PhotoFriday: Glow Eindhoven 2017

by DutchieontheRoad
16 comments

Jazeker…Glow 2017 is in zicht! Vorig jaar beloofde ik jullie een aankondiging te doen, dus bij deze 🙂 11 t/m 18 november gaat Glow Eindhoven weer van start. De 12de editie van dit lichtkunstfestival staat in het teken van ‘The Source’. Er is een looproute door het centrum van de stad en deze voert je langs ruim 30 objecten.

Glow Eindhoven 2017

Eindhoven is normaliter niet de mooiste stad van Nederland, maar met GLOW wel de verrassendste. Fotografisch gezien is dit festival een walhalla. Kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassende kijk op de stad.

De route is dit jaar 6 kilometer en start bij de VVV op het Stationsplein. Ik ben weer erg benieuwd wat ze dit jaar voor de bezoekers in petto hebben. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat de Blob dit jaar ook een lichtkunstobject is en ook de Catharinakerk mag natuurlijk niet ontbreken. Deze kerk is ieder jaar een grote publiekstrekker.

Klik hier voor de route van Glow 2017. Je kunt de route volgen via de GPS tracker op je mobiele telefoon. Maak gebruik van het gratis Wifi netwerk in het centrum en je kunt op deze manier ook alles lezen over de projecten. Hoe fijn is dat!

Glow EindhovenLichtshow PSV Philips Stadion

Glow pakt dit jaar uit met een spectaculaire lichtshow in het PSV Station. Er zijn twee voorstellingen per dag om 19.30 uur en om 21.00 uur en deze duurt ongeveer 30 minuten. Het schijnt erg bijzonder te worden en ik ben dan ook erg benieuwd. Je kunt het PSV Stadion betreden via ingang 10 en er is een vrije plaatskeuze. Per voorstelling zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Tickets kosten € 5,- (online) en aan de deur kosten tickets € 7.50. Ik raad aan om kaartjes online te reserveren om teleurstelling aan de deur te voorkomen.

Glow EindhovenWanneer Glow bezoeken?

Glow is te bezoeken van 11 t/m 18 november. Vrijdag en zaterdag is Glow te bezoeken van 18.30 uur tot 24.00 uur en van zondag t/m donderdag van 18.30 uur tot 23.00 uur. Houd er rekening mee dat de weekenden erg druk zijn, maar het is sowieso druk. O ja…had ik al gezegd dat Glow gratis is. GRATIS!!! Jazeker…er is niet veel gratis in Eindhoven, maar Glow wel 😉

Glow EindhovenWat je niet moet vergeten en fotografietips

  • Warme kleding, muts, handschoenen en dergelijke…het is altijd koud. Je denkt dat het wel meevalt, maar geloof me…het valt niet mee. Kleed je warm aan en trek ook fatsoenlijke schoenen aan. Zes kilometer lijkt niet veel, maar je zal voornamelijk slenteren.
  • Neem een statief mee. Fotografeer je met een spiegelreflex? Dan is een statief onmisbaar. Door je camera op statief te zetten, kun je de ISO laag houden waardoor je minder ruis in je foto hebt. Een afstandsbediening kan uitkomst bieden om trillingen bij lange sluitertijden te voorkomen.
  • Neem niet teveel fotomateriaal mee want je moet het ook allemaal dragen. Niet fijn. Kies één objectief en meer niet. Je hebt echt geen zin om meerdere toestellen, objectieven en een statief te dragen door de binnenstad van Eindhoven.
  • Niet flitsen want daar worden je foto’s echt niet mooier door. Zet je camera op statief, stel je ISO in op 200 tot max 400 en kies een langere sluitertijd.
  • Speel en oefen met je camera want Glow is daar ideaal voor. Experimenteer ook met meerdere diafragma’s en probeer stervormige lichtbronnen vast te leggen. Kies eens voor een langere sluitertijd en leg het omliggende verkeer vast met lichtstrepen. Een gaaf effect is wanneer je met de zoom gaat spelen. Zet je camera op statief en zoom vervolgens in en weer uit tijdens het fotograferen. Het resultaat zal verbazingwekkend zijn.
  • Ga vroeg op pad! Glow is druk…heel erg druk. Start daarom zo vroeg mogelijk op de avond.

Glow EindhovenMeer Glow en Eindhoven

Neem eens een vrije dag en kom gezellig een hele dag naar Eindhoven. Ik heb een handige cityguide geschreven met leuke hotspots in Eindhoven. Vergeet vooral niet om een bezoekje aan het hippe Strijp-S te brengen. Ook daar kun je naar hartenlust fotograferen. Benieuwd naar mijn bevindingen van voorgaande jaren? Lees dan vooral mijn blogpost Glow 2016.

