PhotoFriday

by DutchieontheRoad
8 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Zimbabwe.

Victoria Watervallen

Deze foto is uiteraard gemaakt bij de populaire Victoria watervallen. De Victoria watervallen worden in populair Engels ‘Vic Falls’ genoemd. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Het water van de beroemde Zambezi rivier stort hier met veel geweld naar beneden. Ze behoren tot de grootste watervallen ter wereld, met daarom heen grote stukken natuur vol dieren. Een langgerekt gordijn aan vallend water dan zowel vanuit Zambia als Zimbabwe is te bezoeken.
Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo’n honderd meter met donderend geraas over een anderhalve kilometer brede afgrond naar beneden. Later in het jaar is het volume veel minder, maar dan kun je juist de kloof goed bekijken.

Deze foto is gemaakt vanuit een helikopter. Ik wilde in eerste instantie heel erg graag ultralight vlucht maken maar vanwege de extreem hoge prijs, en het feit dat je zelf geen foto’s mocht maken, koos ik uiteindelijk toch voor de helikopter.
Ik had echter al vaker in een helikopter gezeten maar toch blijft het zo onwijs gaaf. Vooral het opstijgen vind ik echt geweldig. Zoals je ziet, kun je ook prima fotograferen vanuit een helikopter. Ik mocht van mijn reisgenoten voorin zitten zodat ik het beste zicht had om te fotograferen, waarvoor mijn dank 🙂 . Achterin kun je overigens ook prima fotograferen maar eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur uit om voorin te zitten. Je hebt dan toch een beter totaaloverzicht.

PhotoFriday

 

Exif

F/5.6 (eerlijk gezegd weet ik niet waarom ik een groot diafragma heb gekozen want normaliter zou ik een kleiner diafragma hebben gekozen. Laten we het houden op mijn enthousiasme voor de helikoptervlucht 😉
1/800 sec
ISO 200
32mm

You may also like

8 comments

Rowan 2 september 2016 - 18:20

Wat een prachtige foto! Echt heel indrukwekkend, zo van bovenaf! Ik vind een helikoptervlucht ook zo gaaf, dat gevoel went nooit denk ik.

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:44

Klopt Rowan, dat gevoel went inderdaad nooit. Je weet wat er komen gaat, maar zodra je opstijgt, begint het toch weer te kriebelen 🙂 .

Reply
AnneMarie 2 september 2016 - 23:34

Mooi hoor. Er is zo veel te zien in de wereld. Kijk graag met je mee.
AnneMarie onlangs geplaatst…Airborne wandeltochtMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 september 2016 - 11:45

Er zijn inderdaad zo veel mooie dingen te zien in de wereld Annemarie 🙂 . Hoe meer je ziet, hoe langer het lijstje 🙂 .

Reply
anto 7 september 2016 - 22:26

Ohh deze zou ik heel graag nog eens zien. Ga dit weekend weer naar Iguazu en dat vond ik ook zo mooi 🙂
anto onlangs geplaatst…Things to do in Tasmania that aren’t outdoor adventuresMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 september 2016 - 19:24

En Iguazu staat weer hoog op mijn lijstje 😉 . Heel veel plezier!

Reply
Jessica | Corners of the World 9 september 2016 - 15:14

Wat ontwijs gaaf Kelly! Mocht er wel een raampje open? Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat gaat in een helikopter, staat nog steeds hoog op mijn lijstje!
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Hoe gevaarlijk is Jamaica daadwerkelijk?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 september 2016 - 19:25

Nope, raampjes blijven dicht 😉 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.