - 21:49

Dit is iets wat ik lekker zou vinden, maar vriendlief niet. Ik ga het toch een keer proberen!
Beauty Treasures onlangs geplaatst…REVIEW HANNAH REMODELLING CREAMMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.