PhotoFriday Etosha National Park

by DutchieontheRoad
6 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Etosha National Park in Namibië.

PhotoFriday

Wildlife fotografie vind ik een onwijs leuke, maar ook moeilijke tak in de fotografie. Iedereen ziet de perfecte plaatjes voorbij komen en wil deze ook zo graag maken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geloof mij maar. Het is echt moeilijk om een goede foto te maken.

Mensen zijn heel snel geneigd om mooie close-ups te maken. Het is zo ontzettend verleidelijk om die gave kop vol in beeld te hebben. Ook ik heb daar een handje van 😉 . Toch is het aan te raden om zo nu en dan een totaaloverzicht te laten zien. In Etosha National Park vind je vele waterpoels en rondom deze wateren zie je vele dieren. Ik kon hier echt uren naar de horizon staren om wildlife te spotten. Mocht je ooit naar Etosha National Park gaan, kan ik de Okaukuejo campsite van harte aanbevelen. Wij zagen hier echt ontzettend veel dieren. Omdat ik hier ook grote groepen zag, vond ik het juist gaaf om een totaaloverzicht te fotograferen. Ik wil de kijker namelijk meer laten zien dan één dier. Als je grote groep dieren ziet, maak daar dan ook gebruik van want dat komt niet vaak voor! Overigens vind ik het ook erg mooi om slechts één dier in een verlaten landschap te fotograferen.

Ik vind een groep dieren trouwens ook ideaal om close-ups te fotograferen. Vaak ga ik met mijn telelens op zoek naar de ‘perfecte’ kop of de juiste actie. Neem rustig de tijd en gebruik je telelens als verrekijker. Als ik mijn onderwerp heb gespot, houd ik het dier goed in de gaten en wacht ik af tot het juiste moment. Eigenlijk ben ik gewoon een jager met een fotocamera, haha.

Tips wildlife fotografie

  • Zorg voor een goede voorbereiding. Verdiep je in wildlife fotografie. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb speciaal voor safari een goede telelens aangeschaft. Zoom is het magische woord.
  • Zorg dat je zeker twee accu’s bij je hebt want je accu zou het maar begeven. Geloof me…mij overkwam het en dat was een hele wijze les voor me. Ik reis al jaren met een reserve accu. Zorg natuurlijk ook dat ze van te voren zijn opgeladen.
  • Neem voldoende geheugenkaartjes mee want je fotografeert op safari veel meer dan gemiddeld. Je hebt echt geen zin om halverwege je reis foto’s te verwijderen 27omdat je geen geheugen meer hebt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een laptop mee te nemen zodat je een eventuele back-up kunt maken.
  • Tot slot heb je een goede tas nodig voor je materiaal want dat moet uiteraard goed beschermd worden. Zorg ook dat je reinigingsproducten voor je camera/lens bij je hebt want je apparatuur wordt snel vuil door stof. Ik heb altijd een heel fijn reinigingsdoekje bij me welke ik regelmatig uitleen op vakantie omdat mensen het niet bij zich hebben. Onmisbaar naar mijn mening.

Benieuwd naar meer tips met betrekking tot wildlife fotografie? Ik schreef een blogpost over wildlife fotografie.

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

6 comments

Marcella 29 januari 2017 - 12:19

Wat onwijs mooi, de natuur! Prachtige foto!
Marcella onlangs geplaatst…Wishlist NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 januari 2017 - 13:12

Dank je Marcella 🙂 . Het is daar inderdaad zo ontzettend mooi!

Reply
Sanne 30 januari 2017 - 15:43

Heel mooi! Goede tip van die geheugenkaartjes. Wij hebben ook altijd extra kaartjes bij ons. Ongemerkt maak je toch zoveel foto’s. Zeker op safari, dan blijf je maar foto’s schieten. Ik tenminste wel. 🙂
Sanne onlangs geplaatst…Waarom Lake Michigan zo’n fijne bonus is voor ChicagoMy Profile

Reply
ivonne 30 januari 2017 - 22:16

Je lijkt wel wat op mij qua fotografie. Ik gebruik mijn telelens ook als verrekijker, soms zelfs letterlijk. Ik heb altijd een brillendoekje bij me. In de droge safarigebiede is hij niet te missen. Die waterholes in Etosha vod ik super om wildlife te bestuderen. Zeker ook gaaf in de avond en nacht!
ivonne onlangs geplaatst…Vennenwandeling Oisterwijk, wandelen in BrabantMy Profile

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 31 januari 2017 - 14:04

Etosha lijkt me geweldkg om eens te bezoeken! Sowieso moet ik nodig eens naar afrika 😉 haha. Fijne fotografie tips!
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…De meest gehoorde vooroordelen over backpackenMy Profile

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 5 februari 2017 - 20:34

Prachtige foto zeg.. En fijne tips!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Wat te doen in Münster..My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.