PhotoFriday

by DutchieontheRoad
2 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit China.

PhotoFriday Xiahe

Xiahe is een Tibetaanse dorp, gelegen in een mooie vallei op bijna 3000 meter hoogte. Xiahe ligt in Amdo, een gebied dat eeuwenlang deel uitmaakte van Tibet en dat zie je duidelijk. De bevolking bestaat voor ruim de helft uit Tibetanen. De andere helft van de inwoners zijn voornamelijk Hui, Chinese moslims en Han-Chinezen.

De meeste reizigers bezoeken Xiahe vanwege het beroemde Labrang Klooster. Er valt echter veel meer te ontdekken. Als je in Xiahe bent, vergeet dan vooral niet de graslanden van de hoogvlaktes op te gaan. Drink onderweg een kopje yakthee (yak ? !) bij de lokale bevolking, bezoek het prachtige Tsewey Klooster, bewonder kuddes Tibetaanse yaks, fotografeer kristalheldere bergmeertjes en wandel over de prachtige grasvlaktes. Wij maakten een prachtige wandeling door de omgeving en genoten van het geweldige uitzicht. Het valt niet mee om op deze hoogte te wandelen, maar het uitzicht is het zeker waard.

PhotoFriday

Exif

f/10
1/250 sec
ISO 200
18mm

You may also like

2 comments

Marcella 4 december 2016 - 12:33

Prachtige foto! Ik zie mezelf daar ook wel eens rondreizen!
Marcella onlangs geplaatst…Happylist november 2016 – Verjaardag in Noord-Ierland, Pathé Unlimited & De UurwerkerMy Profile

Reply
Bianca 9 december 2016 - 22:57

Leuk onderdeel op je blog 🙂 ik moet dat ook weer gaan oppakken. Het lijkt me indrukwekkend om daar te wandelen. Ik weet alleen niet of ik goed tegen de hoogte zou kunnen. Ik probeer ook vaak de lokale thee als ik ergens ben, maar de yak was dus geen aanrader 😉
Bianca onlangs geplaatst…Eetdagboek week 2: Eten en drinken in AmerikaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.