PhotoFriday: Wildlife fotografie in Etosha Nationaal Park

by DutchieontheRoad
4 comments

Het is weer tijd voor een PhotoFriday 🙂  Het is geen groot geheim dat ik een groot fan ben van wildlife fotografie dus deze week een foto van Etosha Nationaal Park in Namibië.

PhotoFriday

Wildlife fotografie vind ik een onwijs leuke, maar ook moeilijke tak in de fotografie. Je ziet online dé perfecte plaatjes voorbij komen en iedereen wil deze natuurlijk ook maken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geloof mij maar. Het is echt moeilijk om een goede wildlifefoto te maken.

Mensen zijn heel snel geneigd om mooie close-ups te maken. Het is zo ontzettend verleidelijk om die gave kop vol in beeld te hebben. Ook ik heb daar een handje van 😉 Toch is het aan te raden om zo nu en dan een totaaloverzicht te laten zien. In Etosha Nationaal Park vind je vele waterplassen en daar kun je ontzettend veel dieren spotten. Ik kon echt uren naar de horizon staren om wildlife te spotten. Mocht je ooit naar Etosha Nationaal Park gaan, kan ik Okaukuejo campsite van harte aanbevelen. Wij zagen hier echt ontzettend veel dieren. Omdat ik hier ook grote groepen zag, vond ik het juist gaaf om een totaaloverzicht te fotograferen. Ik wil de kijker namelijk meer laten zien dan één dier. Als je grote groep dieren ziet, maak daar dan ook gebruik van want dat komt niet vaak voor! Overigens vind ik het ook erg mooi om slechts één dier in een verlaten landschap te fotograferen.

Ik vind een groep dieren trouwens ook ideaal om close-ups te fotograferen. Vaak ga ik met mijn telelens op zoek naar de ‘perfecte’ kop of de juiste actie. Neem rustig de tijd en gebruik je telelens als verrekijker. Als ik mijn onderwerp heb gespot, houd ik het dier goed in de gaten en wacht ik af tot het juiste moment. Eigenlijk ben ik gewoon een jager met een fotocamera, haha.

Tips wildlife fotografie

  • Zorg voor een goede voorbereiding. Verdiep je in wildlife fotografie. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb speciaal voor safari een goede telelens aangeschaft. Zoom is het magische woord.
  • Zorg dat je zeker twee accu’s bij je hebt want je accu zou het maar begeven. Geloof me…mij overkwam het en dat was een hele wijze les. Ik reis al jaren met een reserve accu. Zorg natuurlijk ook dat ze van te voren zijn opgeladen.
  • Neem voldoende geheugenkaartjes mee want je fotografeert op safari veel meer dan gemiddeld. Je hebt echt geen zin om halverwege je reis foto’s te verwijderen omdat je geen geheugen meer hebt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een laptop mee te nemen zodat je een back-up kunt maken.
  • Tot slot heb je een goede tas nodig want je fotomateriaal moet uiteraard goed beschermd worden. Zorg ook dat je reinigingsproducten voor je camera/lens bij je hebt want je apparatuur wordt snel vuil door stof. Ik heb altijd een heel fijn reinigingsdoekje bij me welke ik regelmatig uitleen op vakantie omdat mensen het niet bij zich hebben. Onmisbaar naar mijn mening.

Benieuwd naar meer tips met betrekking tot wildlife fotografie? Ik schreef een blogpost over wildlife fotografie.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Yvonne 11 maart 2018 - 16:41

Wat een mooie overzichtsfoto! Ook ik maak al gauw een close-up, want inderdaad is het heel tof om de dieren van dichtbij in beeld te hebben. Maar zo zie je ook hoe de omgeving eruit ziet. Leuk om af te wisselen.

Reply
Martin 16 maart 2018 - 21:24

Gaaf! Het aftellen is begonnen…nog een paar maandjes en we zijn ook in Etosha. Je tips doen me er aan herinneren dat ik iid een tweede accu moet kopen…ik zou echt balen als je geen foto’s meer kunt maken omdat je accu op is. Prachtige overzichtsfoto! Ik heb ook de neiging om veel close-up’s te nemen op safari, maar zo’n overzichtsfoto is ook heel mooi!
Martin onlangs geplaatst…Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta met komkommer-namulMy Profile

Reply
Elisa 17 maart 2018 - 13:25

Mooie foto! Ik neig ook snel naar close ups, moet echt veel meer overzichtsfoto’s maken. Vind het zelf de leukste tak van fotografie, omdat het lastig is en je nooit weet wat een dier doet. Dieren poseren niet en zijn dus altijd oprecht 🙂
Elisa onlangs geplaatst…Reisgids Kruger Nationaal ParkMy Profile

Reply
Diana 17 maart 2018 - 15:14

Wat een goede tips. Zelf vind ik het eigenlijk helemaal niet moeilijk. Natuurlijk moet je geluk hebben maar weet heel goed wat ik wil bereiken. Heb altijd een mengelmix tussen close-up en ja beelden van de omgeving met de kudden dieren erin. Wel zou ik zelf altijd een goede zoomlens meenemen maar ook eentje waar iets meer groothoek op zit. Zo kun je afwisselen.
Diana onlangs geplaatst…15 tips om beter te kunnen slapen in het vliegtuigMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.