PhotoFriday

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Zuid-Afrika.

PhotoFriday Hluluwe National Park

Deze foto is gemaakt in Hluluwe National Park, nabij St. Lucia. Dit park is vele malen onbekender dan het immens populaire Kruger Park ondanks het feit dat je ook hier de Big 5 kunt spotten. Qua vegetatie is Hluluwe veel mooier dan het Kruger Park en het is er uiteraard rustiger. Helaas hadden wij deze dag een slechte safari en zagen erg weinig dieren. Dat kan wel eens gebeuren. Gelukkig zagen we wel de nodige zebra’s en dat vind ik zo’n mooie dieren.

Ik bewerk reisfoto’s niet snel in zwart-wit omdat ik gewoon een liefhebber ben van kleur. Echter wilde ik graag eens experimenteren met een safarifoto. Mijn keus viel op deze foto van deze twee zebra’s.  Safarifoto’s zijn over het algemeen altijd in kleur maar ik wilde graag eens een zwart-witfoto en daarom bewerkte ik deze foto in Photoshop. Het resultaat vond ik zeer verrassend want de foto werd ineens een stuk spannender. De foto was midden op de dag genomen en daarom was het licht erg fel, wat niet ten goede komt van foto’s. Door de foto om te zetten naar zwart-wit en het contrast aan te zetten, vind ik de foto persoonlijk sterker geworden. Geen slecht experiment…al zeg ik het zelf. Een safarifoto altijd in kleur? Nee, dat hoeft niet 🙂 .

Zebra's Hluluwe

Exif

F/5.6
1/800 sec
ISO 200
200mm

You may also like

4 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 mei 2016 - 16:30

Prachtige foto! En in zwart/wit is ie erg geslaagd, die zebra knalt er echt uit!

Reply
DutchieontheRoad 23 mei 2016 - 11:46

Dank je Narelle! Ik vond hem persoonlijk in het zwart/wit er inderdaad uit knallen en het is een keer iets anders 🙂 .

Reply
Elisa | lies rond de wereld 22 mei 2016 - 19:28

Schitterende foto! Wij zijn ook in Hluhluwe geweest, ik vond het qua vegetatie mooier dan het Krugerpark. Maar beide hebben absoluut hun charme 🙂

Reply
DutchieontheRoad 23 mei 2016 - 11:48

Dank je Elisa 🙂 . Wij vonden Hluluhe ook mooier dan Kruger qua vegetatie maar zagen helaas erg weinig dieren. Daarom heeft Kruger toch mijn voorkeur want daar zagen we echt heel erg veel dieren 🙂 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.