PhotoFriday: Straatfotografie Chiang Mai

by DutchieontheRoad
9 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een typisch straatbeeld in Chiang Mai.

Straatfotografie Chiang Mai

Straatfotografie is hartstikke leuk! In Azië kun je natuurlijk geweldig het alledaagse leven vastleggen want overal gebeurt wel wat. Het is natuurlijk erg toeristisch in Chiang Mai, maar dat neemt niet weg dat je er geweldig kunt fotograferen. Overal lopen monniken, er zijn vele tempels, leuke markten en de mensen zijn erg vriendelijk en toegankelijk. Ideaal voor straatfotografie 🙂 .

Deze foto maakte ik bij de Wat Pan Tao tempel, één van mijn favoriete tempels in Chiang Mai. Deze tempel is vrij klein en in vergelijking met andere tempels, vind je hier weinig bladgoud. Ik ben geen liefhebber van kitsch en daarom vond ik deze tempel juist mooier. Wat Pan Tao is een fijne afwisseling tussen al dat pracht en praal 😉 .

Tegenover deze tempel vind je meerdere restaurantjes waar je heerlijk buiten kunt zitten. Vanaf een terras had ik al gezien dat er regelmatig monniken voorbij deze tempel liepen. Bij de tempel stonden ook meerdere Tuk Tuks geparkeerd. Deze tempel, in combinatie met de Tuk Tuks en monniken leek mij wel een mooi straatbeeld. Ik ben daarom gewoon gaan wachten aan de overkant van de straat 🙂 . Na vijf minuten kwam er inderdaad een monnik voorbij en klaar was mijn plaatje. Zo zie je maar weer dat je soms ook zelf beelden kunt creëren. Ik had een bepaald beeld voor ogen en met een beetje geduld kreeg ik mijn plaatje kloppend 🙂 .

Tips Straatfotografie

  • Denk na over kleur. Straatfotografie oogt snel rommelig door alle drukte. Daarom fotograferen veel mensen vaak in zwart-wit. Dit oogt vaak rustiger. In Azië fotografeer ik wel vaak in kleur omdat ik dat daar gewoon mooier vind.
  • Vergeet ook niet om detailfoto’s te maken want dat vergeten mensen vaak. Zoek een rustige achtergrond en speel ook vooral met je scherptediepte.
  • Fotografeer van een afstand. Mensen gaan zich vaak anders gedragen als ze doorhebben dat ze gefotografeerd worden. Straatfotografie leent zich uitermate om dagelijkse momenten vast te leggen. Een telelens kan uitkomst bieden.
  • Straatfotografie is ideaal om met sluitertijden te spelen. Leg voorbij rijdende auto’s vast met korte sluitertijden voor mooie lichteffecten.
  • Zoek drukke plekken op zoals markten. Markten zijn echt ideaal om te fotograferen in Azië en Chiang Mai heeft een hele leuke avondmarkt 🙂 .
  • Heb geduld als je een bepaald beeld wilt vastleggen, maar reageer ook snel. Soms moet je even wachten om een bepaalde foto te kunnen maken. Echter draait straatfotografie ook vaak om snelheid. Vooral op markten gebeurt er veel en moet je snel kunnen reageren om een bepaald beeld vast te leggen.

Hebben jullie nog tips voor straatfotografie?

Meer Chiang Mai

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

9 comments

Sanne 12 mei 2017 - 17:17

Handige tips en mooie foto!
Sanne onlangs geplaatst…Stijve kuiten als souvenir én 13 andere tips voor weekendje MechelenMy Profile

Reply
Gabriëlle 12 mei 2017 - 21:24

Goede handige tips! Deze zomer staat Chiang Mai op het programma dus dan ga ik deze tips zeker gebruiken 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…Emirates Air Line London: de stad van boven!My Profile

Reply
Caro 13 mei 2017 - 12:01

Fijne tips en mooi om te zien hoe je kleuren naar voren komen in deze foto!
Caro onlangs geplaatst…Ontdek de smaak van Slovenië bij Odprta Kuhna in LjubljanaMy Profile

Reply
Jenny 14 mei 2017 - 14:46

Ik vind dat je bij straatfotografie juist dichtbij de mensen moet komen! Dan vang je vaak de mooiste blikken. Met een beetje oefening kun je je prima ontzichtbaar maken als fotograaf.

Reply
Denise 15 mei 2017 - 14:18

Ja, een typische Thais plaatje, door de tuktuks, maar zeker ook door de monnik. Ik heb er ook heel veel gefotografeerd toen ik afgelopen januari terug was in Thailand.
Denise onlangs geplaatst…Individuele reis langs de mooiste plaatsen van MyanmarMy Profile

Reply
Sanne 15 mei 2017 - 19:08

Fijne tips! Het straatbeeld in Thailand is heerlijk om te bestuderen. Er gebeurd zo ontzettend veel!
Sanne onlangs geplaatst…Koh Wai: het onontdekte bounty eiland van ThailandMy Profile

Reply
Niels 15 mei 2017 - 19:52

Voor iemand zoals ik, die daar nooit is geweest, is het een aparte gewaarwording om zomaar op straat monniken tegen te komen. Dat besef had ik in Israël ook. Als je daar opeens mannen in het zwart met een grote hoed en pijpenkrullen ziet lopen, kijk je toch een tweede keer. Maar hoe raar het eerst ook is, je raakt er snel aan gewend.

Reply
Martin 18 mei 2017 - 20:09

Goeie tip over detailfotografie! Dat vind ik vaak veel sprekender dan een overzichtsfoto waar veel te veel op re zien is.
Martin onlangs geplaatst…Wandelen in Wales, de schitterende Brecon BeaconsMy Profile

Reply
Diana 21 mei 2017 - 14:11

Chiang Mai vond ik een hele fijne stad om door te brengen. Ook heb ik veel de kleur oranje gebruikt in de foto’s die ik daar heb gemaakt! Straatfotografie vind ik ook ontzettend leuk om te doen en de mensen in de stad te vangen met een foto.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | De eerste backpackreis PART 1My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.