PhotoFriday

by DutchieontheRoad
1 comment

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Nederland.

PhotoFriday Klein Costa Rica

Huh…Nederland? Yep…deze foto is gemaakt in ons koude kikkerlandje. Een tijdje geleden schreef ik een blog over mijn bezoekje aan Klein Costa Rica. Ik was razend enthousiast over deze kleine attractie en ging helemaal los met mijn camera. Ik kreeg veel positieve reacties en vooral de foto van de leguaan viel goed in de smaak. Daarom besteed ik deze week specifiek aandacht aan deze foto.

Normaliter verblijft deze leguaan ergens in een boom maar de dag van mijn bezoek zat hij keurig netjes in zijn terrarium opgesloten. Ik allemaal zoeken tussen het gebladerte, bleek hij niet ‘thuis’ te zijn. Later vond ik hem dus terug in een terrarium en dacht dit moeilijk te fotograferen zou zijn. Niets is minder waar.

Net zoals in ieder regenwoud, gaf de warmte aanslag op mijn objectief. Toen ik de kas betrad, moest mijn camera dus ook even acclimatiseren. Geef je camera even de tijd en raak niet meteen in paniek. De eerste vijf tot tien minuten had ik wat condens op het glas maar dit trok geleidelijk weer weg. Ga dus ook niet halsoverkop van lens wisselen in deze vochtige warmte want dat vind je sensor niet zo leuk. Vocht is echt ‘killing’ voor je apparatuur. Ik had voor binnenkomst al besloten welke lens ik op mijn camera wilde en daar moest ik het maar mee doen. Indien nodig, kon ik in het restaurant alsnog van objectief wisselen. Je kunt best de ISO omhoog gooien want het is binnen natuurlijk wel wat donkerder. In de vlindertuin stond mijn ISO op 500 en dat ging ook prima.

Nabewerking Photoshop

Uiteindelijk heb ik thuis de foto nog wel bewerkt in Photoshop. De achtergrond was wel zwart maar deze was op sommige plekken een beetje vaag en er zat een object in de weg waar de foto onrustig van werd. Het object was makkelijk te verwijderen door de foto bij te snijden maar ik wilde ook graag een zwarte achtergrond zodat de leguaan echt goed tot zijn recht zou komen. Hiervoor heb je wel wat kennis nodig van een fotobewerkingsprogramma maar moeilijk is het zeker niet. In Jip en Janneke taal; ik heb gewoon met een digitaal penseel de achtergrond zwart geverfd. Daar komt het eigenlijk op neer 😉 . Eventuele oneffenheden kun je makkelijk met een retoucheerpenseel bijwerken. Klinkt moeilijk, maar dat is het echt niet. Je moet alleen even weten waar de penselen verstopt zitten. Oefening baart kunst. Natuurlijk heb ik het contrast nog wat opgehaald maar niet veel. Uiteindelijk zal ik ongeveer vijf minuten tijd hebben besteed aan deze fotobewerking. Valt mee toch? Al met al was ik heel tevreden over het resultaat en ik ga zeker nog een keer terug naar Klein Costa Rica.

PhotoFriday

Exif

Foto is gemaakt met Canon 70-200mm f/4L USM
f/4
1/250 sec
ISO 250
95mm

 

You may also like

1 comment

Denise - Follow my footprints 18 juni 2016 - 00:45

Oh ja, die foto had ik al gezien. Zó gaaf is die!! Schitterend!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…7 dingen die je nog niet wist over ZanteMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.