PhotoFriday: Jack Sparrow op een kameel

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van Jack Sparrow op een kameel…in Jordanië 😉 .

Must-See: Petra

Petra is een eeuwenoude stad, gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes. Petra ligt verborgen in een prachtige omgeving en is een absolute must-see. Volgens mij staat dit wereldwonder bij veel mensen op de wensenlijst en ik kan een bezoek van harte aanbevelen. Petra is echt zo bijzonder en indrukwekkend. Benieuwd naar mijn bezoek en ervaringen? Lees dan vooral mijn blogpost over Petra.

Captain Jack Sparrow op een kameel

Deze man is inmiddels een beroemdheid’in Petra. Toen ik er jaren geleden was, had ik echt geen flauw idee dat ik misschien een dubbelganger van de wereldberoemde piraat zou tegenkomen. Laat staan op een kameel (oké, dromedaris 😉 . Ik was dan ook serieus met stomheid geslagen toen ik deze Jack Sparrow op een afstand aan zag komen. Huh…ziet ik dat nou goed? Ik geef mijn reisgenoot een por met mijn elleboog en zij beaamt dat ik geen spoken zie. “Aahhhhhh…Jack Sparrow” hoor ik luidkeels. Oké, ik heb het dus wel goed gezien. Ik moet echt zo lachen en probeer zo goed als mogelijk deze dubbelganger vast te leggen want hij blijkt een gewild fotomodel te zijn 😉 . Op grote afstand weet ik dit plaatje te schieten en daar ben ik best tevreden mee 🙂 .

Fototip: Fotografeer tegenstellingen

Tegenstelling kun je normaliter leuk vastleggen met stadsfotografie, maar dit is toch ook wel een hele leuke tegenstelling 🙂 . Denk verder eens aan een chique dame voor een graffitimuur, een dik ingepakte man met sjaal/muts/wanten die naar een billboard staart van een schaars geklede dame, een zwerver in een zakendistrict en ga zo maar even door. Foto’s met tegenstellingen en humor doen het altijd goed. Deze foto is het bewijs dat je overal ter wereld tegenstellingen kunt vastleggen, maar dit is toch wel een uniek exemplaar vind ik zelf 😉 .

Meer Jordanië

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

4 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 april 2017 - 15:16

Hahaha, geweldige foto! 😀

Reply
Niels 22 april 2017 - 11:09

Leuke foto. Je verwacht het niet aan de andere kant van de wereld om dit personage tegen te komen. Jammer alleen dat hij rookt 😉 Petra lijkt me een mooi stukje geschiedenis om een keer te bezoeken. Ik ben er wel heel nieuwsgierig naar maar dat is het leuke van al die leuke blogpost, je bucketlist groeit en groeit maar ook meteen het grootste nadeel. Je kan niet alles tegelijkertijd doen, haha

Reply
Jessica 22 april 2017 - 21:19

Wat een gave foto Kelly! En hij zou inderdaad een perfecte understudy voor Johnny Depp kunnen zijn! 😀
Jessica onlangs geplaatst…Corners of the World bestaat 2 jaar + WIN!My Profile

Reply
Diana 23 april 2017 - 09:12

Het eerste wat er gebeurd bij deze foto is mijn grote glimlach die verschijnt. Wat een aparte leuke foto. Zelf twee jaar geleden dit mooie wereldwonder mogen bezoek maar toen geen Jack Sparrow tegen gekomen. Wel veel mooie anders mensen natuurlijk.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | Het verkeerde vliegveld geboektMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.