PhotoFriday: Wereldse portretten

by DutchieontheRoad
3 comments

Ik ben dol op portretfotografie en blijf het een mooie, maar ook spannende tak van fotografie vinden. Het valt niet altijd mee om mooie portretfoto’s te maken op reis. Niet iedereen is immers gecharmeerd van een fotocamera en velen geloven dat het een stukje ziel wegneemt. Momenteel reis ik twee weken door Marokko en dit land zal een grote uitdaging zijn. Ik verwacht ook met weinig tot geen portretfoto’s thuis te komen 🙁 Ik ga mijn best doen, maar het zal niet meevallen. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren de nodige mooie portretfoto’s kunnen maken. Dit zijn mijn favoriete wereldse portretten 🙂

China

China is toch wel één van de makkelijkste landen als het om portretfotografie gaat (vond ik zelf). Is eigenlijk ook niet vreemd want de Chinezen fotograferen ook alles wat lost en vast staat 😉 Op het Tibetaanse plateau is wel wat moeilijker. Onderstaande foto’s zijn ook allemaal gemaakt op het Tibetaanse plateau en het viel mij eigenlijk erg mee. Met een vriendelijke houding kom je heel erg ver.

wereldse portretten

Wereldse portretten

Labrang, Xiahe
Wereldse portretten

Vietnam

Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en portretfotografie. Ik had er totaal geen moeite mee om portretfoto’s te maken en de mensen vonden het over het algemeen geen probleem en ook erg leuk om gefotografeerd te worden. Geen idee overigens of dit nog steeds het geval is.

Wereldse portretten

Wereldse portretten
Wereldse portretten

Indonesië

Indonesië vond ik eerlijk gezegd vrij moeilijk qua portretfotografie. Indonesië is natuurlijk islamitisch en dat maakt het wat moeilijker. Ik heb regelmatig ‘nee’ als antwoord gekregen. Onderstaande man was gelukkig wel bereid om te poseren en daar was ik toch blij mee 🙂

Wereldse portretten

wereldse portretten

wereldse portretten

Jordanië

Jordanië is ook niet het meest makkelijke land als het om portretfotografie gaat…islamitisch. Toch heb ik daar nog vrij aardige portretten kunnen maken, maar deze zijn wel gemaakt op toeristische plekken waar men gewend is aan fotograferende toeristen.

Wereldse portretten

wereldse portretten

wereldse portretten

wereldse portretten

Lesotho

Lesotho is toch wel één van mijn favoriete plekken als het gaat om portretfotografie. Toerisme staat nog in de kinderschoenen en ze zijn hier echt niet gewend aan fotograferende toeristen. De volwassenen in Semonkong waren dan ook erg argwanend, in tegenstelling tot de kinderen. Deze kwamen serieus van de heuvel gehold!! Onderstaande foto’s waren het resultaat 🙂

Wereldse portretten

Wereldse portretten

Wereldse portretten

Wereldse portretten

Wereldse portretten

Namibië

Ook in Namibië heb ik erg geslaagde portretfoto’s kunnen maken. Houd er rekening mee dat Himba vrouwen een vergoeding willen voor portretfotografie…terecht. Voor onderstaande foto’s heb ik dan ook een kleine vergoeding betaald.

Wereldse portretten

Wereldse portretten

Nepal

Nepal is een walhalla als het gaat om portretfotografie. Wat een kleurrijk land. Ze zijn hier gewend aan toeristen met grote camera’s en weten ook erg goed dat ze hier een vergoeding voor kunnen vragen. De bekende sadhu’s zal je dan ook moeten betalen om te mogen fotograferen, maar ook de lokale bevolking zal geregeld een kleine vergoeding vragen. Overigens koop ik op markten geregeld fruit (bananen) en dan vraag ik of ik een foto’s mag maken. Dit is eigenlijk dan ook nooit een probleem.

wereldse portretten

wereldse portretten

wereldse portretten

wereldse portretten
wereldse portretten
Wat doen in Kathmandu
IMG_8382kopie

 

Dit zijn mijn favoriete foto’s 🙂 Welke is jullie favoriet?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Denise 1 november 2018 - 14:53

Ahhh, prachtig, prachtig, prachtig, prachtig! De man in China en de man in Indonesië vind ik het mooist.
In Jordanië heb ik ook wel wat gave portretten gemaakt. Die wil ik ook nog steeds eens delen. Maar deze van jou -juist ook van de andere landen- zijn allemaal ook èrg mooi!
Denise onlangs geplaatst…Wat te doen in Barcelona met kinderen: de leukste tips!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 3 november 2018 - 19:52

Ik ben benieuwd naar je portretten van Jordanië Denise!

Reply
Eva Hopstaken 11 november 2018 - 16:42

Schitterend! Ik zou een favoriet willen kiezen, maar dat gaat simpelweg niet. Elke foto en elk ‘model’ heeft gewoon wel iets, waardoor kiezen onmogelijk wordt.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.