PhotoFriday: Tobameer Sumatra

by DutchieontheRoad
8 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van het Tobameer in Sumatra.

Tobameer Sumatra

De dag begint vroeg, heel erg vroeg. We hebben een zeer lange reisdag voor de boeg want vandaag gaan we naar het mooie Tobameer. We hebben al ervaren dat de wegen op Sumatra slecht zijn en vandaag krijgen we dan eindelijk te maken met mijn favoriete onderdeel. Bochten, heel veel bochten 🙁 . Niet fijn met mijn reisziekte. Na  twaalf uur (!!!) komen we eindelijk aan bij de haven waar we nog dertig minuten met de boot moeten varen. Nog een vervoersmiddel waar ik dol op ben. De boot valt gelukkig heel erg mee en we arriveren eindelijk in ons prachtige luxe hotel.

Ohhhh…hoe blij kun je zijn met warm water en een toilet dat doorspoelt!! Geen vieze bakjes water in het toilet gooien maar gewoon doorspoelen. Ik heb er zelfs een selfie van gemaakt, dat zegt genoeg hoe blij ik ben met dit kleine beetje luxe. Dit was toch wel een van de langste reisdagen ooit. De afstand valt eigenlijk best mee, maar de wegen zijn zo slecht dat het gewoon onwijs lang duurt. Maakt niet uit, we zijn er. Welkom in Samosir 🙂 .

Samosir is een prachtig schiereiland midden in het Tobameer. Dit is een ideale plek om een aantal dagen bij te komen na een bezoek aan het Gunung Leuser Nationaal Park. Even een paar dagen heerlijk relaxen. De omgeving is werkelijk adembenemend en de verschillende dorpjes liggen niet ver uit elkaar. Samosir is daarom ideaal om te fietsen. Wij verkenden de omgeving per fiets en hadden een heerlijke dag. Bezoek het Barakdorpje Tomok en bekijk de bijzondere Batakhuizen en oude graven. De lokale dansvoorstelling kun je beter overslaan 😉 . Eet een hapje bij een van de kleine restaurantjes en maak een praatje met de lokale bewoners. Wat een geweldige omgeving!

Fototip

  • Denk na over de voorgrond. Een sprekende voorgrond is onmisbaar in een goede landschapsfoto en geeft diepte weer. Dit zie je heel duidelijk terug in deze foto.
  • Licht en lichtinval zijn het meest bepalend voor een goede landschapsfoto. Licht zorgt nou eenmaal voor sfeer, kleur, schaduw en dieptewerking. Deze foto is in de namiddag gemaakt en dan is het licht vele malen beter dan midden op de dag.

Zouden jullie hier ook wel eens een dagje willen fietsen 😉

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

8 comments

Rowan 31 maart 2017 - 08:48

Mooie foto! Ik vind het ook leuk om te spelen met diepte in een landschapsfoto, het kan zo’n verschil maken!
Rowan onlangs geplaatst…Maart | This made me smile.My Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 april 2017 - 19:34

Klopt inderdaad Rowan. Diepte is zo belangrijk in een goede foto. Het bepaalt ook de kijkrichting van de persoon. Het is veel fijner wanneer je verder in een foto kijkt.

Reply
Jessica 31 maart 2017 - 16:50

Het licht op deze foto is inderdaad prachtig! 🙂 Wat een mooie plek zeg, had er eerlijk gezegd nog nooit echt van gehoord. 😮 Maar nu is Sumatra is ook vrij onbekend gebied voor mij haha ;p
Jessica onlangs geplaatst…Die keer dat ik werd aangehouden vanwege een mango in de FilipijnenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 april 2017 - 19:36

Sumatra is nog lekker ongerept en mede daarom was dit mijn favoriete eiland. Java en Bali waren ook mooi (vooral Java), maar Sumatra is echt prachtig. Aanrader 🙂 .

Reply
Marcella 7 april 2017 - 10:57

Jeetje, wat een plaatje. Te gek!

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:19

Dank je Marcella! Het was echt prachtig daar 🙂 .

Reply
Jenny 11 april 2017 - 19:50

Ik was zooooo ziek toen ik aankwam bij het Tobameer. Iets met slechte vis….

Het meer is prachtig. Je kan er ook heerlijk in snorkelen.

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:19

Wat balen dat je ziek was Jenny! Ik wist niet dat je ook kon snorkelen in het Toba meer.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.