PhotoFriday: Erawan Watervallen Thailand

by DutchieontheRoad
16 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een prachtige plek in Thailand, de Erawan Watervallen.

Erawan Watervallen in Thailand: zwemmen tussen de vissen

Eén van de grote trekpleisters in Thailand is Erawan Nationaal Park. Dit nationale park is toch wel de voornaamste reden dat ik naar Kanchanaburi wilde. In dit park vind je zeven mooie watervallen, de Erawan Watervallen. Je kunt hier heerlijk zwemmen en relaxen. Pas wel op voor de vissen want deze zwemmen gewoon tussen je door of knabbelen zelfs aan te tenen. Als je goed kijkt, zie je ze zelfs op de foto.

De watervallen bestaan uit zeven niveaus. Hoe hoger, hoe mooier en hoe hoger, hoe rustiger. Vanaf niveau drie is het best een pittige wandeling, dus de meeste toeristen haken halverwege af. Je moet vanaf niveau drie flink klimmen en goede schoenen zijn praktisch. Niveau zeven ligt op maar liefst 1,5 kilometer hoogte dus houd daar rekening mee. Voordeel is wel dat er amper toeristen zijn op niveau zeven.  De watervallen zijn op zijn mooist tijdens het regenseizoen, maar dan wel laat in het seizoen. Ik was er ook tijdens het regenseizoen maar er was helaas nog te weinig regen gevallen. Dat was wel jammer.

Fototips: Watervallen fotograferen

Ik ben dol op watervallen en je kunt deze natuurlijk gewoon fotograferen, maar het is mooier wanneer het water verandert in een zachte waas. Moeilijk? Helemaal niet. Ik geef een aantal handige tips 🙂 .

  •  Om een zachte waas te krijgen, moet je een langere sluitertijd gebruiken en dan is een statief onmisbaar. Je camera mag tijdens het nemen van de foto niet bewegen. Heb je geen statief? Leg je camera dan ergens stevig neer zoals een rots of een muurtje. Neem echter geen risico’s want jouw camera zal niet de eerste zijn die in het water valt.
  • Kies voor een langere sluitertijd. Het hangt van de waterval af welke sluitertijd je gebruikt. Speel met meerdere sluitertijden om te bepalen welke sluitertijd het beste werkt voor de desbetreffende waterval. Deze loopt toch niet weg dus je hebt alle tijd 😉 .
  • Probeer handmatig te fotograferen. Heb je geen ervaring in handmatig fotograferen? Kies dan voor de diafragma voorkeuze. Stel je ISO in op 100 of 200, kies voor een laag diafragma (hoog getal) zoals f/11 of f/16. Hierdoor komt er weinig licht binnen. Je camera zal dit tekort aan licht compenseren met een langere sluitertijd.
  • Gebruik een ND Filter. Ik heb vorig jaar voor het eerst gebruik gemaakt van een ND Filter en dat beviel eigenlijk prima. Een ND Filter plaats je voor je objectief en deze houdt veel licht tegen. Dit is erg handig want hoe langer de sluitertijd, hoe meer licht er binnenkomt. Dit kan je foto overbelichten. Met een ND Filter kun je dus voor een nog langere sluitertijd kiezen. Bovenstaande foto is zelfs genomen met een sluitertijd van 15 seconden. Ik was echt aan het experimenteren met mijn nieuwe filter en door het gebruik van deze filter, kwam er een mooie waas over het water. Ik vond dit eigenlijk best gaaf 🙂 .
  • O ja, gebruik altijd een lenskap bij het fotograferen van een waterval want de kans op nevel is natuurlijk erg aanwezig. Een lensdoekje is daarom ook onmisbaar voor het verwijderen van kleine vlekjes.

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben. Fotograferen jullie graag watervallen?

Meer weten over de Erawan Watervallen?

 

Volg mijn reisavonturen ? FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMBLOGLOVIN

You may also like

16 comments

Martin 2 juni 2017 - 10:54

Wat een mooie foto! Goeie tips. Ik vind stromend water gefotografeerd met een lange sluitertijd altij een heel mooi effect geven idd.
Martin onlangs geplaatst…De beste Instagramfoto’s van Indenvreemde.nl in meiMy Profile

Reply
Niels 2 juni 2017 - 12:18

Hij is goed gelukt. Watervallen zijn inderdaad mooie dingen om te fotograferen. Het heeft altijd wel iets om zoveel water van boven naar beneden te zien gaan. Haast een rustgevend tafereel. Maar weer een reden om nu eindelijk eens een statief aan te schaffen. Ik moet er binnenkort toch eens aan geloven. Zijn dat trouwens vissen die ik daar zie zwemmen op de voorgrond?

