PhotoFriday

by DutchieontheRoad
14 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Bali. Deze foto is gemaakt bij een Barong voorstelling onderweg naar Sanur.

Bali

Als je Bali bezoekt, is het een absolute aanrader om een Balinese dansvoorstelling bij te wonen. De bekendste, en naar mijn mening ook de mooiste, is de Legong dans. Legong is de meest gracieuze van alle dansen en zeker het bekijken waard. Wil je een keer iets anders, kun je ook kiezen voor een Barong voorstelling. Barong gaat over de strijd van goed en kwaad. Barong betekent eigenlijk “wild dier” in de ruime zin van het woord. Er zijn verschillend typen Barong maar het gaat altijd om een beschermdier. De heiligste Barong is Keket, een ruwharige half hond, half leeuw, gespeeld door twee mannen in een kostuum. Het toneelspel van deze dans is enigszins lachwekkend te noemen en heeft meer weg van een Balinese voorstelling ‘Jan, Klaas en Katrijn’ 😉 maar het is zonder enige twijfel zeer de moeite waard. Ik bezocht een voorstelling waar voornamelijk lokale mensen aanwezig waren, en hun reactie op de voorstelling is echt zo ontzettend leuk. Terwijl wij ons verbaasden over het toneelspel, vond de lokale bevolking het geweldig en gingen ze helemaal op in het verhaal. Alleen dat vond ik al zo ontzettend leuk om te zien. Daarbij zijn de kostuums natuurlijk om door een ringetje te halen. Ben je een liefhebber van lokale dansen, is een Barong voorstelling dus zeker een aanrader.

Barong - Bali

 

Exif

f/5
1/160 sec
ISO 100
70mm

 

You may also like

14 comments

Jessica | Corners of the World 16 augustus 2016 - 01:44

Gave foto! Die dansen op Bali zijn zo mooi 🙂 Ik heb in een studiehuis op Bali gewerkt, waar ze naschoolse lessen en sportactiviteiten hielden. Ze kregen daar ook danslessen 🙂 Ze hebben mij nog geprobeerd om het te leren, maar het is zo moeilijk met die vingers en die ogen. Ik liet het lekker aan hen over 😉
Jessica | Corners of the World onlangs geplaatst…Reisfotografie: 9 tips om met geweldige foto’s thuis te komenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2016 - 19:46

Wat gaaf dat je daar hebt gewerkt! Die vingers en ogen zijn echt fascinerend…dat is echt zo moeilijk. Ik vind het wel echt heel erg mooi 🙂 .

Reply
ivonne 16 augustus 2016 - 13:30

Prachtig om te zien wat ze allemaal uit de kast halen om de voorstellingen te geven. Wij zagen een voorstelling van het Ramayana ballet bij de Prambanan (Java, niet Bali, maar dat weet je denk ik wel), geweldige aanbeveler!
ivonne onlangs geplaatst…Bodie; de mooiste ghost town van west Amerika.My Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2016 - 19:47

Ik ben ook bij het Ramayana ballet geweest bij de Prambanan. Zeker een aanrader 🙂 .

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 16 augustus 2016 - 20:08

Ik ben gek op (reis)fotografie. Afgelopen april ben ik begonnen met een basiscursus.. Jouw foto’s vind ik heel gaaf, goed voor mijn inspiratie! 😀
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Een dagje Parijs in foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2016 - 19:48

Een cursus is altijd leuk en zeer leerzaam. Ik heb ook een basiscursus gedaan en begin dit jaar heb ik de gevorderden afgerond. Ook volg ik regelmatig workshops. Ik vind fotograferen echt zo ontzettend leuk 🙂 .

Reply
anto 18 augustus 2016 - 14:32

Ik ben ooit drie dagen op Bali geweest en toen inderdaad ook een dans bijgewoond. Had al van mijn vader gehoord dat het enorm indrukwekkend is (hij is er heel vaak geweest) maar vond het toch een verrassing …
anto onlangs geplaatst…Pretty Kaisertal in picturesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2016 - 19:51

Ik was ook positief verrast. Ik ben dol op dans maar had vooral verwacht dat het erg toeristisch zou zijn. Ik vond het zo indrukwekkend dat al die toeristen mij niets deden. Overigens waren wij bij bovenstaande voorstelling de enige toeristen. Ook zag ik een voorstelling in een van onze hotels en dat was ook super mooi.

Reply
Stephanie | Expeditie Aardbol 19 augustus 2016 - 13:02

Wat een fantastisch kostuum, ik weet dat er mensen in zitten, maar het lijkt net echt!
Stephanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…10 x doen tijdens je eerste bezoek aan BerlijnMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 augustus 2016 - 19:52

Die kostuums zijn inderdaad geweldig!

Reply
Denise - Follow my footprints 19 augustus 2016 - 22:56

Ik vind de foto en het verhaal mooi, maar op de een of andere manier word ik er altijd een beetje bang van, dat heb ik met meer beelden en poppen uit Indonesië. Heel gek is dat.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Toscane met kinderen: 37 dingen om te doenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 augustus 2016 - 17:55

Ik begrijp je helemaal Denise 🙂 . Ik vind het prachtig maar ik zou nooit een masker uit Indonesië in mijn huis hangen. Ze kijken allemaal zo boos. Volgens mij schrik ik me een hoedje als ik een dergelijk masker op mijn overloop hang en ‘s nachts naar het toilet moet. Nee, dank je 😉 .

Reply
Judith | Worldwife.nl 20 augustus 2016 - 23:21

Wat leuk om zo’n voorstelling bij te wonen! Bali staat op de planning voor volgend jaar dus ik ga dit zeker onthouden.

Reply
DutchieontheRoad 21 augustus 2016 - 14:04

Is zeker leuk Judith! In Ubud kun je meerdere voorstellingen bijwonen dus dat komt zeker goed 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.