PhotoFriday: Borobudur

by DutchieontheRoad
7 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto van Borobudur.

PhotoFriday Borobudur

Vandaag bezoeken we een van de hoogtepunten van Java: Borobudur. Hier kijk ik heel erg naar uit want Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld! Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn.  Pas als je er zelf geweest bent, begrijp je waarom het zo vaak wordt genoemd als must-visit bezienswaardigheid. Deze enorme tempel werd in de achtste en negende eeuw gebouwd maar werd pas in de negentiende eeuw door internationale ontdekkingsreizigers ontdekt.

Mooier dan mooi

Het is echt belachelijk warm en we moeten nog een hele lange steile trap beklimmen. In de verte hoor ik een lokale gids zijn ellenlange monotone verhaal beginnen, maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er niet naar luister. Ik wil zelf rondlopen, alles in me opnemen, fotograferen en genieten van al dit moois. Daar heb ik geen gids voor nodig, hoe goed zijn bedoelingen ook zijn. Ik zorg meestal zelf voor de informatie die ik nodig heb. Google is my best friend! Laat mij maar lekker mijn eigen ding doen vandaag.

We beklimmen plateau voor plateau. Het wordt steeds mooier en vooral ook warmer. Eenmaal boven hebben we een fenomenaal uitzicht. Het is hier zo ontzettend mooi!

Borobudur fotograferen zonder toeristen

De Borobudur is een van de drukst bezochte attracties van Java maar het valt me eerlijk gezegd nog mee met de drukte. Over het algemeen is het mogelijk om te fotograferen zonder dat er hordes toeristen op je foto staan. Heel erg . Ik weet het. Ik ben zelf een toerist maar wil er liever geen op de foto hebben tenzij het mijn foto ten goede komt. Lekker egoïstisch eigenlijk maar dat is nou eenmaal de realiteit.

Op een gegeven moment wil ik vanuit een bepaalde hoek fotograferen, maar er staat een groep studenten voor mijn beeld. Ik besluit braaf te wachten, maar de studenten maken geen aanstalten om te vertrekken. Balen. Ik kan voor een andere compositie kiezen, maar ik wil echt deze foto maken. Uiteindelijk besluit ik de stoute schoenen aan te trekken en spreek de studenten aan.  Voorzichtig vraag ik of ze zo vriendelijk willen zijn om ergens anders te staan en gebaar naar mijn camera. Ze lachen vriendelijk en gaan meteen een paar meter verderop staan. Ik bedank ze vriendelijk en eindelijk kan ik foto’s maken vanuit de positie die ik wil.

Mijn fototip van deze week is dan ook:

Een brutaal (en vriendelijk) mens heeft de halve wereld 😉

Hebben jullie wel eens mensen aangesproken omdat je een bepaalde foto wilde maken?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

7 comments

Elisa 19 maart 2017 - 23:37

Hele mooie foto! Gebeurd mij ook regelmatig dat mensen voor mijn beeld blijven dralen, na een poosje vraag ik altijd of ze even een metertje opzij willen. Nooit geen problemen mee gehad 🙂
Elisa onlangs geplaatst…Reisdromen #3 ultieme roadtrip bestemmingenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2017 - 20:08

Meestal hebben de mensen er inderdaad geen problemen mee. Chinezen willen het alleen niet altijd begrijpen en blijven dan lachend staan, haha.

Reply
Jenny 21 maart 2017 - 20:15

Mooie foto, de Borobudur blijft een van mijn favoriete plekjes in Indonesië. Ik ben er twee keer geweest en zou zo nog een keer gaan!

De laatste keer dat ik er was, was het vrij rustig. Dat wat tijdens de Ramadan net na de aardbeving van 2006. Veel (lokale) toeristen bleven weg.

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2017 - 20:09

Ik vond Borobudur ook echt één van de hoogtepunten en zou er graag nog een tweede keer naar toe gaan. Die plek had gewoon iets magisch vond ik.

Reply
Sanne 22 maart 2017 - 11:57

Ik kan het me heel goed voorstellen, ik wil liever ook geen andere toeristen op de foto. 🙂 Soms moet je je echt in allerlei bochten wringen, voordat je het goede shot zonder toeristen hebt. Het heeft ook wel iets grappigs. Mooie foto. De rust straalt ervan af.
Sanne onlangs geplaatst…Jökulsárlón, woest, meeslepend en sprookjesachtig tegelijkertijdMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2017 - 20:11

Het valt inderdaad niet altijd mee om een mooie foto te maken. Soms moet je lang wachten voordat eindelijk de foto kunt maken…en dan komt er een selfie-stick in beeld, haha 😉 . Nee, alle gekheid op een stokje. Soms vind ik juist ook heel leuk om die massa op de foto te zetten. Ik heb dan twee beelden naast elkaar. Het beeld zoals ik het wil laten zien, en de werkelijkheid. Altijd leuk 🙂 .

Reply
Diana 24 maart 2017 - 11:20

Perfecte tip 😉 zelf ook al een aantal keer toegepast en toen met succes. Heb ook vaak dat ze zien dat ik bezig ben met een foto en dan precies voor mijn camera gaan staan. Terwijl ik zelf er bijna altijd rekening mee hou als ik iemand moeite zie doen voor een foto. Prachtige foto trouwens, bij mij ook nog een must visit op mijn lijst.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.