PhotoFriday

by DutchieontheRoad
2 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in de PhotoFriday een foto uit Vietnam.

PhotoFriday Cau Dai tempel

Een van de meest bijzondere religies in Vietnam is het Cao Daïsm. Het Cao Daïsme bestaat uit meerdere religies en vormen zo een godsdienst. Cau Dai is een geloofsleer bestaande uit het christendom, boeddhisme, confucianisme, hindoeïsme, taoïsme en de islam. In Vietnam zijn er minstens twee miljoen en mogelijk zelfs zeven miljoen mensen die leven volgens de Cao Dai. Bij het Cau Daïsme hebben alle religies dezelfde god en streven dezelfde geestelijke waarden na. Hoe mooi is dat!?

Op zo’n anderhalf uur rijden van Ho Chi Minh ligt het plaatsje Tay Ninh. Hier is het hoofdkwartier van de Cau Dai. Deze kleurrijke tempel is een kitscherig geheel met elementen uit de verschillende godsdiensten. Een bezoek aan deze tempel is absoluut de moeite waard, vooral als je één van de vier dagelijkse gebedsceremonies bijwoont. Er zijn een paar honderd priesters gekleed in ceremoniële gewaden. Het is toegestaan om foto’s te maken maar het is zeker gepast om even toestemming te vragen. De gebedsceremonies vinden plaats om 6.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 24.00 uur. Het beste uitzicht heb je vanaf het balkon. Ik vond de gebedsceremonie heel erg bijzonder om te zien. Je kunt een bezoek aan deze tempel goed combineren met een bezoek aan de Cu Chi tunnels

PhotoFriday

Exif

f/5.6
1/100 sec
ISO 500
100mm

You may also like

2 comments

Sanne 22 november 2016 - 08:35

Mooi! Wat een kleurrijke gewaden. Mooi dat de foto van bovenaf genomen is, dat geeft meer dynamiek aan de foto!
Sanne onlangs geplaatst…Dominicaanse republiek, welcome to paradiseMy Profile

Reply
Wanda 25 november 2016 - 12:02

Wat een bijzonder moment om mee te maken. Prachtige foto zo met die kleurrijke gewaden.
Wanda onlangs geplaatst…Uitwaaien tijdens de Wandelmaand op SchiermonnikoogMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.