PhotoFriday: Bromo Vulkaan

by DutchieontheRoad
10 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van de Bromo vulkaan in Indonesië.

PhotoFriday Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan staat bij velen hoog op de bucketlist en dat snap ik helemaal. Ik was er heilig van overtuigd dat de Bromo vulkaan hét hoogtepunt zou zijn van mijn rondreis door Indonesië. Dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk geweldig was. Bromo ligt tussen vier andere vulkanen en samen vormen zij een buitenaards landschap. Lava heeft alles rondom de krater verwoest en daardoor lijkt het net alsof je op de maan loopt. Dat idee had ik althans 😉 .

Zonsopkomst boven de Bromo vulkaan

Deze foto is uiteraard gemaakt tijdens de bekende zonsopkomst. De zonsondergang was een behoorlijk afknapper want het was zo slecht weer dat er geen zonsondergang te zien was. Daar baalde ik serieus van. Daarom stond ik vol goede moed om 3.00 uur in de ochtend naast mijn bed om de zonsopkomst te zien. Wat een belachelijk tijdstip voor een zonsopkomst, maar het is voor het goede doel 😉 .

Om 4.30 uur worden we opgehaald bij onze accommodatie en naar de Penanjakan gebracht. Deze berg ligt vlakbij Bromo en vanaf hier heb je het beste uitzicht over de omgeving. Verwacht overigens niet dat je hier heel romantisch van het magische uitzicht kan genieten want het is hier serieus aansluiten in rijen van. Zorg dus dat je echt vroeg aanwezig bent om een goed plekje te bemachtigen en blijf ook vooral staan.  Dat zegt genoeg over de drukte lijkt me.

Zodra de zon opkomt, voel je dat iedereen onrustig wordt. We wachten immers op het magische moment dat de krater zichtbaar is. Dat duurt even en in ons geval nog langer. Het is hartstikke bewolkt en even denken we dat ook de zonsopkomst in het water valt. Ik moet en zal de krater zien! Ik ben toch niet voor niets naar Indonesië afgereisd. Deze vulkaan stond zo ontzettend hoog op mijn wishlist. Rond 6.00 uur zie ik de meeste toeristen teleurgesteld afhaken. Ze vertrekken weer zonder de krater te hebben gezien. Wij besluiten geduldig te wachten want heel langzaam begint het open te trekken. Zou het toch nog goed komen?

Om 6.30 uur is het dan eindelijk zover! De krater is zichtbaar. Woehoe…hang de vlag uit! Slechts vijf minuten is de krater zichtbaar, maar dat is voldoende. Ik heb de foto die ik zo graag wilde maken. Mijn fototip van deze week is dan ook:

Geduld is een schone zaak…

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

You may also like

10 comments

Ilona 3 maart 2017 - 07:36

Gave foto, Kelly met een bijzonder verhaal. De aanhouder wint en in dit geval wordt je dan beloond met dit bijzondere tafereel. Dat je toch de krater ziet. Ik ben benieuwd wat die afgedropen toeristen zouden denken 😉
Ilona onlangs geplaatst…Foto van de Week #75: Vliegtuig, Praag en terugblik februariMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 20:01

Ik weet inmiddels uit ervaring dat wachten vaak wordt beloond en dat bleek deze keer ook te zijn. Geduld is een schone zaak 🙂 .

Reply
Rowan 3 maart 2017 - 08:39

Prachtige foto! Geduld is inderdaad een schone zaak, wat een paar minuten wachten soms voor verschil kan maken!

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 20:04

Idd Rowan 🙂 . Helaas zijn Nederlanders niet het meest geduldige volkje, haha 😉 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 3 maart 2017 - 13:16

Prachtige foto weer zeg! En mooi verhaal erbij ook 😉

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 20:04

Dank je Narelle 🙂

Reply
Esther 6 maart 2017 - 20:28

Dit is inderdaad een hele mooie foto van een bijzonder moment. Ik kan me deze ervaring ook nog zo goed herinneren. 8 jaar geleden ben ik ook om dat belachelijk vroege tijdstip opgestaan om de zonsopkomst te bekijken. Het was wel echt onvergetelijk. En wat een beloning alsnog dat je de krater hebt gezien!
Esther onlangs geplaatst…Zuid-Afrika | Een rondrit over het Kaapse SchiereilandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 20:03

Ik was ook zo ontzettend blij dat de krater tevoorschijn kwam. Ik baalde al zo van de slechte zonsondergang. Dit maakte het weer goed 🙂 .

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 10 maart 2017 - 10:50

Oh boy; wat een geduld heb je gehad.. RESPECT! Maar wat een ontzettend mooie foto is het geworden! Als ik jou was, zou ik iets heel leuks gaan doen met deze foto.. Bijvoorbeeld laten afdrukken op canvas of hout of iets dergelijks.. Zodat je altijd herinnerd kan worden aan dit mooie moment!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Accommodatie: Novotel Mechelen CentrumMy Profile

Reply
Marcella 17 maart 2017 - 19:58

Wat een gave plek lijkt me dit! Bijzonder mooie foto! Maarre, welke plek was nóg mooier dan bromo? Dat maakt me heel nieuwsgierig!
Marcella onlangs geplaatst…Half Dome, Yosemite National ParkMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.