PhotoFriday: Fotograferen vanuit kikkerperspectief

by DutchieontheRoad
12 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Thailand waar ik fotografeerde vanuit kikkerperspectief.

Fotograferen vanuit kikkerperspectief

Veel mensen hebben de neiging om alles vanuit hetzelfde standpunt te fotograferen. We nemen tegenwoordig niet meer de tijd om écht te kijken, nemen snel een kiekje met de smartphone en rennen vervolgens weer snel door naar het volgende. We leven nou eenmaal in een razendsnelle tijd.

Bestudeer je onderwerp en vraag jezelf eens af waarom jij dit nou zo interessant vindt. Is het de kleur, de grootte of brengt het een bepaald gevoel teweeg. Wat doet het onderwerp met je en hoe kun je dit het beste laten tot zijn recht laten komen in een foto. Je wilt immers de kijker van de foto laten zien wat jij ziet.

Ik zag een enorme en indrukwekkend boeddha, verborgen achter hoge muren. Deze boeddha heb ik op meerdere manieren vastgelegd, maar de grote van het beeld komt pas tot leven wanneer je dit vanuit kikkerperspectief fotografeert. Het beeld werd zo veel interessanter.

Voeg een persoon toe om het onderwerp beter tot zijn recht te laten komen

Een andere bekende foto van mij is het beeld van de monnik die voor deze boeddha staat. Ook op deze foto komt de grote van het beeld goed tot zijn recht omdat er een persoon voor staat. Ons brein weet heel goed hoe groot een persoon ongeveer is. Door deze monnik wordt echt goed duidelijk hoe groot dit beeld is. Ook bij deze foto zakte ik door de knieën. Zo zie je dat je op verschillende manieren een bepaald onderwerp vast kunt leggen.

Niets is goed of fout! Het is immers jouw beeld. Zo zie jij de wereld door jouw ogen. Je kunt jouw wereld echter wel beïnvloeden door er over na te denken en je foto op een andere manier te maken 😉 .

Vanuit een ander standpunt kan hetzelfde onderwerp er volstrekt anders uitzien. Zak daarom eens door de knieën (kikkerperspectief) of klim op een trap of muurtje (vogelperspectief).

Fotograferen vanuit kikkerperspectief

Denken jullie ook na over het standpunt bij het maken van een foto?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

12 comments

Denise 23 juni 2017 - 09:54

Ja, ik denk er ook over na. Ik maak regelmatig foto’s van onderaf, hoewel ik dat eigenlijk vaker zou moeten doen, ook in de stad.
Denise onlangs geplaatst…Palermo: fascinerend en verleidelijkMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 juni 2017 - 20:20

Ik maak heel vaak foto’s van onderaf. Als mensen mij fotograferend vastleggen, zit ik ook meestal op mijn knieën, haha.

Reply
Rowan 23 juni 2017 - 23:06

Dit geeft echt een gaaf effect! Leuke tips weer!
Rowan onlangs geplaatst…Under construction | Een update over ons nieuwbouwhuisMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 28 juni 2017 - 20:20

Dank je Rowan 🙂

Reply
Daphne 25 juni 2017 - 10:03

Hele mooie foto! Goed dat je er over na denkt en verschillende dingen uitprobeert! Die foto met die oranje-uitgelichte monnik is echt mooi 🙂

Reply
DutchieontheRoad 28 juni 2017 - 20:21

Die foto met die monnik is ook mijn favoriete foto uit Thailand 🙂

Reply
Sanne 25 juni 2017 - 20:52

Blijft een goed perspectief om te gebruiken. Zeker sinds mijn camera een omklapbaar scherm heeft, gebruik ik het nog vaker.

Reply
DutchieontheRoad 28 juni 2017 - 20:21

Ik zou ook niet meer zonder omklapbaar scherm kunnen 😉

Reply
Eva 27 juni 2017 - 17:49

Hahaha, ik heb me ook al dikwijls in (de ogen van anderen, in) vreemde poses gewurmd om een mooie foto te maken. De term kikkerpositie kende ik niet, terwijl ik hem toch wel eens uitvoerde

Reply
DutchieontheRoad 28 juni 2017 - 20:23

Het is maar goed dat er weinig fotograferende foto’s van mijzelf zijn want dat ziet er volgens mij niet uit, haha.

Reply
Aniek 30 juni 2017 - 10:40

Ik gebruik dit vaak in steden, om hoge gebouwen goed op de foto te krijgen. Lijken ze meteen ook nog een stuk imposanter 😉
Aniek onlangs geplaatst…UNESCO Werelderfgoed in Turkije: EfezeMy Profile

Reply
Diana 1 juli 2017 - 10:04

Als eerste een bijzondere foto. Zelf maak ik eerst altijd een standaard foto van het onderwerk. Daarna ga ik spelen o.a. het licht, standpunt, wel of geen personen op de foto. Heb ook vaak dat ik ergens loop, iets zie, foto wil maken en mensen zich afvragen wat ik zie. En als ik dan de foto laat zien, ze blij verrast zijn. Altijd leuk!
Diana onlangs geplaatst…7 dingen om te doen in PoznanMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.