PhotoFriday: stervormige zon

by DutchieontheRoad
3 comments

Het is al even geleden dat in een PhotoFriday publiceerde dus…hier is ie weer 🙂  Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze vrijdag een foto uit Namibië. Ik fotografeerde een zonsondergang en creëerde een stervormige zon. Hoe ik dat deed, lees je hieronder.

PhotoFriday Namibië

Namibië is toch wel één van mijn favoriete landen. Wat een overweldigende natuur! Ik kon echt uren naar de horizon turen en dan verveelde het landschap nog steeds niet. Deze foto is gemaakt in Namib-Naukluft. Dit nationale park omvat een deel van de Namib woestijn en het Naukluft gebergte. We waren onderweg naar de belangrijkste toeristische attractie van Namibië, de Sossusvlei.

De afstanden in Namibië zijn serieus groot, dus onderbreken we onze lange reis in het nationale park. We zetten onze tentjes op in de middle of nowhere en daar legde ik deze prachtige zonsondergang vast. Wat was dat genieten  Vanwege de kou kropen we vroeg ons bedje in en ik heb het serieus zelden zo koud gehad. Het vroor gewoon een paar graden die nacht. Man o man, wat had ik het koud. O ja, ik vond ook nog een leuk cadeautje naast onze tent, voetsporen van een hyena. Have fun 😉

Fototip: Hoe maak ik een stervormige zon?

Een zonsondergang fotograferen vind ik echt geweldig! Ik ben dol op die mooie warme kleuren. Op Instagram zie ik regelmatig foto’s voorbij komen met een stervormige zon. Hartstikke mooi, maar ik zie ook dat deze er regelmatig worden ‘ingeplakt’ met een fotobewerkingsprogramma. Met een kleine aanpassing in je camera kun je dit makkelijk zelf doen.

Wat heb je nodig?

  • Een felle lichtbron zoals de zon of een lantaarnpaal
  • Een groothoeklens of compactcamera
  • Een donker gedeelte in de buurt van de lichtbron zoals een donkere lucht, bladeren van een boom enz.
  • Een diafragma van f/16 of f/20

That’s it! Ik had de zon als felle lichtbron, de heuvels en boom als donker gedeelte en een groothoeklens (Canon 15-85) op mijn fotocamera. Stel je camera vervolgens in op een kleiner diafragma (groot getal) en je hebt een stervorm. Kind kan de was doen.

Benieuwd naar meer tips over het fotograferen van een zonsondergang. Lees dan mijn blogpost over het fotograferen van een zonsondergang

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Daphne de Vries 26 februari 2018 - 00:57

Prachtige foto! Leuk gedaan zo met die stervormige zon. En ik ben net als jij dol op Namibië. Ik vond de kleuren daar zo ontzettend mooi (en fotogeniek). Dat knallende oranje met dat blauw van de luchten en die uitgestrekte witte vlakte in Etosha met de dieren erop. Ik wil terug 😉

Reply
Diana 3 maart 2018 - 09:10

Als eerste prachtige foto. Zelf vroeger veel met dit gefotografeerd, nu wat minder. Wel ben ik benieuwd hoe je dat ziet dat er een fotobewerkingsprogramma wordt gebruikt. Hij goede skills zie je dat echt niet. Maar ben het met je eens, kind kan de was doen. Heb de goede omstandigheden en een lichtbron en dan krijg je o.a. zo foto.
Diana onlangs geplaatst…John Suwan: het mooiste viewpoint van Koh TaoMy Profile

Reply
Gwenlan 6 maart 2018 - 17:21

We just had a training about this about six weeks ago. Gee, what a coincidence!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.