PhotoFriday

by DutchieontheRoad
5 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Australië.

Twelve Apostles

Australië was mijn eerste verre reis en ik wist eerlijk gezegd niets over fotograferen. Druk op de knop en dan heb je een foto 😉 . Wat kan er veel veranderen in negen jaar. Na deze geweldige reis wist ik wel dat ik fotograferen erg leuk vond, maar het duurde nog twee jaar voordat mijn eerste spiegelreflex een feit was. Je hoeft echter niet in het bezit te zijn van een spiegelreflex om mooie foto’s te maken. De fotograaf maakt de foto’s, niet de camera. De camera is slechts een hulpmiddel. Regelmatig krijg ik de vraag welke camera ik gebruik, want ik heb altijd zo’n mooie foto’s. Ik sta achter die camera hoor 😉 .

“The important thing is not the camera but the eye.”
– Alfred Eisenstaed

Natuurlijk zijn er ontzettend veel technische foefjes waardoor je betere foto’s kunt maken, maar ik ben van mening dat iedereen een goede foto kan maken, ongeacht de camera. Sommige mensen kunnen met een wegwerpcamera een hele mooie foto maken, terwijl de ander met de duurste spiegelreflex nog steeds geen top fotograaf is. Je ziet het, of je ziet het niet. Natuurlijk kan iedereen dit wel oefenen. Fotograferen is vooral veel oefenen, oefenen, oefenen en nog meer oefenen. ZIEN is het magische woord.

Deze foto maakte ik dus met een oude compactcamera van mijn ouders. Ik had echt nog geen flauw benul van compositie, gouden uurtjes, scherptediepte enz. Toch vind ik deze foto van de Twelve Apostles zeer geslaagd. De instellingen?? Geen flauw idee. Druk op de knop, en ik had mijn foto 😉 .

Australia, Twelve Apostles

You may also like

5 comments

Rowan 9 september 2016 - 09:23

Prachtige foto! Mooie lichtinval en kleuren. Leuk dat je deze foto hebt gemaakt, zonder alle kennis die je nu wel hebt. Zou je niet zeggen. Natuurtalentje? 😉 Ik zou zo graag naar Australie willen, helemaal als ik deze foto zie.

Reply
Sanne 13 september 2016 - 14:54

Zeker een mooie foto! Hij heeft iets mysterieus, misschien komt dat ook wel Door de bijzondere kleuren van de lucht. Soms zijn de foto’s waar niet te veel bij nagedacht is, zomaar het mooist!
Sanne onlangs geplaatst…Governors Island, ontsnap even aan de drukte van New YorkMy Profile

Reply
Denise - Follow my footprints 14 september 2016 - 16:09

Mooie foto inderdaad. Dromerig en een tikkeltje mysterieus. Met de zin “The important thing is not the camera but the eye” ben ik het helemaal eens! Geen enkele foto op mijn blog is met een spiegelreflexcamera gemaakt. Jarenlang had ik alleen maar een heel eenvoudig IXUSje en dat is nog steeds mijn favoriet. Daarnaast heb ik een duurdere camera (maar ook nog steeds een systeemcamera, en relatief goedkoop) en die vind ik lang zo goed niet. Wie echt goed met een professionele camera om kan gaan kan geweldige foto’s maken, maar lang niet iedereen met een mooie camera kan dat ook werkelijk. Ik ben trots op wat ik altijd weer met mijn simpele camera’s en zonder verdere kennis voorelkaar krijg. Het ‘zien’ is zeker even zo belangrijk! En het juiste moment. Dat blijkt ook uit jouw foto.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…De Malediven? Nee, dit is Chalkidiki!My Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 14 september 2016 - 22:34

Wat een heerlijke dromerige foto met die mist! Heel mooi plekje.

Reply
Jessica | Corners of the World 16 september 2016 - 01:08

Wat een mysterieuze foto, heel mooi! Eerlijk gezegd vind ik instellingen vaak ook helemaal niet belangrijk als ik een foto zie. Het is natuurlijk wel interessant om het te weten, maar het gaat toch om het oog van degene achter die camera. Het gaat om een moment vastleggen en een gevoel overbrengen en volgens mij is dat met deze foto goed gelukt! 🙂
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Voorbereid op reis naar CubaMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.