PhotoFriday: wandelen over de Chinese muur

by DutchieontheRoad
9 comments

Het is al even geleden dat er een PhotoFriday online kwam. In PhotoFriday besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit China.

Waar de Chinese muur bezoeken?

De meeste toeristen bezoeken vanuit Beijing het bekende Badaling, maar dat is ontzettend toeristisch. Je loopt hier echt in de file over de muur en daar worden wij Nederlanders niet blij van. Een goed alternatief is route van Simatai. Deze route is minder druk bezocht, maar zal sinds de restauratie ook minder in trek zijn. Simatai staat immers ook in de Lonely Planet vermeld dus zal toch de nodige bezoekers aantrekken.

Bezoek de Chinese muur bij Gubeikou

Wij liepen de onbekende route van Gubeikou naar Jinshanling en dat is serieus een prachtige en vooral rustige route. Wandelen op dit stuk muur is onbeschrijflijk. Het deel bij Gubeikou is niet gerestaureerd en dat merk je ook tijdens het klimmen. Geen enkele ‘trede’ is gelijk en de wandeling staat aangegeven als zeer pittig, maar ik vond het prima te doen (en mijn conditie is niet al te best).

Omdat wij door omstandigheden laat waren gestart met de wandeling, hadden wij het geluk de zonsondergang op de muur meer te maken. Wow, wat was dat een magisch moment. Serieus, dat vergeet ik nooit meer   Eigenlijk was onze late vertrek dus een geluk bij een ongeluk want daardoor kon ik wel deze bijzondere foto maken. De meeste toeristen hebben de muur verlaten voor zonsondergang, maar wij gelukkig niet. We moesten overigens wel in het donker een sprintje trekken, maar we hadden wel mooi de zonsondergang meegemaakt ?

Willen jullie meer weten over mijn ervaringen en deze bijzondere route? Lees dan vooral mijn blogpost over de Chinese Muur. 

Meer China

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

9 comments

Lotte 13 oktober 2017 - 09:05

Prachtige foto! Nu heb ik spijt dat wij toch niet tot zonsondergang gebleven zijn na een dag klimmen en klauteren.

Reply
DutchieontheRoad 24 oktober 2017 - 20:33

Wat jammer dat jullie niet langer zijn gebleven Lotte. Goede reden om nog een keer terug te gaan 😉

Reply
Anne - Ditisanne.nl 13 oktober 2017 - 11:07

Wow, wat een prachtige foto!! China staat niet echt heel hoog op mijn verlanglijstje (ik heb niet zoveel met Azië), maar dit ziet er dan wel weer waanzinnig mooi uit!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Vandaag jarig & Doe je mee met een leuke winactie?!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 24 oktober 2017 - 20:36

Ik zou China ook niet aanraden als je nog nooit in Azië geweest bent. Het kan natuurlijk wel, maar qua hygiëne niet meteen het handigste land om te bezoeken. Ik vond China echter wel één van de bijzonderste landen die ik bezocht heb (maar ook het meest vieze land 😉 )

Reply
ivonne 16 oktober 2017 - 21:18

Ik bezocht de Chinese muur als onderdeel van een groepsreis. Waar het was weet ik niet, alleen dat het er redelijk druk was, ik te weinig tijd had en veel meer van deze gave plek wilde zien. Sinds die tijd staat hij op mijn verlanglijst. Prachtige foto weer!
ivonne onlangs geplaatst…Tips voor je bezoek aan de kloosters van MeteoraMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 24 oktober 2017 - 20:37

De meeste groepsreizen gaan naar Badaling en daar schijnt het erg druk te zijn. Ik bezocht de muur ook als onderdeel van een groepsreis, maar wij bezochten gelukkig Gubeikou. Echt een aanrader!

Reply
Henriette 24 oktober 2017 - 15:10

Gaaf hoor om ook de zonsondergang vanaf de muur te zien!

Reply
DutchieontheRoad 24 oktober 2017 - 20:38

Inderdaad heel gaaf! Echt een once in a lifetime experience 🙂

Reply
Marcella 27 oktober 2017 - 10:42

Lijkt me zó gaaf, de Chinese Muur zien. En nóg zo onwijs veel gaver bij zonsondergang!
Marcella onlangs geplaatst…Wishlist Nederland – Hoe ver ben ik?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.