PhotoFriday

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in de PhotoFriday een foto uit Thailand.

Baan Phor Liang Meun

Soms doe je een ontdekking, die je hele dag goedmaakt. Ik had twee mindere dagen in Chiang Mai en kon wel een verzetje gebruiken. Toen zag ik plots iets op Tripadvisor voorbij komen. Maar daar wil ik naar toe!!

Daags nadien loop ik langzaam richting Baan Phor Liang Meun. Het is even zoeken maar na vijftien minuten bereik ik de prachtige poort die ik van de foto herken. Mijn mond valt serieus open van verbazing. Ik sta in de mooiste tuin van heel Chiang Mai! Verbazingwekkend genoeg zijn er ook geen toeristen. Hallo? Waar is iedereen? Waarom weet niemand dit? Overal om mij heen staan prachtige terracottabeelden, tropische planten en klimmen eekhoorntjes in de bomen. Er is een mooi aangelegde vijver met waterval en liefhebbers kunnen zelfs in een hangmat relaxen. Er is een mooi buitenterras waar ze heerlijke verse fruitsapjes serveren, zelfgemaakte taartjes, salades en zelfs yoghurt met vers fruit en muesli. Serieus?! Waarom staat dit niet in de Lonely Planet? Ik heb echt een geweldige ochtend en mijn camera maakt overuren. Je kunt hier echt uren fotograferen. Deze geheime tuin is een absolute must-see in Chiang Mai!

PhotoFriday

Exif PhotoFriday

 

f/4
1/60 sec
ISO 250
60mm

Het was vrij donker in deze geheime tuin. Mede daarom koos ik bewust voor een hogere ISO en gebruikte ik een statief. Hierdoor kun je toch kortere sluitertijden hanteren. Als jullie goed kijken, kun je op de achtergrond een hele gave terracottamuur zien. Dat was echt zo’n gave muur en deze wilde ik perse op de foto. Een groot voordeel van een dergelijke omgeving is dat je alle tijd van de wereld hebt om je compositie te bepalen. De beelden lopen namelijk niet weg 😉 . Er zit diepte in deze foto omdat ik de planten bewust als voorgrond hebt gebruikt, en de boom aan de zijkant heb geplaatst. Het beeld staat achter de boom en door het grote diafragma en de grote afstand met de muur, krijg je een mooie vage achtergrond. De muur is wel zichtbaar, maar de aandacht gaat nog steeds naar het beeld. Missie geslaagd 🙂 .

You may also like

4 comments

AnneMarie 22 oktober 2016 - 10:03

Mooie foto. De compositie van de foto is wel haast het belangrijkste doel. Je blijft hier kijken veel te zien en veel om over na te denken. ? ?

Reply
Linda | travellersoftheworld 22 oktober 2016 - 14:37

Wauw, wat een prachtige foto zeg! De compositie is heel goed gevonden, het licht is perfect. Je blijft kijken naar deze foto

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 27 oktober 2016 - 13:14

Ohja, de geheime tuin! Ik herinner me jouw artikel vrijwel direct weer, wat een prachtige foto’s heb je daar gemaakt. Cool dat je er dan sowieso nog een kunt uitzoeken ‘als favoriet’ 😉 Vooral het contrast tussen de achtergrond en de vorogrond vind ik hier geweldig!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Reisplannen: herfst/winter 2016My Profile

Reply
Stéphanie 27 oktober 2016 - 13:16

Ik vind de foto ook echt rust uitstralen, heel geslaagd en mooie details heb je vastgelegd 🙂 Apart dat deze plek niet toeristisch is, want deze foto maakt zeker nieuwsgierig naar meer.
Stéphanie onlangs geplaatst…Roadtrip Oost Canada: Sfeerimpressie van OntarioMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.