PhotoFriday

by DutchieontheRoad
5 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in de PhotoFriday een foto uit Botswana.

PhotoFriday Chobe National Park

In de namiddag maken we een van de mooiste bootsafari’s van Afrika. Onder het genot van een hapje en drankje varen we langs krokodillen en nijlpaarden. We zien talloze vogels, buffels, bavianen en grote kuddes olifanten. Bijna zien we een grote kudde de Chobe rivier oversteken – hoe gaaf zou dat zijn geweest – maar de olifanten worden gehinderd door grote boten vol met Amerikanen. De meeste boten blijven op grote afstand maar twee luxe boten gaan pal voor de olifanten liggen! Hierdoor willen zij uiteraard de oversteek niet maken. Ik hoor onze kapitein vloeken naar de twee Amerikaanse boten maar dat heeft uiteraard geen nut. De olifanten blijven waar ze zijn. Helaas.

We zien ook ontzettend veel vogels waaronder deze grote aalscholver. Ik zie dat hij op het punt staat om toe te slaan en wacht het moment rustig af. Opeens zie ik hem zijn vleugels spreiden en dat is precies het moment dat ik vast wilde leggen. Hebbes!

PhotoFriday

Exif

f/5
1/1000 sec
ISO 200
200mm

You may also like

5 comments

Ilona 11 november 2016 - 20:07

Mooie foto! Ik kan me voorstellen dat het best vervelend is als je die oliftanten niet kan zien door blokkerende toeristenboten. Wel een fijn moment met die aalscholver.
Ilona onlangs geplaatst…Foto van de Week #65: Het mooie beursgebouw van LilleMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 november 2016 - 20:27

Dank je Ilona 🙂 . Dat was inderdaad erg jammer van die olifanten. Ze wilden net tijdens zonsondergang oversteken dus we baalden flink van die boten. Niets aan te doen.

Reply
Jessica 14 november 2016 - 18:47

Leuk ook om altijd de korte verhaaltjes van de situatie van de foto te lezen 😀 Ik vind vogels fotograferen echt onwijs lastig, die beesten staan nooit op de foto zoals ik dat wil haha ;p
Jessica onlangs geplaatst…Pretty Picture Time #11 – Girona, dagtrip vanuit BarcelonaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 november 2016 - 20:29

Klopt inderdaad Jessica, maar daar heb ik last van bij alle dieren, haha. Dieren kun je helaas niet regisseren. Daarom heb ik in mijn foto album van Afrika een complete billenpagina gemaakt, haha. Zo zien de mensen dat ik ook niet alleen maar mooie foto’s maak 😉 .

Reply
Sanne 16 november 2016 - 11:51

De foto is super gelukt! Mooi dat je het geduld hebt om te wachten, zo maak je de beste shots. Best spannend om met de boot langs nijlpaarden te varen!
Sanne onlangs geplaatst…Bijzonder overnachten: Agriturismo La Casa Di BaccoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.