PhotoFriday

by DutchieontheRoad
4 comments

Iedere vrijdag besteed ik aandacht aan een reisfoto. Waar is de foto gemaakt en hoe heb ik deze gemaakt. Deze week in PhotoFriday een foto uit Java.

PhotoFriday Borobodur

Deze foto is gemaakt bij het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld: Borobudur Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Deze tempel wordt vaak in een adem genoemd met andere prachtige top attracties in de wereld zoals Angkor Wat in Cambodja, Shwedagon Pagoda in Myanmar, Prambanan in Indonesië, Chichen Itza in Mexico, Machu Piccu in Peru, de Chinese muur, Petra in Jordanië en de Taj Mahal in India. Pas als je er zelf geweest bent, begrijp je waarom het zo vaak wordt genoemd als must-visit bezienswaardigheid.
Deze enorme tempel werd in de 8e en 9e eeuw gebouwd maar werd pas in de 19e eeuw door internationale ontdekkingsreizigers ontdekt; verborgen onder een laag vulkanische as. Borobudur is een UNESCO World Heritage Site, en wordt vaak gezien als een van de zeven wereldwonderen (hoewel dit officieel niet het geval is).

De Borobudur is een van de drukst bezochte attracties van Java maar het valt me eerlijk gezegd nog mee met de drukte. Over het algemeen is het mogelijk om te fotograferen zonder dat er hordes toeristen op je foto staan. Heel erg…ik weet het. Ik ben zelf een toerist maar wil er liever geen op de foto hebben tenzij het mijn foto ten goede komt…lekker egoïstisch eigenlijk maar dat is nou eenmaal de realiteit.
Ik krijg het zelfs voor elkaar om een groepje studenten te verhuizen omdat ze al tien minuten in beeld staan en geen aanstalten maken om te vertrekken. Voorzichtig vraag ik of ze zo vriendelijk willen zijn om ergens anders te staan en gebaar naar mijn camera. Ze lachen vriendelijk en gaan een paar meter verderop staan. Ik bedank ze vriendelijk en eindelijk kan ik foto’s maken vanuit de positie die ik wil.

Er zijn talloze foto’s van de Borobudur maar voor de PhotoFriday heb ik bewust gekozen voor een niet standaard compositie. Wij waren midden op de dag bij de Borobudur wat ook te zien is aan het harde licht, waar ik sowieso last van had tijdens mijn rondreis door Indonesië. Ik heb dit enigszins proberen te maskeren in Photoshop maar je ziet nog steeds het harde licht. Deze foto is volgens mij rond 15.00 uur gemaakt. Het was voor ons helaas niet mogelijk om de zonsondergang te fotograferen. Overigens denk ik dat het dan wel belachelijk druk zal zijn. Ik vond dit een ander beeld van de Borobudur omdat ik bewust nog een deel van de uitzicht heb gefotografeerd. Hierdoor vond ik de foto een stuk sterker worden en niet zomaar een standaard plaatje van de Borobudur. Mijn conclusie van de Borobudur: groots, toeristisch maar zo ontzettend mooi!

Borobodur, Java

Exif

f/7.1
1/125 sec
ISO 100
15mm

 

You may also like

4 comments

Jessica 19 mei 2016 - 01:07

Leuk dat je op deze foto inderdaad ook wat van de omgeving laat zien! En ik vind het erg fijn wanneer fotografen hun instellingen bij foto’s zetten, kun je weer (onbewust) veel van leren 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Bijzondere reiziger Henk van Dillen: fietsend van Nederland naar SingaporeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 19 mei 2016 - 20:22

Zo is het maar net 🙂 . Ik zie niet in waarom ik de instellingen ‘geheim’ zou houden. Ik vind dat persoonlijk ook erg fijn want daar leer je inderdaad van. Zo leren we weer van elkaar 🙂 .

Reply
Jempi 22 mei 2016 - 10:59

Prachtige foto van waarschijnlijk ook een uitzonderlijk mooie plaats (nog nooit in Java geweest)…

Reply
DutchieontheRoad 22 mei 2016 - 13:07

Borobudur is inderdaad machtig mooi! Heel toeristisch maar bij ons viel het gelukkig best mee…en de Borobudur moet je natuurlijk gewoon bezocht hebben.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.