Recept: Geroosterde paprika spread met feta

by DutchieontheRoad
0 comment

Ik zit sinds kort weer in een ‘gezonde fase’ en ben weer lekkere vegetarische recepten aan het uitproberen. Dergelijke fases zijn bij mij vaak van korte duur en komen meestal na de ‘ik heb onwijs veel zin in chips en chocolade fase’ maar deze keer ben ik van plan om écht gezonder te gaan eten/leven.

Weg met de pakjes en zakjes en lekker alles (nou ja…niet alles) zelf maken. Ik wilde graag ook zelf een gezonde groentespread maken voor op brood want als vegetariër valt er natuurlijk het nodige af als broodbeleg.  In de kant en klare spreads in de winkel zit vaak suiker en veel toevoegingen. Ik ben dol op paprika en feta en besloot daarom om een geroosterde paprika spread met feta te maken. In het Midden-Oosten ben ik ook altijd dol op dergelijke spreads (hummus, baba ganoush) met brood. Dit recept heb je echt in een handomdraai gemaakt en is veel smaakvoller dan een kant en klare groentespread.

Recept geroosterde paprikaspread met feta

Ingrediënten:
  • 4 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels fetakaas
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper
Hoe ga je te werk?
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Was de paprika’s en pers de knoflookteentjes. Meng dit met een scheutje olijfolie in een kom.
  • Rooster de paprika’s in twintig minuten.
  • Pureer de paprika’s met de fetakaas.
  • Breng op smaak met een beetje zout, peper en citroensap.
  • Je kunt de paprika spread in een afgesloten pot een week in de koelkast bewaren. Zo heb je dagelijks een extra portie groenen op je boterham. Deze spread is ook erg lekker om andere groenten in te dippen.

Smakelijk eten 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

recept geroosterde paprika spread met feta

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.