PhotoFriday: Bali

by DutchieontheRoad
11 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Bali.

PhotoFriday Bali

Ik geef eerlijk toe dat Bali niet mijn meest favoriete bestemming is. Eigenlijk is het een onterechte mening gezien het feit dat ik maar één week in Bali ben geweest. Ik ben er heilig van overtuigd dat Bali veel meer te bieden heeft en daarom zou ik best nog een keer terug naar Bali willen 🙂 .

Ondanks bovenstaande mening, was ik wel erg onder de indruk van het plaatsje Munduk. Munduk is een klein en rustig bergdorpje bij het Tamblingan meer. Het ligt op ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel in het noorden van Bali. In Munduk zelf is weinig te zien, maar de omgeving is echt prachtig. Wij verbleven in een geweldig guesthouse, waar ik vorig jaar een blogpost over schreef. Wat had ik hier graag langer willen blijven, maar dat ging helaas niet. Was ik eindelijk onder de indruk van Bali, moest ik daags nadien weer verder.

Deze foto is gemaakt vanaf mijn balkon. Serieus…wat een briljant uitzicht! Zo wil je toch iedere dag wakker worden? Vorige week gaf in PhotoFriday al aan dat een foto veel interessanter kan worden als je let op de voorgrond. Dat zie je in deze foto ook weer terug. Een zonsondergang is namelijk niet altijd even spannend om te fotograferen, maar je kunt hem wel spannender maken. Denk goed na wat je wilt laten zien. Door een voorgrond toe te voegen, creëer je meer diepte in de foto zodat je als het ware de foto wordt ingetrokken.

Fototip zonsondergang fotograferen

Zet de automatische witbalans uit!  Velen hebben geen idee hoe belangrijk een goede witbalans is. Over het algemeen staat de witbalans bij de meeste mensen op automatisch. De wat gevorderde fotograaf kan deze nadien in een fotobewerkingsprogramma aanpassen, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Bij het fotograferen van een zonsondergang of zonsopkomst pas ik ALTIJD mijn witbalans aan! Kies de witbalansinstelling voor bewolking of schaduw. Dit zal serieus een wereld van verschil zijn want de rode kleuren komen zo beter tot hun recht. Probeer het maar eens uit…het verschil is enorm!

Nieuwsgierig naar meer tips over het fotograferen van een zonsondergang of zonsopkomst? Ik schreef een blogpost met een aantal goede tips.

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

11 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 20 januari 2017 - 12:51

Ooooh die kleuren! Prachtig! Goede tip trouwens, ga ik ook eens uitproberen 🙂

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:41

Het aanpassen van de witbalans kan echt zo ontzettend groot verschil zijn. De foto wordt veel warmer 🙂 .

Reply
Linda | travellersoftheworld 20 januari 2017 - 16:03

Prachtige foto en hele handige tip! Ik wist nooit zo goed wat ik het beste kon doen om de kleuren mooier te maken, dus ik ga de volgende keer dat van de witbalans zeker even proberen

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:43

Dank je Linda 🙂 . De witbalans aanpassen helpt echt! Als ik een warmere foto wil, pas ik altijd mijn witbalans aan. De meeste mensen laten de witbalans altijd op automatisch staan (logisch), maar de foto wordt dan veel kouder. Probeer het maar eens. Het verschil is echt groot.

Reply
Sanne 21 januari 2017 - 11:34

Ik zit tamelijk in een dilemma; graag wil ik naar Bali als ik het zo zie, maar heeft het echt enorm veel te bieden (wat ik gewoon ben als ik ergens op reis ben)? Hoe dan ook, mooie foto’s en een geweldig goede tip: zal ik onthouden!
Sanne onlangs geplaatst…Travel Blog Printables: FREE!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 22 januari 2017 - 16:45

Bali heeft zeker veel te bieden, maar je moet wel echt zoeken naar onontdekte plekjes. Die zijn er zeker. Bali is onwijs toeristisch, maar is zeker de moeite waard. Jenny van ikreis.net weet echt alles over Bali dus als je meer wilt weten over de pareltjes van Bali, kan ik haar blog aanraden 🙂 .

Reply
Marcella 22 januari 2017 - 19:17

Gave foto, echt prachtig licht!
Marcella onlangs geplaatst…Wishlist ABC – Wat hebben we al kunnen afstrepen?My Profile

Reply
Jessica 22 januari 2017 - 23:58

Wat een heerlijke foto, maar hoe kan het ook anders op het mooie Bali 🙂 En handige tip van de witbalans, ik ben soms te lui om hem aan te passen, maar dan moet je het inderdaad in de nabewerking alsnog aanpassen ;p
Jessica onlangs geplaatst…Ode aan SpanjeMy Profile

Reply
Jacomijn - Safe and Healthy Travel 24 januari 2017 - 22:03

Wat een heerlijke foto!! De hele sfeer die het uitademt!
Jacomijn – Safe and Healthy Travel onlangs geplaatst…Ontdek Göteborg met de GO Card – ZwedenMy Profile

Reply
Carolien 26 januari 2017 - 15:47

Prachtige foto, daar word je blij van op reis! Aangezien je de witbalans prima achteraf kunt aanpassen, laat ik deze op automatisch staan. Anders blijf je instellen in wisselende omstandigheden, ik ben meer voor praktisch ?
Carolien onlangs geplaatst…Review fotoalbum FotofabriekMy Profile

Reply
Sanne 9 februari 2017 - 11:28

Hele mooie foto zeg! Echt mooi, goede timing dus om te gaan fotograferen.
Sanne onlangs geplaatst…Je telefoon beschermen op reisMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.