PhotoFriday: Grappig moment in Wadi Rum

by DutchieontheRoad
9 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een grappig moment in Wadi Rum.

Wadi Rum: Lawrence of Arabia

Wadi Rum staat bij vele mensen op de bucketlist. Het was voor mij een lang gekoesterde droom om Wadi Rum te bezoeken. Ik wilde een echte woestijn bezoeken, de woestijn van Lawrence of Arabia. Toen ik er eindelijk was, viel het alles behalve tegen. Wadi Rum is zo ontzettend mooi. Wat een unieke omgeving! Brede valleien met zand dat in kleur varieert van rood tot geel, omgeven door bergen met een buitengewoon kleurenpalet. Deze dieprode woestijn is een lust voor het oog voor iedere fotograaf.

Grappig moment in Wadi Rum: Hello, this is Wadi Rum calling

Ik heb prachtige opnames van de zonsondergang en zonsopkomst in Wadi Rum, de een nog mooier dan de ander. Toch is deze foto één van mijn favorieten. Dit plaatje kom je niet snel tegen.

Soms heb je behoefte aan wat tijd alleen. Ik heb dat iets vaker nodig dan de gemiddelde persoon en geef dat ook netjes aan. Ik reisde met een groepsreis en dan is een beetje ‘me-time’ soms noodzakelijk. Lekker even terugtrekken en alle indrukken verwerken. Soms heeft een mens dat even nodig. Wadi Rum is een perfecte plek om te reflecteren en je krijgt het uitzicht er gratis bij cadeau. Ik ben er dol op, haha 😉 . Blijkbaar was ik niet de enige die behoefte had aan privacy want een van de chauffeurs had zich ook even teruggetrokken in de woestijn. Op een afstandje zag ik hem bellen en dat vond ik een erg mooi plaatje. Daar ging zijn privacy want dit moest ik echt even vastleggen.

Fototip: Fotografeer tegenstellingen

Tegenstellingen doen het altijd goed op foto’s. Je komt ze helaas niet zo snel tegen en meestal moet je oog er toevallig op vallen. Ik had mazzel deze keer 🙂 . Toch kun je ook op zoek gaan naar tegenstellingen. Vooral bij straatfotografie kun je tegenstellingen tegenkomen. De kunst is om geduld te hebben en goed op te letten. Ik vind het vaak prettig om soms gewoon even te gaan zitten. Strijk neer op een bank of muurtje en kijk gewoon even om je heen. We zijn altijd zo gehaast en nemen geen tijd meer om de omgeving in ons op te nemen. Kijk eens écht goed…leer kijken. Je zal stiekem meer (fotografische) situaties zien die interessant zijn om vast leggen.

Ga bijvoorbeeld eens in de buurt zitten van een groot reclamebord of een bushalte. Wedden dat je de meest interessante mensen voorbij ziet komen en dat je vrij snel een tegenstelling kan fotograferen. Het levert soms grappige en unieke plaatjes op.

Meer Jordanië:

 

Hebben jullie wel eens grappige tegenstellingen gefotografeerd?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

9 comments

Aniek 9 juni 2017 - 20:07

Haha, zo denk je midden in een romantische filmsetting gestaan en dan zie je iemand verveeld naar zijn mobieltje kijken. Maar inderdaad, contrasten maken de mooiste foto’s.
Aniek onlangs geplaatst…Biking along the boulevard: Tel Aviv by bike!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:17

Ik heb ook een dergelijke foto van een vrouw in Vietnam. Sta je toch even vreemd te kijken wanneer een vrouw van een Hmong stam (in traditionele kledij) staat te bellen midden in het rijstveld.

Reply
Elisa 10 juni 2017 - 13:25

Haha dit doet mij heel erg denken aan een moment in het Krugerpark vorig jaar. We waren gestopt in de middle of nowhere of de zonsondergang te bekijken. Prachtig mooie omgeving, oranje lucht, echt genieten dus. En toen…ging mijn telefoon :-D. Goed bereik wel 😉
Elisa onlangs geplaatst…Wandelen langs de mooiste bezienswaardigheden van DelftMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:19

Goed bereik in het Krugerpark is ook heel belangrijk. Mijn schoonzus werd door haar broer gebeld tijdens het dunebashen in Dubai. Dat was ook heel praktisch. Ze schreeuwde gillend dat ze zo wel even terug zou bellen, haha. Er is dus ook bereik in de woestijn van Dubai 😉 .

Reply
Marcel 10 juni 2017 - 19:14

Doet mij erg denken aan een voorval dat wij tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika meemaakten. Bij een bezoek aan een dorpje, waar de tijd leek stilgestaan te hebben, ging de telefoon bij een groepje jongeren. En daar kwam ie tevoorschijn, de nieuwste iPhone. Een enorm contrast met de leefomgeving. Overigens een erg mooie foto.
Marcel onlangs geplaatst…Vrijwilligerswerk in PajeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:22

Ik heb ook een dergelijke foto van een vrouw in Vietnam. Sta je toch even vreemd te kijken wanneer een vrouw van een Hmong stam (in traditionele kledij) staat te bellen midden in het rijstveld. Ook zag ik drie monniken in een sportwinkel terwijl ze naar de nieuwste sneakers staarden, haha. Geweldig. Een reisgenoot nam trouwens een foto van een Chinees internetcafé…vol met monniken. Ook heel leuk 😉 .

Reply
Diana 10 juni 2017 - 22:20

Hahaha die moment is zo herkenbaar. Want tijdens mijn reis door de Wadi Rum was mijn groepsleider ook aan het bellen, terwijl er eigenlijk totaal geen bereik was – uhm hadden ze gezegd. Blijft dan toch een raar contrast.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | Zeeziek in IJslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:22

Ze hadden tegen ons ook gezegd dat er geen bereik was 😉 . Wel dus.

Reply
Marlieke 13 juni 2017 - 20:38

Prachtige foto en een fijn verhaal. De schoonheid van reizen zit hem vaak in deze kleine dingen toch?

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.