PhotoFriday: Okavango Delta

by DutchieontheRoad
13 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van de Okavango Delta in Botswana.

Okavango Delta

De Okavango Delta is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld. De Delta is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de Okavango rivier. De Okavango Delta is met 15.000 km2 de grootste ter wereld. Het gebied bestaat uit een systeem van rivierarmen en stroompjes, beboste eilanden, riet-, lelie- en papyrusvelden, grasvlakten en savanne. Hier is de schitterende natuur nog in haar volle glorie te bewonderen. Mocht je ooit naar Botswana gaan, sla dit gebied dan niet over. De natuur is hier nog zo puur en ongerept. De Okavango Delta is Afrika op zijn mooist.

Voor mijn bezoek aan Botswana, had ik serieus schrik. Ik heb een diepgewortelde angst voor nijlpaarden en dat is niet handig in dit gebied. Drie dagen varen in een kano, helpt dan ook niet echt mee 😉 . Mijn angst bleek ongegrond te zijn – nou  ja, nijlpaarden zijn natuurlijk erg gevaarlijk – want ik had serieus de tijd van mijn leven. In het begin zat ik heel ongemakkelijk in de kano, maar de laatste dag vond ik het jammer dat we de Delta gingen verlaten. De Okavango Delta heeft mijn hart gestolen. Wat een magisch mooi gebied!

Fototip zonsondergang: ga niet te vroeg weg!

Dit is zo’n veelgemaakte fout. Zodra de zon onder is, gaat iedereen er meteen vandoor. “Het is toch voorbij? Kom…we gaan eten. Nee, ik ga nog niet eten. Ik blijf wachten.” Ik mag dan vrij eigenwijs en koppig zijn, maar geloof mij nou dat het de moeite waard is om nog even te wachten. Vaak worden de kleuren nog veel mooier zodra de zon onder is. De zon is wel onder maar de lucht wordt vaak een groot kleurenspektakel. Ik vind een zonsondergang op zijn mooist zodra hij onder is. Zo zonde dat maar weinig mensen het geduld hebben om even te wachten. Bovenstaande foto heb ik ook in mijn uppie gemaakt. Zat ik daar in mijn eentje…te genieten van al dat moois. De volgende keer gewoon blijven zitten. Er mogen best meer mensen genieten van een dergelijk uitzicht 😉 .

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

13 comments

Peri Peri Reizen 7 april 2017 - 09:04

Hele mooie foto van een heel erg mooi gebied! Fascinerend hoe de polers die mokoro’s (zo heten die boten) zo kundig door de Delta weten te sturen.

Als je er nu naar toe gaat, let dan op dat er momenteel een grote(re) kans is op malariabesmetting: https://www.periperireizen.nl/nl/blogdetailpage/90/malaria-in-botswana/

Dat hoeft je uiteraard niet te beletten er heen te gaan, het is echt een schitterend gebied!

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:22

Ik had echt diep respect voor de polers. Ook zij gaven eerlijk toe best schrik te hebben voor de nijlpaarden. Ik was best bang om in de mokoro te stappen, maar onze poler stelde me gerust. Lange leve Etsy de poler 🙂 . Vorige week las ik ook al een bericht over de grotere besmettingskans op malaria. Dat was twee jaar geleden gelukkig niet het geval, maar uiteraard heb ik toen ook Malarone geslikt.

Reply
Lotte 7 april 2017 - 09:14

Prachtige foto! En een leuk bijhorende verhaal erbij 🙂 Het is een regio waar ik heel graag naar toe wil gaan, en die hoger en hoger kruipt op mijn wishlist.

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:25

Deze regio is echt zo ontzettend mooi Lotte. De Okavango Delta was toch wel één van de hoogtepunten en ik zou het geen straf vinden om dit gebied een tweede keer te bezoeken 🙂 .

Reply
Diana 7 april 2017 - 19:16

O wauw wat een prachtige foto. Het mooie van deze foto vind ik de reflectie van de ondergaande zon op de boten. Maakt het plaatje compleet.
Diana onlangs geplaatst…Racen in een tuktuk door Bangkok | Bucket ListMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:26

Dank je Diana 🙂 . Ik vond deze foto ook echt een ‘picture perfect’. Ik vele mooie foto’s gemaakt in de Okavango Delta, maar deze is toch wel één van mijn favorieten.

Reply
Jenny 11 april 2017 - 09:58

Ik vind deze foto echt heel mooi. Het tegenlicht heeft iets mysterieus ❤

Volgend mij is deze regio heel fotogeniek!

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:24

Deze regio is inderdaad heel erg fotogeniek. Ik had hier best wel wat langer willen blijven 🙂 .

Reply
Niels 11 april 2017 - 10:37

De mooiste foto’s maak je vaak op de momenten dat andere het het minst verwachten. Zonde dat je er alleen zat om dit mooie schouwspel te bewonderen. Vaak als je even wat meer geduld hebt kunnen er mooie dingen ontstaan. De lucht is echt prachtig en het lijkt me een heel mooi gebied om doorheen te varen. Zeker in een kano. Nijlpaarden zijn eng. Ze zijn ook heel gevaarlijk maar ook prachtig om in het wild tegen te komen. Zo werd ons in St lucia (zuid-afrika) afgeraden om ‘s avonds als het donker is de straat op te gaan omdat er dan nijlpaarden door de straten lopen.
Niels onlangs geplaatst…Hluhluwe Imfolozipark, voor het eerst op gamedriveMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 april 2017 - 20:29

Wij mochten in St.Lucia ook niet ‘s avonds over straat lopen ivm de nijlpaarden. In de Okavango Delta mochten we de tenten ook niet verlaten. Een eventuele toiletstop moest je naast de tent doen. Ik heb daarom ook niets durven drinken want ik was zo bang dat ik ‘s nachts moest plassen, haha. De mokoro’s (kano’s) vond ik behoorlijk spannend want ze liggen ook niet heel stabiel op het water. Gelukkig zijn de polers heel kundig en zij komen ook liever geen nijlpaarden tegen. Dan varen zij ook even om 😉 .

Reply
Gabriëlle 12 april 2017 - 14:13

De Okavango Delta lijkt mij echt geweldig! Ik heb er zoveel over gehoord op mijn opleiding (de Delta is erg speciaal). Wat een prachtige foto! Het is inderdaad zo dat de lucht NOG mooier wordt wanneer de zon helemaal onder is gegaan. Het is wel een voordeel dat iedereen weg gaat, dan kun je zelf rustig genieten van het uitzicht. En kun je de tijd nemen om zo’n prachtige foto te nemen als deze foto.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Gletsjerwandeling Vatnajökull op IJslandMy Profile

Reply
Lizette 13 april 2017 - 08:31

Wat een mooie foto zeg! En heel leuk om het verhaal erachter te lezen. Ik zou ook heel bang voor nijpaarden zijn, wat fijn dat je dat vergeten bent en vooral hebt kunnen genieten.

Reply
Jessica 15 april 2017 - 12:21

Wat een prachtig plaatje Kelly,heel mooi vastgelegd! En altijd leuk om ook te lezen hoe de foto is gemaakt 🙂
Jessica onlangs geplaatst…5x handige websites voor digital nomadsMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.