PhotoFriday

by DutchieontheRoad
0 comment

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Amerika.

PhotoFriday Grand Canyon

Deze foto is uiteraard gemaakt in Grand Canyon National Park.  Dit nationale park trekt maar liefst vijf miljoen bezoekers per jaar en staat bij velen hoog op het reislijstje! Deze canyon is maar liefst 450 kilometer lang en op bepaalde plekken maar liefst 29 kilometer breed. Er zijn twee belangrijke toeristengebieden: de North Rim en de veel drukker bezochte South Rim, waar de meeste bezoekers zijn.

De meeste toeristen (90%) bezoeken de South Rim. Er zijn enkele wandelingen die je kunt doen, langs de rand en zelfs helemaal naar beneden. De twintig kilometer lange Bright Angel Trail naar de bodem van de canyon is erg heftig dus vergis je daar niet in. Het pad begint in Grand Canyon Village en leidt richting de zuidzijde van de Grand Canyon. De eerste paar kilometer kan het erg druk zijn door dagjesmensen. Je kunt zelfs in de canyon overnachten maar daar heb je wel een permit voor nodig. Ik ben een stuk naar beneden gewandeld en dat was al vrij pittig…je moet namelijk ook weer naar boven. Wil je de gehele route afleggen, bereid je dan heel goed voor en trek daar zeker twee dagen voor uit.

Een van de meest bijzondere activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek aan de Grand Canyon is een helikoptervlucht. Zo…wat is dat gaaf!! Een vlucht boven deze indrukwekkende canyon is een waar spektakel. Je kunt een korte vlucht boeken van ongeveer dertig minuten maar ook vluchten van zestig minuten. Ik koos voor de lange vlucht…ik ben er immers waarschijnlijk maar één keer. Ogen dicht, verstand op nul, creditcard geven en thuis kijken wat de schade is.
Ik vind het opstijgen in een helikopter altijd zo gaaf…vooral dat stuk dat je eerst naar voren helt. Wow…een en al adrenaline! Ik voel me dan net de vrouwelijke versie van Tom Cruise, haha. Zodra je de canyon bereikt, krijg je echt dat ‘wow-gevoel’. Zo onbeschrijflijk…zo mooi…zo overweldigend! Het mooie van de lange vlucht is dat je ook een stuk van de North Rim ziet. Een nadeel van de lange vlucht is dat je wel een sterke maag moet hebben, en dat heb ik niet. Na dertig minuten begon mijn evenwichtsorgaan tegen te stribbelen en kreeg ik weer eens last van mijn bewegingsziekte…niet fijn. Houd er dus rekening mee dat het erg ‘hobbelig’ kan worden na een tijdje.

Deze foto maakte ik tijdens mijn wandeling naar beneden. Ik vond dit een erg gave opname vanwege de dramatische wolkenlucht en dieptewerking. Omdat er aan de rechterzijde nog een groot stuk muurwand zichtbaar is, krijg je meer diepte in je foto. De instellingen kan ik helaas niet met jullie delen gezien het feit dat deze foto’s is gemaakt met een oude compactcamera.

PhotoFriday

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.