PhotoFriday

by DutchieontheRoad
6 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit China.

PhotoFriday Yangshuo

Deze foto is natuurlijk het bekende karstgebergte in Yangshuo. Ingepakt tussen honderden karstpieken ligt Yangshuo, één van de meest toeristische plaatsen van China. Ik had onwijs hoge verwachtingen van Yangshuo en dat is erg gevaarlijk.  Helaas hadden we wat pech met het weer en mede daarom viel Yangshuo wat tegen. Dat neemt niet weg dat Yangshuo een absolute must-see is tijdens een rondreis door China.

Omdat Yangshuo zo toeristisch is, zijn de voorzieningen prima in orde en dat is voor de afwisseling best prettig in China 😉 Bij een bezoek aan Yangshuo kan een tocht per boot over de rivier niet uitblijven, want dan heb je gegarandeerd het mooiste uitzicht. Wij hadden een bootje met ongeveer negen personen maar ik zou eerlijk gezegd een kleiner bamboevlotje adviseren. Deze bamboevlotjes zijn er al vanaf twee personen en dat lijkt me toch wel iets prettiger. Onze gids wilde om de haverklap bij een dorpje stoppen en de plaatselijke winkels bezoeken waar wij totaal geen interesse in hadden. Ik ga immers een boottochtje maken om van de omgeving te genieten en niet om te winkelen. Na twee stops gaven wij dus duidelijk aan geen stops meer te willen en daar was onze gids enigszins gepikeerd over. Iedereen op de boot was unaniem en daar ging haar commissie 😉 helaas pindakaas. Mevrouw was niet blij maar daar hadden wij geen boodschap aan. Varen met die boot.

Mijn tip: regel een kleine boot en maak duidelijk dat je geen (of weinig) stops wilt want anders ben je meer aan het winkelen dan aan het varen. Dat is zonde van de tijd en je wilt immer toch meer van de natuurlijke omgeving zien.

Reisfotografie China

Exif

f/8
1/160 sec
ISO 200
28mm

You may also like

6 comments

Daphne | Travelshot.nl 27 mei 2016 - 10:09

Prachtige foto! Het lijkt mij een hele bijzondere beleving om daar tussen die prachtig gevormde bergen te varen. Zeker nog een puntje dat op mijn bucketlist staat 🙂

Reply
DutchieontheRoad 29 mei 2016 - 19:29

Dank je Daphne! Het was ook echt geweldig. Misschien dat ik ooit nog eens in Yangshuo kom maar dan hoop ik wel op beter weer 😉 .

Reply
Denise - Follow my footprints 29 mei 2016 - 18:02

Oh ja, daar wil ik nog steeds heel graag eens naartoe! Het lijkt me zo mooi daar! Goed dat je dat zegt van die winkels, want dat zou ik niet eens bedacht hebben dat je die daar hebt.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Popeye Village – een kleurrijk dorpje aan een sprookjesachtige baaiMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 mei 2016 - 19:30

Zeker een keer naar toe gaan Denise! Dat van die winkels wisten wij ook niet. We waren serieus verbaasd toen we om 10 minuten bij een dorpje of markt werden afgezet om daar winkels te bekijken. Daar maakten we dus ook snel korten metten mee.

Reply
Marcella 16 juni 2016 - 08:24

Gave foto!

Reply
DutchieontheRoad 16 juni 2016 - 12:55

Dank je Marcella 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.