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:24

Yep…dat zijn inderdaad vissen op de voorgrond. Ik ben daarom ook niet gaan zwemmen. Er zwommen echt grote vissen daar.

Reply
Jessica 3 juni 2017 - 09:12

Fijne tips Kelly en het resultaat is zeker tof! Ik ga het artikel voor je delen op Facebook komende week, want watervallen fotograferen kan nog best een dingetje zijn ;p
Jessica onlangs geplaatst…7 redenen waarom je het Griekse Lesbos moet bezoekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:25

Thnx 🙂 . Ik blijf het ook lastig vinden hoor. Het is toch altijd even zoeken naar de juiste instellingen, maar het resultaat maakt het toch de moeite waard.

Reply
anto 5 juni 2017 - 10:49

Gave foto! Ik was hier ook ooit, heeeel lang geleden, lang voor de tijd van social media, camera’s en weet ik veel wat. Ik zou er graag nog eens naar terug gaan om ze op de gevoelige plaat vast te leggen!

Reply
Denise 5 juni 2017 - 15:52

Hihi, camera’s waren er al wel hoor. 😉
Denise onlangs geplaatst…Rondreis Maleisië in 2 of 3 wekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:28

Veel van mijn foto’s zijn ook verloren gegaan met de jaren. De camera’s waren vroeger zo slecht (en mijn fotografiekunsten toentertijd ook)…die foto’s zet ik niet meer online 😉 .

Reply
Denise 5 juni 2017 - 15:52

Mooie foto! De Erawan watervallen zijn inderdaad schitterend! Ik bezocht ze tijdens mijn eerste reis naar Thailand, bijna 20 jaar geleden. Ik had toen alleen een simpel cameraatje met fotorolletje erin bij me. 😉 De foto’s heb ik wel nog steeds en die is toch best aardig, maar niet zo mooi als deze uiteraard.
Denise onlangs geplaatst…Rondreis Maleisië in 2 of 3 wekenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:29

Ik wil ook nog een keer terug want de waterstand was nog te laag. Er was te weinig regen gevallen terwijl er in Khao Sok juist teveel regen was gevallen. Tja, die dingen gebeuren. Goede reden om nog een keer terug te gaan want het is er inderdaad erg mooi.

Reply
Diana 5 juni 2017 - 17:21

Helaas moest ik deze plek overslaan tijdens mijn trip door Thailand. Weet wel als ik terug dat ik dit aandoe. Watervallen vind ik zelf altijd leuk om te bezoeken. Wordt er altijd rustig en zen van. Dat geluid van het vallende water. Gelukkig is het meerdere keren gelukt om een waterval goed op de foto te krijgen en daar was zeker een statief bij nodig.

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:31

Ik word ook altijd rustig van watervallen. Sommige mensen moeten er juist weer van plassen, haha. Ik kan een bezoek aan de Erawan watervallen zeker aanbevelen 🙂 .

Reply
Sanne 6 juni 2017 - 18:49

Mooie foto! En wat een fijne tips. Ga ze zeker eens uitproberen, het is zo lastig om watervallen goed op de foto te krijgen!
Sanne onlangs geplaatst…Varkensland: veenpolders, moerasland & bijzondere wildlifeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:32

Het is inderdaad lastig om watervallen goed op te foto te krijgen. Je foto is al snel overbelicht. Daarom was ik ook zo blij met mijn grijsfilter. Dat scheelde een paar stops en dat had ik net nodig.

Reply
Eva 10 juni 2017 - 21:01

Prachtige foto, maar ik word door mijn eigen gedachten afgeleid. Als ik aan Erewan denk, kan ik enkel denken aan de beetgrage visjes die er in het water zitten. Iets wat ik echt niet tof vind
Eva onlangs geplaatst…Overnachten | Hotel Ibis Brussels AirportMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 juni 2017 - 12:34

Ik heb ook niet gezwommen bij de watervallen. Ik ben ook geen fan van vissen aan mijn tenen 😉 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.