PhotoFriday: Cederbergen in Zuid-Afrika

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van Cederbergen in Zuid-Afrika.

Onbekend Zuid-Afrika: Cederbergen

Zuid-Afrika is mateloos populair en iedereen rijdt vrijwel dezelfde route. Daar is niets mis mee want de bekende toeristische route is meer dan de moeite waard. Zuid-Afrika heeft echter veel meer te bieden. Het gebied boven Kaapstad is ook ontzettend mooi en het is hier heerlijk rustig.

Cederbergen is een prachtig, vrij onbekend wandelgebied met valleien, indrukwekkende rotsformaties, watervallen en grotten. Dit gebied heeft een werelderfgoed status en na mijn bezoek kan ik alleen maar beamen dat dit meer dan terecht is. Cederbergen is echt ontzettend mooi!

Cederbergen is ideaal voor wandelliefhebbers

Alle sportievelingen opgelet: Cederbergen is the place to be als het om hiken, wandelen en klimmen gaat. Er is totaal 250 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld dus de wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook wijnliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken 😉 .
Wij verbleven twee nachten in Cederbergen Wilderness Area. Deze knusse huisjes liggen midden tussen de wijngaarden van bovenstaande foto. Dat noem ik nog eens een uitzicht!  De omgeving is werkelijk schitterend en ik heb me geen moment verveeld.

Landschapsfotografie in Zuid-Afrika

Naast wildlife heeft Zuid-Afrika veel meer te bieden. Het landschap van Zuid-Afrika is heel afwisselend en uitermate geschikt voor fotografieliefhebbers. Bovenstaande foto is ook één van mijn favoriete landschapsfoto’s uit Zuid-Afrika omdat ik dit landschap niet had verwacht. Ik was serieus verbaasd. Waar moet je eigenlijk op letten bij landschapsfotografie?
  • Denk na over de voorgrond. Een voorgrond is onmisbaar want het geeft diepte weer. Deze foto is duidelijk opgebouwd uit laagjes en dat is veel aantrekkelijker om naar te kijken.
  • Deze foto maakte ik aan het einde van de middag wanneer het licht minder fel is. Fel licht kan echt een dooddoener zijn voor landschapsfotografie. Het zachte licht in de vroege ochtend of namiddag is veel mooier. Vooral het gouden uurtje rond zonsondergang is mijn grote favoriet 🙂 .
  • Nieuwsgierig naar meer tips over landschapsfotografie? Lees dan mijn artikel over landschapsfotografie op reis.
Reizigers die het Noordwesten van Zuid-Afrika bezoeken, sla vooral dit nog vrij onbekende pareltje van Zuid-Afrika niet over want het is er schitterend. Hebben jullie het gebied boven Kaapstad wel eens bezocht?
Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

4 comments

Marcel 30 juni 2017 - 09:57

Ik ken het gebied Cederbergen niet. Jammer want ik had er krijg naartoe gegaan tijdens onze roadtrip. Prachtige foto, die gele kleur is geweldig!

Reply
Niels 30 juni 2017 - 20:36

Nog niet van gehoord maar het is zeker de moeite waard als ik je foto zo zie. Het klopt dat veel mensen dezelfde route rijden. Wij hebben ook een mooi rondje gemaakt maar het was het wel waard. Ook heb ik genoten van het landschap. Zuid-Afrika is prachtig 🙂

Reply
Marcella 30 juni 2017 - 21:26

Ik heb nooit van dit gebied gehoord, ik ga het onthouden want Zuid-Afrika staat op mijn wishlist en wandelen vind ik heerlijk!
Marcella onlangs geplaatst…Route roadtrip Denemarken en DuitslandMy Profile

Reply
anto 1 juli 2017 - 20:11

Nou inderdaad onbekend! Had er nog niet eerder van gehoord, en dat terwijl Afrika bij mij op kantoor verkocht wordt 🙂 ziet er prachtig uit en wil ik zeker bezoeken als ik ooit die kant op ga!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.