Glow Eindhoven

Gaan jullie Glow dit jaar bezoeken?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

16 comments

Martin 10 november 2017 - 09:35

Wat een gave beelden. Een statief en een afstandsbediening is echt ideaal. Ik ben een paar jaar terug overgestapt naar een compactcamera juist omdat ik niet meer wilde sjouwen met accesoires…maar als ik dit zie krijg ik weer zin on net wat verder te gaan dan een uit de handgeschoten foto…
Martin onlangs geplaatst…Luxemburg stad, klein, maar fijnMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:05

Een compactcamera is soms wel verleidelijk hoor…ook voor mij. Het is inderdaad een gesjouw, maar als ik de foto’s zie, ben ik toch weer blij dat ik een spiegelreflex heb 🙂

Reply
Diana 10 november 2017 - 21:10

Eindelijk eindelijk ga ik de dinsdagavond. Al twee jaar wil ik gaan en al twee jaar komt het er niet van. Nu duimen dat het dinsdag droog is want anders vind mijn camera dat niet zo fijn. Statief gaat mee + afstandsbediening. Zin in!
Diana onlangs geplaatst…De bucket list van | Tebrina van ProudweirdoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:06

Wat leuk dat je dinsdag gaat 🙂 Ik moet nog even kijken wanneer ik ga want ik heb een erg drukke week. Ik ben benieuwd naar je foto’s

Reply
Marcella 10 november 2017 - 21:56

Jaaaah, wij zijn er volgende week vrijdagavond bij! Onwijs veel zin in!
Marcella onlangs geplaatst…Hoogtepunten van UtahMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:07

Super leuk! Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen…en de foto’s uiteraard 🙂

Reply
Bianca 11 november 2017 - 02:47

Ik ga zaterdag 11 november naar Glow! Dat wordt de vierde keer voor mij. Ik wist niet dat er weer een show in het stadion was. Ik heb gelijk gekeken naar tickets, maar de 11e is helaas al uitverkocht 🙁 Volgende keer beter. Glow vind ik ontzettend leuk en ik ben benieuwd wat voor lichtkunstwerken en deze keer te zien zijn. De app is inderdaad erg handig om meer te weten te komen en de route te volgen.
Bianca onlangs geplaatst…Rondje New York: Amerika reis dag 3: Coney Island en de Brooklyn BridgeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:08

Jammer dat de show was uitverkocht. Ik heb nog niet gekeken naar kaartjes en weet ook niet of ik tijd heb voor de show. Erg drukke week, maar ik ga proberen een gaatje vrij te maken in mijn agenda 🙂

Reply
Yvonne 11 november 2017 - 08:44

Die bovenste foto vind ik zo gaaf! Wij zijn 2 jaar geleden geweest, maar vorig jaar was het niet gelukt.. voor dit jaar moeten we nog even kijken of we het kunnen inpassen. We willen het liefst buiten het weekend gaan, vanwege de reden die je zelf al geeft, maar helaas is dat niet heel handig met een kleuter die de volgende dag weer gewoon naar school moet. 🙂

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:09

Ik snap dat het lastig is met jonge kinderen. Eindhoven is niet om de hoek. De bovenste foto is ook één van mijn favorieten 🙂

Reply
Marcel 11 november 2017 - 09:29

Ik ben nog nooit naar Glow geweest, en ook dit jaar lukt het me niet. Zo balen want het lijkt me geweldig, zeker na het zien van je foto’s! Om doordeweeks te gaan is geen optie vanwege de afstand. Ik denk dat ik alvast in m’n agenda van volgend jaar door de weekenden in november een streep moet zetten.
Marcel onlangs geplaatst…Bijzonder overnachten | Okko Hotels CannesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 november 2017 - 11:10

Zeker de moeite waard om een keer in te plannen Marcel. Jammer dat het dit jaar niet lukt…wie weet volgend jaar 🙂

Reply
Britte 11 november 2017 - 10:34

Oh dat ziet er erg indrukwekkend uit! In Amsterdam hebben ze ook ieder jaar zo’n lichtjestour, maar die vond ik vorig jaar erg tegenvallen. Misschien dit jaar maar eens wat verder naar het zuiden 🙂
Britte onlangs geplaatst…Op een rijtje: wat mag mee in je handbagage?My Profile

Reply
Marjolein 14 november 2017 - 15:32

Ik zie steeds vaker leuke artikelen over Glow voorbij komen dat ik het stiekem toch wel jammer vind dat het zo ver weg is. Misschien goed om volgend jaar eens op te nemen in de planning. Kom ik dan weer even je artikel lezen met handige tips!

Reply
Judith van der Linden 16 november 2017 - 15:29

Ik ga elk jaar naar Glow, zo ook vanavond weer. Ik zie dat er dit jaar niks te zien is op Strijp-S. Dat was altijd een lekker rustige plek. Ik twijfel nog of ik mijn camera mee ga nemen aangezien ik niet alleen ga en ik niet wil dat anderen telkens op me moeten wachten. Dat is ook de reden dat ik vaak 2x ga, 1x met vrienden en 1x alleen om te fotograferen. Ik hoef tenslotte maar 10 minuten met de trein.
Judith van der Linden onlangs geplaatst…10x romantiek in BruggeMy Profile

Reply
Jessica 18 november 2017 - 13:01

Toffe foto’s heb je gemaakt meid! Ieder jaar roep ik dat ik Glow niet wil missen en ieder jaar zit ik toch weer in het buitenland als het is haha ;p Gelukkig kan ik via de foto’s een beetje meegenieten!
Jessica onlangs geplaatst…Voorbereid op reis naar Israël: alles wat je moet weten voor vertrekMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.