PhotoFriday: Songpan

by DutchieontheRoad
6 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Songpan, China.

PhotoFriday Songpan

Deze foto is gemaakt in Jiuzhaigou Nationaal Park. In dit park zijn prachtige bergen, bossen, meren en watervallen te bezichtigen. Een bezoek aan Jiuzhaigo is zeker de moeite waard als je in Songpan bent. De meren zijn hier zo ontzettend blauw en groen dat het haast niet echt lijkt. Het park is op zijn mooist in het najaar want dan zijn de prachtige herfstkleuren te bewonderen.

Groener dan groen: gebruik een polarisatiefilter

De meren in Jiuzhaigo zijn al belachelijk mooi, maar je kunt het nog spectaculairder maken door een polarisatiefilter te gebruiken. Een polarisatiefilter wordt ook wel liefkozend een ‘pola’ genoemd en is een accessoire die fotografen vaak gebruiken. Sommige fotografen zweren bij een polarisatiefilter en andere beweren dat ze in de nabewerking ook de kleureffecten kunnen aanpassen. Daar hebben ze inderdaad gelijk is, maar het reduceren of verwijderen van reflecties is niet mogelijk tijdens het nabewerken en daar is de polarisatiefilter juist heel geschikt voor.

Effecten van een polarisatiefilter
  • Kleurcontrast! Felle kleuren springen er veel meer uit. Fotografeer een blauwe zee met een polarisatiefilter en je hebt een plaatje waar iedereen zo in zou willen springen 😉 . Een polarisatiefilter is ook ideaal om het contrast tussen de lucht en de wolken te vergroten.
  • Het tegengaan van reflecties in glas en op water. Dit kun je ook zien op deze foto want je kijkt dieper het water in. Overdag kan je door fel licht ook last hebben van reflecties. De kleuren komen daardoor minder echt over. Weg is je contrast. Met een polarisatiefilter worden de kleuren dus versterkt.

Een polarisatiefilter kan dus een hele handige accessoire voor mensen die met een spiegelreflexcamera fotograferen. Zijn er toevallig al mensen die een polarisatiefilter gebruiken?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

You may also like

6 comments

Jonna@burgertrutjesNL 11 maart 2017 - 07:26

Prachtige foto! Wij gaan dit najaar naar de USA. Thanks voor de foto tip 🙂
Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Shoplog Dubai – budgetshoppen als een baasMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 maart 2017 - 19:35

Amerika is ook ontzettend gaaf! Prachtige landschappen en een polarisatiefilter kan daar zeker van pas komen.

Reply
Niels 12 maart 2017 - 21:50

Nee, ik heb er nog niet mee gewerkt. Ik ben meer het type van de nabewerking 😉 Maar ze staan nog op mijn lijstje op te testen. Wel een leuke foto, zo met dat groen. Komt dat door de algen die erin leven?

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2017 - 19:51

Ik ben eerlijk gezegd ook meer het type van nabewerken 😉 . Lange leve Photoshop 🙂 . Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb waar de groene kleur vandaan komt, maar ik kan me voorstellen dat het door algen komt. Wel kan ik me herinneren dat er heel veel kalk in het water zit.

Reply
Eva - OmniTraveler.nl 13 maart 2017 - 09:16

Jaren geleden reisde ik ruim 3 maanden door China en zag heel veel moois. Aan dit stukje prachtige natuur kwam ik niet toe, maar er moet altijd wat te wensen overblijven, niet waar.

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2017 - 19:53

Wat gaaf dat je drie maanden door China hebt gereisd. Ik vond China erg bijzonder en zou er graag nog een tweede keer naar toe gaan. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.