Recept Dadel Snickers: lekker en verantwoord snoepen

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik probeer steeds meer op mijn voeding te letten. Vlees laat ik al ruim tien jaar links liggen en inmiddels weet ik dat mijn lichaam niet zo goed op lactose reageert. Dit betekent dat er wekelijks de nodige plantaardige producten in mijn boodschappenkar belanden. Wel ben ik een ontzettende zoetekauw en na het avondeten heb ik altijd behoefte aan zoet. Volgens mij hebben veel vrouwen daar last van 😉 Iedere avond een reep chocolade naar binnen werken is niet heel verstandig en daarom wilde ik een verantwoorde zoete snack maken. Het is algemeen bekend dat chocolade en pindakaas een hele goede combinatie is en toen maakte ik kennis met Dadel Snickers. Een onwijs lekker en verantwoord snoepje waar je je vingers bij aflikt.

Recept Dadel Snickers

Snickers…wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel en iedereen die ooit met mij op reis geweest is, weet dat ik standaard Snickers in mijn rugzak heb zitten. Goed voor ontbijt, lunch, diner of tussendoortje, haha. Ik kan behoorlijk hangry worden als ik niet bijtijds eet en mijn suikerspiegel kan snel dalen. Mede daarom heb ik altijd Snickers in mijn rugzak…voor noodgevallen. Ik ben niet heel aardig als ik honger heb 😉

In Nederland eet ik trouwens zelden Snickers, behalve Snickers IJs…zo ontzettend lekker! Daar kun je mij echt voor wakker maken. Toen ik dit recept ontdekte, wilde ik dan ook meteen de keuken in. Dadel Snickers zijn ontzettend makkelijk te maken en ik ben inmiddels groot fan. Er staat bijna wekelijks een bakje in mijn koelkast en ik kan onwijs genieten van deze verantwoorde lekkernij, samen met een flinke mok thee. Even me-time.

Recept Dadel Snickers

Wat heb je nodig om Dadel Snickers te maken?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om Dadel Snickers te maken:

 • Dadels (ontpit)
 • Pindakaas (ik gebruik altijd 100% pindakaas omdat dit een gezondere keuze is)
 • Pindanoten
 • Pure chocolade

Ik heb inmiddels ook al geëxperimenteerd met andere toppings zoals zeezout of geraspte kokos en dat zijn ook aanraders. Je kunt eindeloos variëren met Dadel Snickers.

Recept Dadel Snickers

Hoe ga te werk?

 • Persoonlijk vind ik het handig om ontpitte dadels te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook de heerlijke Medjool dadels kopen. Als je dadels koopt met pit, dien je deze eerst in de lengte in te snijder en de pit te verwijderen. Snijd de dadel niet helemaal door want je gaat deze immers nog vullen.
 • Open de dadel en vul deze met een halve eetlepel pindakaas.
 • Duw één of meerdere pindanoten in de pindakaas en sluit de dadel.
 • Verwarm de pure chocolade au bain-marie.
 • Dip de gevulde dadels één voor één in de gesmolten chocolade en leg deze op een stuk bakpapier.
 • Hak een aantal pindanoten in kleine stukjes en strooi deze over de Dadel Snickers. Je kunt ook andere toppings gebruiken zoals geraspte kokos of zeezout.
 • Laat de Dadel Snickers afkoelen in de koelkast tot de chocolade gestold is. Eet smakelijk!

Je kunt de Dadel Snickers tot een week bewaren in een luchtdichte verpakking, maar meestal zijn ze bij mij al eerder op 😉

Recept Dadel Snickers

Dit recept om Dadel Snickers te maken echt heel erg makkelijk. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en dan heb je een lekkere en verantwoorde snack voor bij de koffie of thee. Ik heb standaard een doosje in de koelkast staan en geniet bijna dagelijks van deze gezonde lekkernij.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Recept Dadel Snickers

You may also like

2 comments

Chayenne 30 juli 2021 - 19:37

Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ben nu ook een dik jaar bezig met letten op mijn voeding en dit lijkt een heerlijk snoep- alternatief. Ik ben niet super fan van snickers zelf maar die ijsjes… Die gaan er zeker regelmatig in haha. Ben benieuwd of je nog meer gezonde lekkere recepten hebt.

Reply
DutchieontheRoad 1 augustus 2021 - 19:52

Snickers ijs is ook mijn guilty pleasure 😉 Zo lekker! Ik ben dol op koken en bakken dus er zullen vast en zeker vaker gezonde en lekkere recepten online komen.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.