PhotoFriday

by DutchieontheRoad
8 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in de PhotoFriday een foto uit Namibië.

Oranjerivier

We zijn net de grens overgestoken en brengen de nacht door aan de Oranjerivier. Voor het eerst in mijn leven zet ik een tent op. Schandalig eigenlijk gezien het feit dat ik jaren op zomerkamp ben geweest met de jeugdvereniging waar ik vrijwilliger ben. Dit jaar kom ik er niet onderuit, maar ik blijk warempel een natuurtalent te zijn 😉 . Even vechten met de tentstokken en de tent staat. Het is behoorlijk fris die nacht, maar ik klaag niet. Slapen doe ik amper want het is toch wel even wennen. Ik ben dan ook blij wanneer ik ‘s ochtends mijn tent kan verlaten. Wat een uitzicht! Wakker worden met zo’n uitzicht is geen straf.

Ik vond de omgeving zo geweldig mooi, dat ik er een panoramafoto van wilde maken. De meeste mensen hebben daar een speciale panoramaknop voor. Druk op de knop en klaar is je panorama. Voor mijn camera werkt dat toch nét iets anders. Ik heb die optie namelijk niet. Ik maakte meerdere foto’s en plakten (stitchen) deze aan elkaar in Photoshop. Iets omslachtiger, maar het werkt wel 😉 .

PhotoFriday Oranjerivier

Exif

f/8
1/500 sec
ISO 100
15mm

 

You may also like

8 comments

Rowan 7 oktober 2016 - 09:40

Prachtige foto! Ik vind de lucht en het licht erg mooi! Leuk dat je deze panaroma foto zelf in elkaar hebt geknutseld! Was er veel geduld voor nodig?

Reply
DutchieontheRoad 11 oktober 2016 - 12:43

Dat valt reuze mee Rowan. Paar minuutjes werk ongeveer en dan zit alles aan elkaar geplakt 😉 .

Reply
Anne - Ditisanne.nl 7 oktober 2016 - 13:07

Wow, schitterend! Vooral die kleuren, heel warm en mooi!
Ik ben nog niet in Afrika geweest, maar het staat wel heel hoog op mijn verlanglijst! Wie weet, ooit!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…“Ik was vergeten hoe leuk een bibliotheek is!”My Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 oktober 2016 - 12:45

Afrika is echt geweldig Anne! Zeker een keer naar toe gaan 🙂 .

Reply
Yvonne 9 oktober 2016 - 21:02

Haha, jij ging serieus in Namibië voor ‘t eerst een tent opzetten?! 🙂 Maarre.. prachtige foto, daar zou ik ook wel willen kamperen! Ik kan me voorstellen dat je hier een Panoramafoto van MOEST maken.
Yvonne onlangs geplaatst…Jeruzalem Citytrip smaakt naar meerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 oktober 2016 - 12:50

Ja…erg toch? Ik ben serieus tien jaar begeleider geweest op zomerkamp en heb nog nooit één tent opgezet. Best een prestatie ? . Wij hadden daar een speciaal ‘kwartiermakersteam’ voor. Ik heb ooit wel een poging gewaagd, maar na twee minuten werden de tentstokken weer uit mijn handen getrokken. “Ga jij maar op de kinderen passen want ze breken de blokhut af”. Tja, dan leer je het ook nooit. Door Afrika ben ik nu een professional ? .

Reply
DutchieontheRoad 11 oktober 2016 - 12:49
Reply
Yvon 12 oktober 2016 - 15:32

Je moet ergens een tent voor het eerst opzetten, toch?
Gave foto, handig gedaan ook in Photoshop.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.