PhotoFriday

by DutchieontheRoad
8 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Thailand. Deze foto is gemaakt in Sukhothai Historical Park. Persoonlijk vind ik dit mijn mooiste foto van de hele reis. Ik ben echt dol op deze foto 🙂 .

Sukothai Historical Park

Ik was mijn dag begonnen in het Historical Park, waar de meeste en mooiste tempels te vinden zijn. Wat Mahathat was mijn grote favoriet maar ik moest en zou natuurlijk ook die immens grote Boeddha bezoeken. Na enige informatie bleek dat ik het park moest verlaten en nog twee kilometer moest fietsen. Prima! Op een Hollands tempo (pffff) fietste ik naar de populaire Wat Sa Si. Dit is de grootste Boeddha die je in Sukhothai kunt bezichtigen. Geloof me…deze schoonheid wil je echt niet missen. Zodra je Wat Sa Si benaderd, moet je even om het hoekje kijken. Wow, dat noem ik pas een grote Boeddha. Wat Sa Si is echt perfect bewaard gebleven. Terwijl ik druk aan het fotograferen was, bedacht ik hoe gaaf het zou zijn als er een monnik in beeld kwam. Je ziet die foto’s wel eens op internet voorbij komen. Puur mazzel of misschien zelfs wel geregisseerd door de fotograaf.  Karma…want vijf seconden laten kwam er serieus een monnik voor mijn neus staan, haha. Ik wist niet hoe snel ik moest reageren. Lucky bastard…sometimes wishes do come true ? .

PhotoFriday

Exif

f/5.6
1/160 sec
ISO 200
15mm

Foto is achteraf bewerkt in Photoshop CC. Ik zette de foto om naar zwart/wit, maakte een laagmasker aan en gumde het zwart/wit weer weg bij de monnik. Ik vond dat de foto veel sterker maken.

You may also like

8 comments

Jessica | Corners of the World 21 augustus 2016 - 15:58

Heel gaaf met dat kleuren/zwart-wit effect, leuk! 🙂
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Road trip door West-Amerika: een korte samenvattingMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:06

Als ik de berichten op internet moet geloven, is het tegenwoordig niet meer ‘in’ om dergelijke bewerkingen toe te passen. Gelukkig ben ik geen trendvolger en doe ik gewoon lekker mijn eigen ding. Ik vond dit persoonlijk veel mooier 🙂

Reply
Sanne 22 augustus 2016 - 22:03

Mooi effect zeg met het zwartwit en oranje! Je hebt er op je mobiel ook een app voor!
Sanne onlangs geplaatst…Mooiste stranden en baaien van IbizaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:08

Dank je Sanne 🙂 . Ik geloof heel goed dat er tegenwoordig een app voor is…waar hebben ze tegenwoordig geen app voor 😉 . Ik fotografeer echter altijd in Raw dus al mijn foto’s moeten eerst door een raw converter. Voor de mensen die in jpeg fotograferen, is een dergelijke app wel ideaal 🙂 .

Reply
Stephanie | Expeditie Aardbol 25 augustus 2016 - 16:40

Wat een prachtig beeld! Ik heb destijds voor Ayutthaya gekozen en baal nog steeds dat ik mijn goede camera niet bij me had :(.
Stephanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Japan: 8 x doen in OsakaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 augustus 2016 - 20:09

Ik heb Ayutthaya ook bezocht maar vond Sukhothai persoonlijk toch mooier. Jammer dat je geen goede camera had zeg. Ik zou daar ook van balen. Ik neem mijn camera ook niet altijd mee en heb daar toch regelmatig spijt van omdat mijn telefoon zo’n slechte foto’s maakt.

Reply
anto 27 augustus 2016 - 12:34

Mooi zo met de felgekleurde monnik. Zo mooi dat ie dan net op het goede moment voor je staat!
anto onlangs geplaatst…Must-do in Germany: the Geierlay swingbridgeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 augustus 2016 - 19:51

Dat was echt zo’n mazzel! Ik was echt zo happy toen die monnik in beeld liep, en had echt een grijns van oor tot oor 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.