PhotoFriday: Dikke pret in het 3D Art Museum in Thailand

by DutchieontheRoad
13 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van het 3D Art Museum in Thailand.

Art In Paradise: 3D Art Museum

Nerd alert 😉 . Ik ben een echte fotografie nerd en was als een kind zo blij toen ik dit museum ontdekte. Dit museum heeft werkelijk niets met Thailand te maken, maar wat geeft het. Even geen tempels, boeddha’s en bladgoud. Gewoon verstand op nul plezier maken in dit onwijs leuke en foute museum.

Dit museum is geschikt voor jong en oud en ideaal wanneer het slecht weer is. Yep, dat komt ook wel eens voor in Thailand. Neem je camera en statief mee (onmisbaar als je alleen gaat) en leef je uit. Veel moeite hoef je niet te doen en de keuze is reuze. Bovenstaande foto is toch wel mijn grote favoriet. Welke reiziger wil er nou niet op groot papieren vliegtuig boven Londen vliegen.

Reis je alleen? Neem dan een statief mee of vraag andere bezoekers of medewerkers om een foto te maken. Het barst van de Chinezen en Japanners en over het algemeen willen zij altijd wel een foto maken.

Waar is het 3D Art Museum?

Het 3D Art Museum is te vinden in Chiang Mai en Bangkok. Ik bezocht het museum in Chiang Mai en heb me 2,5 uur prima vermaakt. Er is een klein café en goede airconditioning (hang de vlag uit!). Voor Thaise begrippen is dit geen goedkoop museum (400 baht voor volwassen) maar ze geven ook geregeld kortingen. Via hun Facebookpagina geven ze regelmatig 20% korting en ik kreeg korting via mijn hostel. Vraag dus even na bij je accommodatie of zij kaartjes kunnen regelen. Wie niet waagt, wie niet wint 😉 .

Chiang Mai: 199/9 Chang khlan Rd. | Chang KhlanChiang Mai 50200

Bangkok: 99 Esplanade Shopping Mall, 4th Floor | Ratchadapisek Road, Din Daeng, Din DaengBangkok 10400

3D Art Museum in Thailand

3D Art Museum

Zouden jullie dit museum willen bezoeken in Thailand?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

13 comments

Gabriëlle 7 juli 2017 - 21:56

Leuke tip! Hij gaat meteen op het lijstje, het is inderdaad niet goedkoop voor Thaise begrippen maar wel leuk. Ik ga hem onthouden voor als we ons willen vermaken op een regenachtige dag, een goed alternatief 😉
Gabriëlle onlangs geplaatst…Rondreis Noord-Engeland & Schotland: mijn tips & tricksMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:13

Ik wilde eigenlijk die dag gaan ziplinen, maar ik kon niet goed lopen vanwege een lichamelijk ongemak. Daarom nam ik de taxi naar dit museum en het bleek een hele goede keus te zijn. Ik had een geweldige ochtend en het was goedkoper dan ziplinen 😉

Reply
Diana 8 juli 2017 - 21:40

Dit museum wilde ik bezoeken toen ik in Chiang Mai was maar had geen tijd meer. Baalde zo! Maar gelukkig weer ik dat ik ooit terug kom daar dus dat ik het zeker nog is ga bezoeken.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | De eerste backpackreis PART 2My Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:13

Wat jammer dat je geen tijd meer had. Het is echt de moeite waard 🙂

Reply
Yvonne 9 juli 2017 - 22:19

Wat een superleuk museum lijkt me dit! Zouden onze kids ook leuk vinden denk ik. Geen idee trouwens of dit er al was toen wij Thailand bezochten, maar had er wel naartoe gewild. En handig dat er zoveel Chinezen en Japanners zijn die je dan kan laten fotograferen, scheelt weer gedoe met de zelfontspanner.

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:14

Voor kinderen is dit museum ook echt een aanrader Yvonne 🙂

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 11 juli 2017 - 05:15

Wat super leuk! Ik kende dit helemaal niet joh. Ik sluit zeker niet uit dat wij nog eens in Bangkok komen en aangezien we heel veel al wel hebben gezien (tijdens 4 bezoeken) zou dit dan ideaal zijn! Thanks voor de tip.
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Matka Canyon: Een must visit vanuit Skopje, MacedoniëMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:15

Wat leuk dat ik iets gevonden heb waar jullie nog niet geweest zijn, haha 😉

Reply
Eva 11 juli 2017 - 09:42

Hahaha, ik zie dit museum (ook) regelmatig op IG voorbijkomen. Ik ben er – ondanks dat ik vaak in Thailand ben geweest – nog nooit binnen geweest. Met name omdat – zoals je al schreef – ik de entreeprijs vrij hoog vind

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:15

De entreeprijs is inderdaad hoog, maar ik vond het wel de moeite waard. Als je een liefhebber bent van fotografie en flauwe grappen, ben je hier aan het juiste adres.

Reply
Jenny 12 juli 2017 - 04:17

Top foto! Ik zou me ook uren kunnen vermaken in zo’n museum.

Grappig dat je ook OP de kunstwerken mag.

Reply
DutchieontheRoad 13 juli 2017 - 20:16

Sommige kunstwerken mag je alleen met sokken betreden en dat vind ik best jammer. Het ziet er dan toch weer net ‘minder echt’ uit 😉 .

Reply
Helena 20 juli 2017 - 20:53

In Penang ben ik ook naar het 3D museum geweest. Als je ervoor staat denk je misschien: is dit het? Maar die foto’s zijn meestal heel erg leuk. Die met die krokodil is echt heel erg goed gelukt trouwens 🙂
Helena onlangs geplaatst…5x een reisgenoot die je als diehard foodie liever niet hebtMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.