PhotoFriday: Kirstenbosch Botanical Garden

by DutchieontheRoad
0 comment

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van Kirstenbosch Botanical Garden in Kaapstad.

Kirstenbosch Botanical Garden

Kirstenbosch Botanical Garden is de grootste botanische tuin van Zuid-Afrika en een pareltje met de hoofdletter P. Deze prachtige tuin is een absolute must-see tijdens een bezoek aan Kaapstad. Ondanks de geringe tijd, konden we toch nog een gaatje vrij maken om deze botanische tuin te bezoeken. In een veel te kleine taxi sjezen we door Kaapstad en als we eenmaal arriveren, is het  gedaan met het mooie weer. De Tafelberg verdwijnt weer in de mist en het koelt meteen een paar graden af. Brrrr…een uur geleden zaten we nog in een T-shirt op het terras . Wat een wereld van verschil.

Ondanks dat de tuin niet in bloei staat, willen we per se Kirstenbosch bezoeken. Waarom? Vanwege de nieuwste attractie, de Boomslang.  De Boomslang is een mooie zwevende loopbrug, die is aangelegd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de botanische tuin. Vooral tijdens zonsondergang kun je hier prachtig fotograferen. Helaas is de zon nergens te bekennen, maar dat neemt niet weg dat deze loopbrug de moeite waard is. Mocht ik ooit nog een keer terug gaan naar Kaapstad, wil ik deze botanische tuin zeker nog een keer bezoeken.

Fototip: Maak gebruik van leidende lijnen

Het menselijk oog is dol op lijnen want deze bepalen namelijk de kijkrichting. Lijnen kunnen een foto veel spannender maken. Lijnen sturen het oog van de kijker door het beeld. Dat zie je in deze foto ook terug. Ik heb bewust voor deze compositie gekozen omdat ik de kijker de lijnen van de loopbrug wil laten volgen. Leidende lijnen vind je veel in de natuur, maar ook in de wereld om je heen. Denk aan lijnen van een straat, een pad, gebouw, wolk, struiken enz. Je komt ze overal tegen. Maken jullie wel een gebruik van leidende lijnen in een foto?

Benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Kaapstad?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.