PhotoFriday

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in de PhotoFriday een foto uit Lesotho.

Semonkong

Deze foto maakte ik in het kleine dorpje Semonkong. Wij verbleven in Semonkong Lodge, prachtig gelegen in de ‘middle of nowhere’. Het duurt even voor je er bent, maar de lange en hobbelige is het meer dan waard. De lodge is erg betrokken bij de plaatselijke gemeenschap. Activiteiten die worden ondernomen, worden begeleid door de plaatselijke bevolking wat erg belangrijk is voor de werkgelegenheid. Je kunt hier meerdere activiteiten ondernemen zoals paardrijden, mountainbiken, wandelen, 4×4 drive, stadswandeling, lunchen in het dorp en waaghalzen kunnen de hoogste abseil (204 meter!!) maken. Er is dus meer dan voldoende vertier in dit kleine dorpje. Vergeet ook vooral geen bezoekje te brengen aan het Semonkong Children’s Centre. De Nederlands-Engels Tara runt daar een weeshuis waar veel kinderen worden opgevangen. Ik heb diep respect voor Tara, haar familie en de medewerkers dat zij hun leven wijden aan deze kinderen!! Ze doen echt prachtig werk!

Het meisje op de foto komt uit het dorp zelf. Zodra we het dorp betreden, komen er serieus overal kinderen vandaan rennen. Joost mag weten waar ze vandaan komen, maar binnen twee minuten hebben we meer dan tien kinderen om ons heen staan. Zo voorzichtig als de volwassenen zijn, zo enthousiast en nieuwsgierig zijn de kinderen. Geweldig! Ik heb dan ook hele goede herinneringen aan dit dorp.

Semongkong - Lesotho

Exif

f/5.6
1/125 sec
ISO 200
50mm

 

You may also like

4 comments

ivonne 17 oktober 2016 - 12:42

Geweldig dit soort ontmoetingen en een mooi portret! Ik weet nog dat we ooit met een busje stopten in Swaziland in de middle of nowhere…. tenminste, dat dachten we. Binnen een paar tellen stikte het van de kinderen , waar die allemaal vandaan kwamen? Echt bijzonder.
ivonne onlangs geplaatst…De ultieme gids over de nationale parken van AmerikaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 oktober 2016 - 12:01

Bijzonder toch! Ik sta er ook iedere keer weer van versteld waar al die kinderen vandaan komen. Vooral in Afrika merk je dat. In Azië zijn ze toch meer terughoudend. Daar hebben de kinderen in Afrika geen last van, haha.

Reply
Sanne 17 oktober 2016 - 14:12

Prachtig sprekend portret! Mooi hè, die onbevangenheid van kinderen!
Sanne onlangs geplaatst…Vigelandpark, statige tuinen en naakte beeldenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 18 oktober 2016 - 12:02

Ik vind de onbevangenheid van kinderen ook geweldig! Misschien werk ik daarom ook wel met kinderen 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.