PhotoFriday: Ao Nang Beach in Thailand

by DutchieontheRoad
13 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een heerlijke tropische foto van Ao Nang Beach in Thailand.

Ao Nang Beach

Vorig jaar reisde ik drie weken in mijn uppie door Thailand. Ik ben geen strandliefhebber, maar om nou helemaal geen strand te zien in Thailand, zag ik ook niet zitten. Urenlang zocht ik naar een badplaats die bereikbaar was ZONDER BOOT. De mooie plaatjes van Krabi bleven lonken en mijn besluit stond vast: ik ga naar Ao Nang.

Krabi heeft paradijselijke stranden, wuivende palmbomen en prachtige rotsformaties. Hier vind je zon, zee, strand maar ook cultuur, natuur en avontuur. Wat wil een mens nog meer?

Als je de Lonely Planet en de bekende zoekmachine moet geloven, is het strand van Ao Nang niet bijster bijzonder. Oké, het is natuurlijk geen Railey Beach, maar bovenstaande foto bewijst dat het strand er zeker niet slecht uitziet. Ik lig liever op Ao Nang Beach dan op het strand van Scheveningen 😉 .

Mijn tips: ga lekker vroeger naar het strand want aan het einde van de dag is er nog maar weinig strand over. Dit is overigens ook het geval bij Railey Beach.

Zodra je Ao Nang Beach vanaf de hoofdstraat bereikt, sla je links af. Loop dan lekker op je gemakje het strand af tot je niet meer verder kunt. Hier deel je het strand met slechts een handjevol toeristen. Heerlijk. Het uitzicht is magnifiek en als je even omhoog kijkt bij de rotsen, zie je een wandelpad door de jungle. Ben je ook nieuwsgierig aangelegd? Ik wel natuurlijk dus ik kon niet lang blijven liggen op het strand. Dit wandelpad leidt naar een privéstrand met bijhorend luxe hotel. Het strand heb ik overigens niet bezocht, maar het wandelpad is wel echt mooi en ik zag zelfs apen door de bomen slingeren. Zo gaaf! Zo zie je maar weer…Ao Nang Beach heeft meer te bieden.

Fototip: Persoon in beeld bij landschapsfotografie

Over het algemeen wil ik meestal geen wildvreemde mensen in beeld hebben. Een lading toeristen is niet altijd even mooi, maar soms wil ik juist wel een persoon in beeld. Als we een iemand in de verte zien, weten we nog heel goed hoe lang een persoon ongeveer is. Soms komt het de compositie ten goede wanneer er een persoon in beeld staat. De grootsheid van het landschap komt zo vele malen beter over.

Bij deze foto zie je ook in de verte een persoon lopen. Ik had deze persoon heel makkelijk weg kunnen halen met een fotobewerkingsprogramma, maar heb dat bewust niet gedaan. Ik vond de foto mooier met een persoon want hierdoor blijf je toch net iets langer naar de foto kijken. Je oog ziet immers iemand lopen. Ik zou willen dat ik het was 😉 .

Meer Ao Nang

Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is in Ao Nang. Lees dan vooral mijn blogpost over deze badplaats.

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

13 comments

Sanne 19 mei 2017 - 15:54

Plaatje weer. Alleen al daarom zou ik daarheen willen!
Sanne onlangs geplaatst…Cat Ba Island, de andere kant van Ha Long BayMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:41

Zuidelijk Thailand is echt een aanrader als je van paradijselijke stranden houdt 🙂

Reply
Gabriëlle 20 mei 2017 - 10:38

Prachtig! Deze zomer verblijven we maar liefst 5 dagen in Ao Nang Beach, dus ik word blij van deze foto’s 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…Regent’s Park & Primrose Hill: Natuur & rust in LondonMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:42

Wat leuk dat jullie ook naar Ao Nang gaan! Ik was er drie dagen en er is voldoende te doen in de omgeving.

Reply
Marcella 20 mei 2017 - 10:59

Wat een gave plek! Ik ken dit plekje helemaal niet van andere blogs of foto’s, maar het ziet er fijn uit!
Marcella onlangs geplaatst…Here and Now #38 – Onze nieuwe kat TwixMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:45

De meeste mensen kiezen ook niet voor Ao Nang. In de Lonely Planet staat het aangeschreven als een soort Salou. Ik snap de vergelijking, maar ik was er in het laagseizoen en toen was het echt heel rustig. In het hoogseizoen zou ik er ook niet snel naar toe gaan. Ao Nang heeft echt veel te bieden en de omgeving is prachtig. Ideaal als je toch strand wilt zien, maar geen tijd hebt om Zuidelijker te reizen. Ik had slechts beperkt de tijd in het Zuiden dus dit was voor mij de ideale oplossing.

Reply
Diana 20 mei 2017 - 21:15

Ben zelf gek op de stranden van Thailand. Aan die kant van Thailand ben ik helaas niet geweest! Maar weet zeker dat ik er nog is een keer ga komen.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | De eerste backpackreis PART 1My Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:46

Ik heb alleen Ao Nang in het zuiden gezien want ook ik moest keuzes maken. Ik zou graag nog een keer terug willen om meer in het zuiden te bezoeken. Krabi is wel echt een aanrader. Super mooi daar!

Reply
Elisa 21 mei 2017 - 00:16

Wat een plaatje! Ik ben wel dol op stranden, maar hield het in de Thaise hitte dan weer niet heel lang uit haha. Zo hebben we allemaal wel iets 😉
Elisa onlangs geplaatst…Kyoto: op zoek naar geisha’s in GionMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:48

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik ook niet langer dan dertig minuten op het strand lig hoor. Heb ik geen geduld voor en ik kan ook heel slecht tegen hitte. Ik ga altijd weer heel snel aan de wandel 😉 .

Reply
Lotte 21 mei 2017 - 13:30

Knappe foto! Mijn bezoek aan Ao Nang viel tegen enkele jaren geleden. Een combinatie van 3 dagen regen regen en nog eens regen, weinig streetfood en een niet zo hele vriendelijke hoteluitbater waren de oorzaak. Misschien moet ik het ooit nog eens een kans geven. 🙂
Lotte onlangs geplaatst…De zuidkust van IJsland tot VikMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 21 mei 2017 - 17:50

Wat balen dat je veel regen had. Ik was net op tijd weg voor de regen, terwijl ik nota bene in het regenseizoen reisde. Er is inderdaad weinig streetfood en veel opdringerige Indiërs die je naar binnen willen lokken bij restaurants. Dat vond ik wel een nadeel, maar de omgeving is wel heel erg mooi. Ik verbleef in een heel fijn hostel (Glur Hostel).

Reply
Martin 25 mei 2017 - 15:04

Dat ziet er super uit! Tuurlijk is er altijd NOG mooier, maar soms is mooi ook mooi genoeg. De vergelijking met Scheveningen is grappig….voor mij zou die keuze ook heel makkelijk zijn! Veel te weinig palmbomen ?
Martin onlangs geplaatst…De drie koningsteden van NepalMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.